Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přepálená, ve své podstatě pohádka o hodných, napravených a zlých lidech. Sociální služby a pěstouni zde představují jasné zlo. Sean Penn podává velmi pozoruhodný herecký výkon, bohužel jako průšvih se jeví, když zmizí kolem něj se vyskytující zábavné figurky (jeho kamarádíčci jsou skvělí, hlavně tedy jeden co se obává natáčení a žádá si právníka:), celý film jsem vlastně čekal jestli nakonec Sam vyhraje a jaká bude pointa, takže jsem si vymyslel v hlavě různé scénáře, ty mě naštěstí tvůrci úplně nedopřáli. Ale i tak není toho moc co chválit. Herecky Penn zcela bez debat, ale režie nebo dramatičnost scén je špatná. PS: Film mě připomenul, že v záplavě všech těch hollywoodských krasavic je pro mě na prvním místě Michelle. 60% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Sam je milující a starostlivý otec, který miluje svoji dceru s níž se cítí být tím nejšťastnějším chlapem pod sluncem. Problém je v tom, že jeho mentální vývoj se kdysi zastavil zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Až dosud se Samovi dařilo s pomocí přátel překonávat všechna úskalí otcovství. Teď ale do hry vstupuje nekompromisní sociální pracovník a tak Samovi hrozí, že mu dcera bude odebrána, vzhledem k tomu, že ho začíná mentálně převyšovat. A tak se Samova případu ujímá zkušená právnička, která si postupem času uvědomí, že láska je daleko víc, než si člověk může myslet. Tento film mě naprosto chytl za srdce. Tolik lásky, co Sam věnoval své dceři, se jen tak nevidí. - "How can we be so different and feel so much alike?" ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát ma Sam a jeho modrooká rozkošná dcéra dostali na plnej čiare, zasiahli ma v pravom čase presne na sekundu. A tak som druhú polku filmu prerevala originál ako malé decko. Tak ako plačú 7-ročné deti alebo možno tak ako ich otcovia,ktorí sa mentálne zastavili na ich úrovni. Dnes (po dvoch rokoch) považujem tento film stále za veľmi silný. Aj keď v ňom cítiť USA, aj keď je to citová vydieračka...niektorým filmom som ochotná odpustiť chybyčky a nechať sa vydierať. Ak ma vydiera perfektná trojka ako Penn, Pfeiffer a Fanning, tak pokojne. Druhýkrát videné počas Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se vážně těšila a nakonec to dopadlo tak, že mi trvalo celé odpoledne jej dokoukat. Rozhodně se jedná o nadprůměrný kousek, ale přeci jen jsem podobných filmů už viděla dost a tady mě zážitek a dojetí vážně minulo. Sean Penn se mi ve své roli nelíbil a přestože to nerada přiznávám, jeho postava mi skutečně brnkala na nervy. Malá Dakota zde ještě neuměla vůbec hrát, v každém jejím výrazu jsem prostě viděla, že to hraje, že to skutečně necítí. Ale co chtít od sedmileté holčičky..Michelle Pfeiffer však byla naprosto výborná. Ale na větší hodnocení to u mně nestačí. Možná někdy jindy, v jiné náladě..... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa to prirovnat k FORRESTOVI GUMPOVI (1994) alebo k RAIN MANOVI (1988), ale oba filmy su uplne o niecom inom a okrem toho Dustin Hoffman bol autistom, co je omnoho horsia diagnoza, ako ta, ktoru mal Sean Penn v tejto ulohe. Este mi napada jeden film a to JACK (1996) od Francisa Forda Coppolu s Robinom Williamsom, ale v tom pripade sa jednalo o dieta, ktore rastlo niekolkokrat rychlejsie ako jeho rovesnici a tak sa ako 10-rocny ocitol v tele Robina Williamsa, ale to uz je zase ina tema. Sean Penn zahral svoju ulohu velmi presvedcivo, napada mi este Edward Norton, ktory by tuto ulohu taktiez zvladol na jednotku, ale rovnako sa mi pacila aj znicena a unavena Michelle Pfeiffer, ktora dala do tejto ulohy vsetko a preto ma u mna moj obdiv. Dakota Fanning je detsky talent, ale akosi sa mi zda, ze jej hviezdicka zhasina podobne, ako aj u zabudnuteho talentu Haleyho Joela Osmenta, ktory sa preslavil v thrilleri SESTY SMYSL (1999) alebo v Spielbergovej sci-fi A.I. UMELA INTELIGENCE (2001) . A este sa tu objavila v malickej ulohe pestunky taktiez zabudnuta Laura Dern, ktoru som spoznal najprv v MODROM ZAMATE (1986) Davida Lyncha a neskor sa objavila v prvom i tretom JURSKOM PARKU (1993 - 2001). Jednym z producentov filmu je i Edward Zwick, ktory nataca väcsinou filmy s vojnovou tematikou, ako GLORY (1989), LEGENDA O VASNI (1994), ODVAHA POD PALBOU (1996) s Meg Ryan alebo i KRVAVY DIAMANT (2006) s Leonardom Di Capriom. Film ziskal iba jednu, ale zasluzenu nominaciu na Oscara za herca v hlavnej ulohe Seana Penna, avsak väcsiu radost z Oscara mal v roku 2002 Denzel Washington za ulohu v kriminalnej drame TRAINING DAY (2001)... 07.04.2010 ________ Sean Penn - (Sam Dawson) +++ Michelle Pfeiffer - (Rita Harrison Williams) +++ Dakota Fanning - (Lucy Diamond Dawson) +++ Dianne Wiest - (Annie Cassell) +++ Laura Dern - (Randy Carpenter) +++ Loretta Devine - (Margaret Calgrove) +++ Mary Steenburgen - (Dr. Blake) +++ Produkcia: Edward Zwick +++ Hudba: John Powell +++ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Tohle je oblíbený film francouzského politika, bývalého prezidenta Francie, Nicolase Sarkozy. (SONY_)
  • Když měla Dakota Fanning natáčet smutné scény, myslela na to, jak jí umírá její rybička Flounder. (zajda404)
  • Keď sa Sam nachádza v jednej strmej uličke, má oblečené krémové nohavice, sako, biele ponožky a čierne papuče. Je to odkaz na Rain Mana (1988), v ktorom rovnako oblečený Raymond stojí pred psychiatrickou liečebňou. (Karush)

Reklama

Reklama