Reklama

Reklama

Psycho Raman

(festivalový název)
  • Indie Raman Raghav 2.0 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ramanna žije v bombajských ulicích a přes den si přivydělává, jak může. Se soumrakem se stává vtělením sériového vraha Ramana Raghava, jemuž padly za oběť desítky lidí z nejnižší kasty. Na stopu brutálních vražd se vydává ambiciózní detektiv Raghavan, aniž by tušil, že ho Ramanna po celou dobu sleduje. (Febiofest)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Až dosud, když bych měl volně asociovat na téma "divný asijský film", řekl bych bez váhání Korea. Možná možná i Japonsko nebo Tchaj-wan. Ale nikdy by mě nenapadla Indie, se svými typickými bollywoodskými akčňáky plnými muzikálových vložek. Odteď už jo. Neokoukané denní i noční kulisy bombajských slumů, zajímavá nervní režie připomínající mi styl Dannyho Boylea, policajt postupně si vyšňupávající mozek z hlavy a hlavně jeden z nejdivnějších sériových vrahounů, se kterým jsem měl dosud ve filmu tu čest. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indové ukazují, že když chtějí, tak dovedou natočit docela drsný thriller, kde je skutečně výborný záporák, hlavně proto, že to je prostě člověk. Jsou zde scény, které jsou krvavé, ale jsou podány bez krve, jenže přesně s tím děsivým efektem, který mají mít. Dokonce ani hudební čísla nevadí, většinou jsou zpívaná jen v pozadí, nikoli přímo postavami. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Indický král thrillerů Anurag Kashyap natočil drogami prosáklý thriller s psychotickým vrahem. Je to jednoduchý příběh o muži, který miluje zabíjení a kterému nikdo nerozumí. Je to příběh o monstru , které je v každém z nás. Film není lehké sledovat. Je to hrubé, bezcitné a vzbuzuje žaludeční nevolnost. Film jde hluboko v líčení chuti vraždit sociopatického vraha a jeho posedlosti násilím. U těchto filmů je vždy tlustá čára mezi sériovým vrahem a oslavou jeho činů. V Psycho Ramanovi není jasné, na jaké straně Anurag Kashyap stojí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Najbrutálnejší cigošský film, ktorý som doposiaľ videl! Kvalitná psychologická hra medzi vrahom (aký sa v dejinách kinematografie len tak nevidí) a polišom, ktorému preplo v plaici z neustáleho šňupania koksu. Veľmi znepokojujúca a miestami až desivá snímka! 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce bez gore, mimoriadneho vyobrazenia násilia, no zato s dokonalým (skrytým) pohľadom na chorú myseľ Ramana (a) Raghava, ktorý v Bombay-i v 60 rokoch minulého storočia zavraždil viac ako 40 ľudí. Keď sa v úvode objavil text: "tento film NIE JE o ňom", príliš som tomu nevenoval pozornosť. Lenže ono je to proste "fakt", pričom táto story je viac než slušnou sondou do hláv psychopatov. A ja za ten "nápad" podať to divákovi "inak", skrátka rád nadhodnotím. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama