Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Super nápad, což o to. Černota se s komedie táhne jak banda slepicí po flusu. Vždyť já prvně přemýšlel, jestli koukám na ten správný film...jak moc černý to bylo. Začátek mě tak osobně dost sejmul, postupem času už to ale byla klasika. Vlastně se tam ani nic moc nezměnilo a dělo se pořád to samý. Když bych si chtěl zaspoilerovat, tak jediný napětí ve filmu bylo asi po desáté stejné otázce...sejmou ho? A sejmuli... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohode film, problem je, ze nedokaze ani poradne pobavit, ale ani nejak vystrasit nebo vynervovat. Napad sice je dobrej, horsi je, ze vetsinou se skutecne vse odehrava pouze u stolu a vyvoj jednotlivejch postav se ubira tradicnim stokrat omletym smerem. Nicmene sem tam se povedla nejaka atmosfericka scena, sceny s hostama jsou fajn a zaver je hodne cool. Taky se na zaver vyskytuje jedinej solidni herec, Perlman je tady fakt paradni. Jinak to ostatni je sebranka spis nesympatickejch postav a to vcetne Cameron. Slabsi 4*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jiskrná černá komedie, v rámci americké produkce jedna z vůbec nejlepších. Záleží na úhlu pohledu. Kdo pozná humor jen podle toho, jestli se herci šklebí, tak ten se u tohoto filmu bude vážně nudit. Ale ne všichni jsou takoví. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Zajímavá černá tragikomedie, která se postupně stává krimi dramatem s morálními otázkami ohledně práva extrémistů na odlišný názor a jejich práva na život, pokud potenciáně ohrožují životy ostatních. Geniální je námět - uspořádat poslední večeři s lidmi, s jejichž ultrapravými názory zásadně nesouhlasíme, a pokud neodvolají, dostanou "speciální" víno z modré karafy (kafe od Maryši v Americe asi neletí)... Vlastní film už poněkud pokulhává na málo propracovaném scénáři s opakujícím se dějem bez výraznějšího nápadu, takže to je pro mne nad tímhle filmem opravdu poslední smích (pokud vůbec nějaký). Z herců mne zaujal Ron Perlman ve vedlejší roli charismatického vousatého pravicového komentátora. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhová myšlenka dobrá, ale zpracování podle mě trochu málo vtipný, nicméně několik fakt zapamatováníhodných scén se ve filmu odehraje a jedná se o dobrou černou komedie s ještě začínající Cameron Diaz.,ale čekal jsem trochu víc ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Černá politická komedie aneb Jak se z liberála stát radikálem. Film se sympatickým způsobem pohybuje ve zcela vlastním světě s vlastní logikou, což je zároveň kamenem úrazu - jakmile přijdete na to, jak funguje, už vás ničím nepřekvapí. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No nevím. Myšlenka zajímavá, ale když se to stále cyklicky opakovalo a stále to bylo stejné, tak přece nemůžu jít s hodnocením výše. A ani ten konec, který byl celkem povedený, mě k vyššímu hodnocení nepřesvědčí. Škoda, mohlo to být o dost lepší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hra na Boha nemůže nikdy dopadnout dobře. Divák zde najde většinu kontroverzních témat (nacionalismus, rasismus, zákaz potratů, homosexualita, náboženský fanatismus, tmářství ad.), takže má pocit, jako by sledoval současný film. Lehce vtipné, místy vážné a k zamyšlení. Záhony rajčat rozhodně pobavily. Chvílemi jsem si vzpomněl na filmy Jezinky a bezinky (1944) nebo Univerzální uklízečka. Poslední záběr na obraz byl tak nějak zbytečný, anžto většině snad muselo dojít, jak se vše skončilo. Výborná hudba. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, jejíž humornost spočívá především v přehlídce omezenců, které si partička mladých liberálních intelektuálů zve na večeře. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Posledná večera je uspokojivo dobrá čierna komédia o študentoch, ktorí sa rozhodnú zbaviť svet ľudí s odlišnými a extrémnymi názormi prostredníctvom poslednej večere, pri ktorej ponúkajú otrávené víno. Zabudnú však na prirodzenú ľudskú vlastnosť a to síce, že lov na extrémistov ich zmení na.... Nakoniec z toho vzíde pekná kucapaca so slušným ukončením. Stred síce miestami zíva nudou a často stráca tempo i humor, ale na silný priemer tento film určite má. 65/100 ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak ako "víno pre hosťa" určite zaváňalo arzénom, tak aj tento film smrdí obrovským nevyužitým potenciálom. Zo začiatku je to ešte zábavná a zdravo čierna komédia, celá základná premisa, ako i niektoré nastolené myšlienky sú vcelku zaujímavé, no všetko zabíja povrchnosť a krajná absurdita celej situácie ("nenápadné" hroby priamo v záhrade, miznúci ľudia, no šerifka o ničom ani len netuší atď.). Ale Ron Perlman ruluje. 6 / 10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám mi tu chybí recenze, kterou jsem psal pro DiViDi kdysi, takže jen stručně. Černá komedie je to řádná a dnes by neprošla, protože je to o tom, jak lepšolidé zbavují svět übermenschen - tedy podle jejich názoru podlidí, protože oni jsou přece ta společenská a intelektuální (neboli yntelechtuální, jak píše verbal) smetánka. S tématem nemám problém, jen je to natočené ne zrovna záživně, poněkud pomalejším tempem, ne vždy s přímým úderem na komoru, kecy kolem občas jsou rovněž o ničem. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako nápad pre čiernu komédiu viac než dobré. Bohužiaľ príbeh je pojatý veľmi stručne, zjednodušeno, zrýchleno, no proste nevyužitá až odfláknutá zápletka. Herec hrajúci Marca mi prišiel strašne povedomý, ale ani za tú pič* som si nevedel spomenúť odkiaľ. A nakoniec teda žiaden film či seriál, ale moja obľúbená TV záležitosť Survivor mi zaryla jeho tvár do pamäte. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorná komédia, ktorá mi svojou nefunkčnosťou po každej stránke pripomenula film Šesť pohrebov a jedna svadba. Má to otrasné postavy, ktoré sa správajú nezmyselne. Zápletka je WTF. Celkové vyznenie ani vtipné a ani dramatické. Jednu hviezdu dávam za herecké obsadenie, ale aj tak nikto z nich tam nemal čo hrať. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice hezky pojatá černá komedie o skupině vysokoškoláků-republikánů, kteří se pokusí udělat něco dobrého pro svět - zvou si na večeři lidi, se kterými nesouhlasí a přitom je zavraždí - nejčastěji jedem. Proč nezabít třeba budoucího Hitlera? Film má největší kouzlo ve svém vcelku originálně pojatém příběhu, plným vtipných narážek. Autor se nestaví na žádnou stranu a je jen na vás, zda odsoudíte dobře myšlené násilí nebo se ztotožníte s postavami... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Nápad super, úvodních a závěrečných dvacet minut totéž, bohužel však uprostřed jde o lehce nezáživnou vatu. Dokážu si Poslední večeři představit jako bombastický krátkometrážní film. ()

Reklama

Reklama