Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohode film, problem je, ze nedokaze ani poradne pobavit, ale ani nejak vystrasit nebo vynervovat. Napad sice je dobrej, horsi je, ze vetsinou se skutecne vse odehrava pouze u stolu a vyvoj jednotlivejch postav se ubira tradicnim stokrat omletym smerem. Nicmene sem tam se povedla nejaka atmosfericka scena, sceny s hostama jsou fajn a zaver je hodne cool. Taky se na zaver vyskytuje jedinej solidni herec, Perlman je tady fakt paradni. Jinak to ostatni je sebranka spis nesympatickejch postav a to vcetne Cameron. Slabsi 4*. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Žánrovo skoro nezaraditeľný originálny film, s fantastickým scenárom, čiernym humorom , ktorý buď niekomu sadne , alebo nie - nedá sa porovnať ku klasickým komédiám s priblblými vtípkami. Ako som už spomenula, nápad je skvelý, to oceňujem, vybočuje z radu, a napriek tomu sa nám snaží niečo povedať a prakticky nás núti viac ako akýkoľvek iný film zamyslieť sa nad tým, čo je správne, morálne a čím ďalej, tým viac nás tlačí k zaujatiu stanoviska - neponúka nám možnosť zostať Švajčiarskom .). (VEĽKÉ PLUS) Jediné, čo mi kazí nadšenie, je relatívna naznámosť filmu a s tým súvisiaci malý počet hodnotení. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hra na Boha nemůže nikdy dopadnout dobře. Divák zde najde většinu kontroverzních témat (nacionalismus, rasismus, zákaz potratů, homosexualita, náboženský fanatismus, tmářství ad.), takže má pocit, jako by sledoval současný film. Lehce vtipné, místy vážné a k zamyšlení. Záhony rajčat rozhodně pobavily. Chvílemi jsem si vzpomněl na filmy Jezinky a bezinky (1944) nebo Univerzální uklízečka. Poslední záběr na obraz byl tak nějak zbytečný, anžto většině snad muselo dojít, jak se vše skončilo. Výborná hudba. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako nápad pre čiernu komédiu viac než dobré. Bohužiaľ príbeh je pojatý veľmi stručne, zjednodušeno, zrýchleno, no proste nevyužitá až odfláknutá zápletka. Herec hrajúci Marca mi prišiel strašne povedomý, ale ani za tú pič* som si nevedel spomenúť odkiaľ. A nakoniec teda žiaden film či seriál, ale moja obľúbená TV záležitosť Survivor mi zaryla jeho tvár do pamäte. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Zajímavá černá tragikomedie, která se postupně stává krimi dramatem s morálními otázkami ohledně práva extrémistů na odlišný názor a jejich práva na život, pokud potenciáně ohrožují životy ostatních. Geniální je námět - uspořádat poslední večeři s lidmi, s jejichž ultrapravými názory zásadně nesouhlasíme, a pokud neodvolají, dostanou "speciální" víno z modré karafy (kafe od Maryši v Americe asi neletí)... Vlastní film už poněkud pokulhává na málo propracovaném scénáři s opakujícím se dějem bez výraznějšího nápadu, takže to je pro mne nad tímhle filmem opravdu poslední smích (pokud vůbec nějaký). Z herců mne zaujal Ron Perlman ve vedlejší roli charismatického vousatého pravicového komentátora. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Malou roličku muže, který si nechává od Normana Arbuthnota (Ron Perlman) podepsat knihu, si vystřihl jeden z producentů snímku. (deepspace101)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)

Reklama

Reklama