Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hra na Boha nemůže nikdy dopadnout dobře. Divák zde najde většinu kontroverzních témat (nacionalismus, rasismus, zákaz potratů, homosexualita, náboženský fanatismus, tmářství ad.), takže má pocit, jako by sledoval současný film. Lehce vtipné, místy vážné a k zamyšlení. Záhony rajčat rozhodně pobavily. Chvílemi jsem si vzpomněl na filmy Jezinky a bezinky (1944) nebo Univerzální uklízečka. Poslední záběr na obraz byl tak nějak zbytečný, anžto většině snad muselo dojít, jak se vše skončilo. Výborná hudba. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Zajímavá černá tragikomedie, která se postupně stává krimi dramatem s morálními otázkami ohledně práva extrémistů na odlišný názor a jejich práva na život, pokud potenciáně ohrožují životy ostatních. Geniální je námět - uspořádat poslední večeři s lidmi, s jejichž ultrapravými názory zásadně nesouhlasíme, a pokud neodvolají, dostanou "speciální" víno z modré karafy (kafe od Maryši v Americe asi neletí)... Vlastní film už poněkud pokulhává na málo propracovaném scénáři s opakujícím se dějem bez výraznějšího nápadu, takže to je pro mne nad tímhle filmem opravdu poslední smích (pokud vůbec nějaký). Z herců mne zaujal Ron Perlman ve vedlejší roli charismatického vousatého pravicového komentátora. ()

Reklama

warhammer 

všechny recenze uživatele

Tak to je ukázkový příklad multikulturní stupidyty. My jsme židi, cikáni, "černoši" a jsme nejlepší. Všechno co je proti nám je špatný :D :D :D Násilí je projevem primitivního chování... Ale no tak! :D To že jsou lidi naivní srabi ještě neznamená, že násilník je primitiv. Je to jen člověk, který ví, že násilí řeší vše nejrychleji a nejefektivněji. Na bolest totiž slyší každý a velice dobře. Kecy a poučná rádoby komunikace problémy neřeší v reálném světě. Je zvláštní, že tenhle film natočili zrovna v zemi, která byla získána na základě genocidy původního obyvatelstva, ale to je asi ok, že? Jediný rozdíl je jen v tom, že někdo na to má a někdo ne. Kdo na to má problém vždy vyřeší. Ten kdo na to nemá jen žvaní a díky svojí slabosti a zbabělosti dělá ze silného jedince primitiva. Hold co naplat... na nic jiného se nezmůže :) Hlavní je přece označit za primitiva každého na koho nemá nebo koho se bojí. No já teda nevim kdo je ve finále větší primitiv. :) Je to paráda. Divím se, že se nezačali po hlášce o teplouších ještě zastávat práv pedofilů, zoofilů a nekrofilů. Tam tohle přehnaně humání svinstvo totiž směřuje. Za chvilku totiž nebudou tyhle zvěrstva brány ani jako nemoc. Jen je každý jiný, že? Do prdele s multikulturním humanismem a rádoby morálníma hodnotama! S ukazováčkem v křeči na myši dávám 2* za tuhle židoafroamerickou homopřehlídku multikulti chytráků... samozřejmě jen kvůli příjemnému konci. :) ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak ako "víno pre hosťa" určite zaváňalo arzénom, tak aj tento film smrdí obrovským nevyužitým potenciálom. Zo začiatku je to ešte zábavná a zdravo čierna komédia, celá základná premisa, ako i niektoré nastolené myšlienky sú vcelku zaujímavé, no všetko zabíja povrchnosť a krajná absurdita celej situácie ("nenápadné" hroby priamo v záhrade, miznúci ľudia, no šerifka o ničom ani len netuší atď.). Ale Ron Perlman ruluje. 6 / 10 ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto brilantní nápad, jen je veliká škoda, že režie v polovině filmu vzala veškerý obrovský potenciál a spláchla ho do hajzlu. Nádherná ukázka toho, jak každý z nás v životě potkává lidi, které by s chutí vymazal ze světa, ať už pro jejich názory, barvu kůže, původ, přístup k životu ... Kdyby to bylo tak snadné, možná bych tu dnes nepsala komentář, možná bych už dávno byla vymazaná ze světa. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)
  • Malou roličku muže, který si nechává od Normana Arbuthnota (Ron Perlman) podepsat knihu, si vystřihl jeden z producentů snímku. (deepspace101)

Reklama

Reklama