Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 274)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mezi Terminátorem a Predátorem měl Arnold tak akorát chvilku času na to, aby vylidnil jeden ostrov nedaleko LA. Šmejdi v čele s Hedayou a Vernonen Wellsem si bohužel neuměli spočítat, že když Johnu Matrixovi unesou dceru, tak dlouhý život je vskutku čekat nebude a víc než penzíjní spoření by se měli začít starat o to, jestli včas zaplatili topenářům za parovodní potrubí. Komando je skvělá pecka, která nezklame ani po letech a s nadšením sleduju ty úžasné boty, kládu na rameni nebo roztláčení auta a následnou jízdu lesem bez brzd. Prostě Arnold se vyřádil a kdybych měl vyjmenovávat všechny kousky, kterými nás tady zásobuje, tak by můj komentář byl pořádně dlouhý. Proto do toho hodím pořádné vidle a rozloučím se slibem že Sallyho zabiju jako posledního. 100% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Při čtvrtém shlédnutí zvyšuji své hodnocení, protože už mi vůbec nevadí nepravděpodobnost vítězství Arnieho (tedy Matrixe) nad celou armádou padouchů. "Dobře? - Špatně." Jen si prostě hezky užívám nebývale přímočaré a husté akční jízdy. Video - trailer: http://www.csfd.cz/film/15294-komando-commando/videa/ ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice užitečný film, protože nás Big Arnie naučil: skákat z letadla bez padáku, nastavit odpočet na digitálních hodinkách, vyrvat z podlahy telefonní budku, naučil nás, jak správně držet člověka jednou rukou za jednu nohu nad srázem a jak ho efektně nechat spadnout dolů, díky Arniemu umíme rychle a levně nakupovat, bleskově se obléct do plné vojenské výzbroje a výstroje, střílet z pistolí, samopalů a raketometu, házet granáty, odpalovat bomby, vrhat ozubené disky z cirkulárky, sekat ruce mačetou, účinně zacházet s vidlemi...to však není vše...už také známe spoustu tvrďáckých hlášek, příkladně: "Zelený barety si dávám k snídani!!...A tohle je moje slabší ruka!!..Došla Ti pára, Bennette??"... a také jsme byli svědky toho, že slovo ,neprůstřelný´ zde nachází nový význam...bohužel film obsahuje spoustu chyb(nevíte, jestli štáb nemá na skladě ještě jednoho porscháka s autovyrovnávací karosérií??) a toporného až žádného herectví většiny herců. 57,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez diskuze etalon akčních fláků let osmdesátých. Naprosto nestárnoucí akční klasika složená z těch správně masitých kousků. Nechybí regulérně nadsázková akce, kultovní (a přitom tak snadno použitelné) hlášky, ani tradiční záporácké přehrávání. Pokud se někomu "ejtýs" vyhnuly a chce to napravit klasikou nejklasičtější, nemá na výběr. Navíc, kde jinde předvádí Arnold takhle komlexní herectví? (Jeho hrudní svalstvo hraje doslova precizně ;) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.2/10] | me: Klasika,... nedávno som si to pozrel a tento krát som sa už nestíhal diviť tomu čo vidím ... Ak sa to neberie vážne, ale tak ako sa má správne akčné B-éčko vnímať, tak potom je tento film jedna tvrdá a neutíchajúca jazda Arnolda a jeho hlášok ... inak sa na to pozerať nemôže. Oddychovka ako vyšitá ... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (79)

  • Ve scéně v obchodě se zbraněmi je možné vidět, že má raketomet jednu raketnici prázdnou. Z této raketnice však poté padají výstřely. (Pyron)
  • Když Matrix (Arnold Schwarzenegger) skáče do vody z kol letadla, jsou kola zatažená, načež jsou v další scéně zase vytažená. (Hem.m)
  • John Matrix (Arnold Schwarzenegger) postupně jezdí auty Chevrolet Blazer, model z roku 1973, Sunbeam Alpine z roku 1964, Porsche 911 Targa z roku 1969 a Cadillac Eldorado  z roku 1975. Bez újmy přežije jen posledně jmenované, všechna ostatní skončí jako vraky. (Stejšn)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama