Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 274)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, kde Arnie kolem sebe zabijí spousty lidí a sám stěží utrpí nějaké ty šrámy. Film je tak stupidní, až je místy srandovní. Občas jsme svědky nerealisticky senzačních scén (skok z kola letadla) a občas Arnie vypustí jedu ze svých nezapomenutelných hlášek. Nerealismus je tak vysoko, že v jedné scéně Arnie střílí ze zbraně, hází nože a střílí lidi, zatímco oni střílí na něj. V té scéně musel zabít alespoň sto lidí a ho netrefí ani jedna kulka. Jednu chytne až u samého konce. Jde o jeden z tzv. withoutbrain filmů, kde můžete mozek na pár desítek minut poslat odpočinout si. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz budete spolupracovat dceru vam vratime co vy na to? tohle! i po 100 shlednuti se na tuhle jizdu podivam klidne znovu po Termosovi asi 2 nejvetsi Arnolduv masakr a to zaverecny finale to je akcni extaze 300 mrtvych za 20 minut? kde jinde to uvidite a kdo to nepochopil a hledal v tom logiku ten tu nema co pohledavat! pro mne budou 80 leta navzdy neprekonatelnou erou na kterou by se nemelo zapominat tehdy byli totiz akcni filmy opravdu o akci a co si tu o te dobe a o tech filmech dovoluje napsat uzivatel Tosim to je vysmech a urazka nejvyssiho razeni ze ho nekdo poradne za ty jeho radoby chytry recenze pana kritika nevyfuckuje to nepobiram nastesti se i na Csfd najdou uzivatele kteri nezapomeli co to dobra osmdesatkova akcnarna znamena ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Arnie, neoblafneš nás... ta stokilová kláda, kterou směle táhneš z lesa, je prokazatelná maketa, ale na druhou stranu jsme moc rádi, že tě zmrzlinové pikniky s roztomilou dcerkou „přestaly“ bavit a okolnosti tě donutily znovu nasadit onen sveřepý výraz neohroženého hrdiny. Nepřátel, a těch vskutku nebezpečných, ti po světě stále pobíhá dostatek, a tak zásobníky tvých zbraní nikdy nedojdou. Vše korunuješ zběsilou popravou početné armádní ochranky na ostrově (a nesmím opomenout naháněnou Sullyho v nákupním centru, kterého nakonec nezabiješ jako posledního) a navíc to celé bereš s absolutní nadsázkou. Díky ti za tuhle nesmrtelnou klasiku, ve které slovo nesmrtelný nebo lépe neprůstřelný dostává nový význam a forma mohutně vítězí nad obsahem!! Kdo v dětských letech nechtěl jít v tvých šlépějích, čapnout samopal a trochu si zastřílet? Je to svým způsobem neskutečně tupé a naivní, navíc s opravdu spoustou chyb, ale zároveň představuje absolutní základ akčních 80. let. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu já říkám absolutní vítěz Arnold Classic (pro neznalé se takto jmenuje i jedna kulturistická soutěž). Každopádně, film si nijak neláme hlavu s reálností scén, skok z letícího letadla bych nezkoušel, ani kdyby mi John Matrix stál za zády a spoustu dalších podobných akcí taky ne. Jenže to je v tomto případě jedno. Nešlo tu o nic víc, než udělat megaakční řežbu, kde Arnie omráčí každého svým charismatem a případně i pěstí. A to se jim povedlo a co víc, není to akční řežba bez kouska humoru. Některý hlášky se u nás staly klasikou (a to podle stáří dabingu třeba - Kde je Sully? - Uletěl. - Cos udělal se Sullym? - Pustil jsem ho.) Každej ten dabing donesl do filmu svý a ani jednou špatně. Tenhle film jsem žral už jako dítě a vlastně ho žeru i dneska. Je to čistá humorná akční zábava, tak jak správně má být. Pravda sice je, že když jsem teď starší, některé ty scény mi přišly trošku přehnané (hlavně ta čistka na ostrově), ale to mi nikdy jako dítěti nevadilo a vlastně mi to nevadí dosud, protože Arnie je příliš sympatický a charismatický herec a tak strhává veškerou pozornost na sebe. Nejen z nostalgie, ale i pro skvělou zábavu, dávám plný počet. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kamera se lačně popásá na svalech dřevorubce Arnolda přicházejícího s kládou ležérně přehozenou přes rameno k horské chatě. V prázdném domě sedí neznámý, rozvážně mluvící muž s knírkem. „Uděláte, co budeme chtít a my vám vrátíme vaši dceru. Co vy na to?“ „Tohle,“ zabručí Arnold alias bývalý plukovník John Matrix s kamennou tváří a střelí ho mezi oči, načež z kopce roztlačí únosci porouchaný vůz a řítí se v něm za unášenou dcerkou. Po řadě památných scén jako je skok ze vzlétajícího Jumba nebo zvednutí telefonní budky s padouchem uvnitř a jeho následné shození z útesu („Pamatuješ, jak jsem ti sliboval, že tě zabiju jako posledního? Lhal jsem.“) dospěje Matrix na ostrov se základnou únosců, jihoamerických pučistů. V nespočetněkrát parodované scéně na sebe navěsí „zakoupený“ arzenál a vyráží do boje s mnohonásobnou přesilou. Když už má pocit, že mezi záhony bílých růží v zahradě padouchovy vily postřílel, podřezal a vyhodil do povětří sdostatek mužů, přichází ke slovu z altánu vypůjčené vidle, sekera, mačeta a dokonce i koutouč cirkulárky. Konečně se dostává k hlavnímu padouchovi, kterého, po krátkém souboji na nože v kotelně, se slovy „Dochází ti pára?“ prošpikuje ze zdi vyrvaným kusem parního potrubí. 146 zmasakrovaných lidí, z toho 138 během jedné jediné čtyřminutové sekvence, taková je bilance Komanda Richarda L. Lestera z roku 1985, což z něj s přehledem činí nejkrvavější filmovou podívanou všech dob. Když je Matrixův trautmanovský velitel v průběhu filmu dotázán, co lze od z řetězu utrženého ex-vojáka očekávat, generál s úsměvem odpoví: „Třetí světovou válku.“ Sebevědomá demonstrace síly a silácké vyhrožování válkou v akčních filmech 80. let jako Rambo II a Rocky IV je jednoduchým vzkazem Reaganova kabinetu všem Američanům a celému světu – nebojíme se, ale vy byste měli. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (79)

  • Při rozpočtu 10 milionů amerických dolarů snímek vydělal ve světových kinech téměř šestinásobek. (Epistemolog)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama