Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 274)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalému, vyslúžilému príslušníkovi špeciálnej vojenskej jednotky unesú teroristi dcéru. Chcú ho tak prinútiť, aby v rámci ich záujmov zabil prezidenta jedného z juhoamerických štátov. To sa ale prepočítali. Nevybrali si správneho človeka. John Matrix je muž, ktorý nerobí žiadne kompromisy. Je drsný, cieľavedomý a rozzúrený. V hlavnej úlohe železný Arnold Schwarzenegger. Nenechávam sa pri hodnotení filmov ovplyvniť nostalgiou, ale pri tomto titule mi to nedá. Veď práve "Komando" ma voľakedy veľmi dávno pripravilo o moje video panenstvo. VHS! Na to sa nezabúda. **** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zabíjí i po letech, protože jeho nábojnicový pás debility je nekonečný a zupácká kapota nepromáčknutelná. Je fascinující pozorovat, jak dementní hlášky ve spojení s dementním přednesem Arnieho vytvářejí jakýsi magický kult braku. Stejně tak mě pořád tankuje, jak je film naranžovaný podle toho, aby se Arnold mohl v pravou chvíli svléknout a předvést nějaké to kulturistické pózování – vlastně se tomu podřizuje úplně všechno. Kdo chce pochopit, v čem dříve odporná svůdnost 80. let, musí pochopit Commando. A pochopíte ho jen tehdy, když máte v živé paměti to strašné trauma, že všichni spolužáci ho už viděli a vám to máma zatrhla. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch nezapomenutelných akčních béček s ještě mladým Arnoldem Schwarzeneggerem, ve kterém je spousta klišé, chyb, nelogičnosti a ROFL hlášek. Teď, když jej opět vidím, si vlastně uvědomuji, že tu Arnie paroduje i samotného Terminátora, viz "I'll be back, Bennett.". Finální párty na ostrově je pak unikát sám o sobě, Arnie zde se zapnutým GOD módem a notně vybaven arzenálem celé jednotky, pokropí vše, co mu přijde pod hlaveň M78. Zajímavé však je, že i přes všechny negativní aspekty, které snímek předvádí, se na něj dá dívat i po třiadvaceti letech. (6/10) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát, na VHS s rychlodabingem z němčiny, to stálo za to. Pravda, němčina a český rychlodabing člověkem, který německy uměl snad akorát: "Das ist unmögliche geficht" filmu DOST škodil. John Matrix putující za osvobozením své dcerušky je přesto všechno dosud nepřokonaná legenda. Nošení klád na rameni, lámání vazů loktem, skoky z letadla a stříhání růží těžkým kulometem patří dnes již k lidové zábavě a samozřejmě filmovému kultu. Vzpomínky... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.2/10] | me: Klasika,... nedávno som si to pozrel a tento krát som sa už nestíhal diviť tomu čo vidím ... Ak sa to neberie vážne, ale tak ako sa má správne akčné B-éčko vnímať, tak potom je tento film jedna tvrdá a neutíchajúca jazda Arnolda a jeho hlášok ... inak sa na to pozerať nemôže. Oddychovka ako vyšitá ... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (79)

  • Terminál budovy Aeropuerto Val Verde je ve skutečnosti stará budova terminálu na letišti v Long Beach. (CANNIBAL)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama