Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 274)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Násilnická osmdesátá léta, která stála za...nestála za nic. Arnold Schwarzenegger, který je symbolem tohoto údobí, ztělesňuje vše, kvůli čemu tento věk zatracujeme i (obdivujeme.) Hlavní herec je prostě kulturista a ne (herec) a...celý film a tenhle styl a "Arnie" jsou pozůstatkem éry, která bude doufám zapomenuta... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

"Prosím nerušte mého přítele, spí jako zabitej". Společně s PREDÁTOREM nejlepší Schwarzenegger! Rozporcování končetin granáty, akce bez přestávky, lámání kostí, tekoucí krve z obrazovky, miliony kulek prolétávajících kolem diváka s nejvíce mrtvol, co může divák v akčňáku zhlédnout. Lester v top formě! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zásadně nehodnotím filmy z nostalgie, ale nehledě na dojem v dětství, vždy hodnotím podle dojmu aktuálního ... Komando by snad mohlo být jedinou výjimkou, protože na něm a "Krvavém sportu" jsem prostě vyrostl. Roky nebylo nic, co by tyto dva filmy u mne mohlo překonat, než jsem trochu dospěl a zjistil, že jsou i zajímavější věci ve filmech, než je střílení a kopání lidí do hlavy ... Komando, je ovšem stále můj osobní "kult" Arnolda Schwarzeneggera, naprostá bomba a jednička v oblasti akčních filmů 80. let. Tohle jsou 80. léta v celé svojí parádě, podobně jako perfektní Stalonova "Cobra". Komando je film, který byl Arnoldovi v době jeho největšího nášlapu v kariéře a stejně tak nejvyšší fyzické kondici, doslova ušit na míru. Komando je film, který dělá Arnolda a Arnold dělá Komando ... Každá scéna, každý střih, každý pohyb, každá grimasa, každý výstřel, každá hláška, vše je zde jen a jen pro vytvoření dojmu naprosto ultimátního "lidského stroje na zabíjení", kterému šmejdi mohli udělat to nejhorší, co snad koho může napadnout - únést dceru a vyrušit ho z jeho klidného rozjímání v horách. Komando má naprosto dokonalý střih a díky tomu ve své době právě tolik vynikalo, z dnešního pohledu je to takový "Bourne" 80. let. Střih je tak perfektní, že běžný divák nepozná (a hlavně v té době nepoznal) spoustu věcí, které přímo řeší ... Prostě divák má dojem, že to dělá Arnold, ale Arnold to předvádí díky úžasnému preciznímu střihu (viz příklad za všechny - převrácení výtahu přes záda). Celý film je navíc prošpikován dokonalými hláškami, které Arnold cedí jednu za druhou a některé snad nikdy nezestárnou. Vše je úžasně dokreslováno nadčasovou, perfektní hudbou, která drží diváka ve střehu od začátku, je to příjemný "minimal" styl, který v té době jako hudební styl elektronické hudby ještě vlastně neexistoval. A finále ... obrovský, nekonečný akční orgasmus, který rozdělil akční filmy "před" Komandem a "po" Komandu. Ani Stalone se nemohl tomuto rovnat ve svém "Rambovi" a "Kobře" ... ani žádný jiný akční hrdina té doby. Vyjma honkongských pecek od Johna Woo. V čemž nechápu potom buď přehnané hodnocení těchto akčních "bratrů" z východu tady na csfd, nebo nedocenění "Komanda" právě v oblasti akčního filmu, kde prostě dle mého má naprosto jasné svoje prvenství. Toto je prostě akční film a Arnold ve své nejlepší formě 80. let. a pokud je z určitého pohledu kýčovitý, naivní a hloupý, tak taková bohužel byla celá 80. léta... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Arnie, neoblafneš nás... ta stokilová kláda, kterou směle táhneš z lesa, je prokazatelná maketa, ale na druhou stranu jsme moc rádi, že tě zmrzlinové pikniky s roztomilou dcerkou „přestaly“ bavit a okolnosti tě donutily znovu nasadit onen sveřepý výraz neohroženého hrdiny. Nepřátel, a těch vskutku nebezpečných, ti po světě stále pobíhá dostatek, a tak zásobníky tvých zbraní nikdy nedojdou. Vše korunuješ zběsilou popravou početné armádní ochranky na ostrově (a nesmím opomenout naháněnou Sullyho v nákupním centru, kterého nakonec nezabiješ jako posledního) a navíc to celé bereš s absolutní nadsázkou. Díky ti za tuhle nesmrtelnou klasiku, ve které slovo nesmrtelný nebo lépe neprůstřelný dostává nový význam a forma mohutně vítězí nad obsahem!! Kdo v dětských letech nechtěl jít v tvých šlépějích, čapnout samopal a trochu si zastřílet? Je to svým způsobem neskutečně tupé a naivní, navíc s opravdu spoustou chyb, ale zároveň představuje absolutní základ akčních 80. let. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktore si dokazem pozriet s velkou chutou aj milionkrat.Urcite to bude aj sentimentom, na najma tym, aky je tento film skvely:) Ono je to totiz asi najlepsia 4* kravina pod slnkom...Take mnozstvo vtipnych hlasok snad nema ani Kurvahosigutentag.:) Take mnozstvo skokov a vyskokov nie je vo vsetkych 3 castiach Matrixu:) dokopy.No jednoducho:,,Ked ju milujes, nie je co riesit...'' ()

Galerie (114)

Zajímavosti (79)

  • Na filmu se podílelo 54 kaskadérů, což bylo 17 více, než hereckých představitelů. (Epistemolog)
  • V roce 1986 napsal scenárista Steven de Souza scénář pokračování, jež měl režírovat John McTiernan. Příběh volně vycházel z knihy "Nic netrvá věčně", ale Arnold Schwarzenegger se nechtěl k roli Johna Matrixe vracet. Scénář byl poté zásadně přepracován a posloužil jako základ jiné legendy akčního žánru, Smrtonosné pasti (1988). (Hans.)

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama