Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 274)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, kde Arnie kolem sebe zabijí spousty lidí a sám stěží utrpí nějaké ty šrámy. Film je tak stupidní, až je místy srandovní. Občas jsme svědky nerealisticky senzačních scén (skok z kola letadla) a občas Arnie vypustí jedu ze svých nezapomenutelných hlášek. Nerealismus je tak vysoko, že v jedné scéně Arnie střílí ze zbraně, hází nože a střílí lidi, zatímco oni střílí na něj. V té scéně musel zabít alespoň sto lidí a ho netrefí ani jedna kulka. Jednu chytne až u samého konce. Jde o jeden z tzv. withoutbrain filmů, kde můžete mozek na pár desítek minut poslat odpočinout si. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je to prostě pecka, na tenhle snímek se můžu dívat pořád dokola a neustále se u něj bavím. Už samotný začátek, myslím tím nástup Arnolda, by se dal označit za kultovní, o tom co se děje poté ani nemluvím. Přímočarý děj tady rozhodně není překážkou, proč také jednat v oklikách? Prostě klasika všech klasik. Arnold ruluje. [TOP 19/14 66%] ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zelený barety si dávám k snídani. A zrovna teď mám velkej hlad." Mám důvodné podezření, že Komando není příliš kvalitní film, ale pro mě je to prostě osmdesátkový béčkový kult. V této akční hovadině je zkrátka všechno legendární - hlášky, kmen stromu na rameni, skok z dopravního letadla, odstraňováni přebytečných sedadel z auta, vyndávání padoucha z telefonni budky i používání raketometu podle návodu. A jako správnej zabiják teoretik si akci neporazitelného jednočlenného komanda nostalgicky užívám v každém ročním období. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vzniknout Komando dnes, bude považováno za úžasnou parodii, která se vysmívá osmdesátkovým akčním béčkům. Filmům jako bylo... právě Komando. Nejznámější počin akčního rutinéra Marka L. Lestera byl vždycky úžasně vtipnou záležitostí, s postupem času ale jako by ubývalo nechtěného humoru a přibývalo záměrného (ovšem nadsázky byla přítomna tuna už tenkrát). Touto evolucí samozřejmě prochází divák, nikoliv Komando - nicméně kdo dnes dokáže brát vážně scény, v nichž Arnold na rameni nese čtvrttunovou kládu, případně v jedné osobě vyhlazuje ostrov plný žoldáků? Kdysi se možná Komando vážně bralo (taky si vysloužilo svou úsměvnou pověst), oproti svým vrstevníkům ale předběhlo dobu a stalo se nechtěnou učebnicí akčních klišé a přešlapů osmdesátých let. Učebnicí vtipnou, údernou a svým způsobem nenapodobitelnou. Stýská se nám, Arnolde. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát, na VHS s rychlodabingem z němčiny, to stálo za to. Pravda, němčina a český rychlodabing člověkem, který německy uměl snad akorát: "Das ist unmögliche geficht" filmu DOST škodil. John Matrix putující za osvobozením své dcerušky je přesto všechno dosud nepřokonaná legenda. Nošení klád na rameni, lámání vazů loktem, skoky z letadla a stříhání růží těžkým kulometem patří dnes již k lidové zábavě a samozřejmě filmovému kultu. Vzpomínky... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (79)

  • Arnold Schwarzenegger (John Matrix) na sociální síti Reddit prozradil, že se snažil do filmu prosadit jednu scénu, kterou sám vymyslel: „Chtěl jsem chlápkovi mačetou useknout ruku a tou ho pak umlátit k smrti. Samozřejmě se to neutajilo a dostalo se to až k tehdejšímu šéfovi studia Larrymu Gordonovi, který si mě zavolal k sobě do kanceláře a zeptal se mě: ‚Co to s tebou kurva je? Chceš si tímhle filmem vydělat prachy anebo chceš, aby na něj nesměla mládež?‘" Arnold souhlasil a morbidní scéna se do filmu nedostala, i když se mohla stát kultovní. (Posheidon)
  • Při rozpočtu 10 milionů amerických dolarů snímek vydělal ve světových kinech téměř šestinásobek. (Epistemolog)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama