Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 274)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Oblíbený akční kousek mého dětství, nostalgie jak sfiňa. Jenže kdykoliv o "Komando" zavadím v časech mé dospělosti, místo dechberoucí porce napětí, akce a hlášek se vtírá pachuť trapnosti. Je to hovadina a toporně zahraná k tomu (jak jinak, když je hlavním hrdinou Arnie;-)). Jako komedie film obstojí, jak pubertální kult taky - koukat se na to dá už jedině s očekáváním "budu se smát, až z toho budu mít vlastní urinu za ušima". Těžce sentimentálních 61%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý sme ako deti pozerali na zašumených VHS-kách dookola.V 80-90-tych rokoch bol akčný film na vrchole,Arnold bol megastar a bol to jeden z filmov ktorý ma dostal do posilovne .Ak by som ho mal hodnotiť z dnešného pohľadu, tak je to za tri hviezdy, ale musím dať štyri a aspoň trošku splatiť dlh za tie pekné detské časy.80%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mezi Terminátorem a Predátorem měl Arnold tak akorát chvilku času na to, aby vylidnil jeden ostrov nedaleko LA. Šmejdi v čele s Hedayou a Vernonen Wellsem si bohužel neuměli spočítat, že když Johnu Matrixovi unesou dceru, tak dlouhý život je vskutku čekat nebude a víc než penzíjní spoření by se měli začít starat o to, jestli včas zaplatili topenářům za parovodní potrubí. Komando je skvělá pecka, která nezklame ani po letech a s nadšením sleduju ty úžasné boty, kládu na rameni nebo roztláčení auta a následnou jízdu lesem bez brzd. Prostě Arnold se vyřádil a kdybych měl vyjmenovávat všechny kousky, kterými nás tady zásobuje, tak by můj komentář byl pořádně dlouhý. Proto do toho hodím pořádné vidle a rozloučím se slibem že Sallyho zabiju jako posledního. 100% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film využitelný prakticky výhradně fanoušky akčního žánru. Scénář stejně jako herecké výkony stojí za prd. Koneckonců Schwarzenneger charakterního hereckého výkonu není ani schopen. Jednorozměrná záležitost, která u jednoho vzbudí neskrývané nadšení, u druhého zdrženlivý úsměv.Přiznávám, že se řadím do druhé kategorie. Celkový dojem 15 %. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz budete spolupracovat dceru vam vratime co vy na to? tohle! i po 100 shlednuti se na tuhle jizdu podivam klidne znovu po Termosovi asi 2 nejvetsi Arnolduv masakr a to zaverecny finale to je akcni extaze 300 mrtvych za 20 minut? kde jinde to uvidite a kdo to nepochopil a hledal v tom logiku ten tu nema co pohledavat! pro mne budou 80 leta navzdy neprekonatelnou erou na kterou by se nemelo zapominat tehdy byli totiz akcni filmy opravdu o akci a co si tu o te dobe a o tech filmech dovoluje napsat uzivatel Tosim to je vysmech a urazka nejvyssiho razeni ze ho nekdo poradne za ty jeho radoby chytry recenze pana kritika nevyfuckuje to nepobiram nastesti se i na Csfd najdou uzivatele kteri nezapomeli co to dobra osmdesatkova akcnarna znamena ()

Galerie (114)

Zajímavosti (79)

  • Film se stal nejvýdělečnějším filmem roku 1985 s přístupnosti R, tzn. děti pod 18 jen v doprovodu rodičů. (Epistemolog)
  • Typ hydroplánu, který se ve filmu objevuje, je Grumman Goose. (Foxhound#1)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama