Reklama

Reklama

Černá díra

  • USA The Black Hole (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka cestujúca naprieč vesmírom objaví stratenú loď blízko čiernej diery. Lodi velí doktor Hans Reinhardt (Maximilian Schell). Počas stretnutia s Reinhardtom astronauti zistia, že je šialený a myslí si, že práve oni mu bránia v jeho úsilí cestovať cez neďalekú čiernu dieru, priepasť, z ktorej nikto nemôže uniknúť. Vyhliadky na ich prežitie sa zhoršia, keď zistia, že Reinhardt drží v zajatí bývalé členky a bývalých členov posádky lode po tom, čo si uvedomil, že mu môžu pomôcť dosiahnuť svoj cieľ. Posádka musí nájsť spôsob, ako utiecť z lode, než bude príliš neskoro... (fefee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

anais 

všechny recenze uživatele

20 000 mil pod mořem tak trochu ve stylu Hvězdných válek. Technická stránka přinejmenším zajímavá (matte malby), ale scénář staví celkem kvalitní obsazení do situací, ve kterých i sebelepší herci působí křečovitě. Výtvarně a technicky je to ale skvělé - jen ti létající ártůové s velkýma očima evokují Disneyho klasickou tvorbu snad až příliš... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi ten film poměrně lezl na nervy, ale pak se mi nějak naštěstí povedlo přijmout jeho naivitu a nějak mě to dokonce začalo bavit. Ten divnej robot byl svým způsobem docela roztomilý, dejme tomu, ale zase na druhou stranu, strašně mi připomínal tu potvoru ze Sezame otevři se, jak žije v tom koši. Pak jenom to finále mi přišlo strašně přehnané, byť bylo napínavé. Jinak se ale jedná o celkem příjemnou sci-fi, která se mi celkem líbila, akorát je třeba přijmout ten fakt, že to je poněkud naivní. Má to i celkem slušné efekty. 3* ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašnej bizár se vcelku ok efekty a povědomou, ale napříč filmem děsně repetitivní a otravnou hudbou. Kvůli vysoce dementnímu scénáři, strašným dialogům a papundeklovým kulisám jak z padesátek to není bohužel ani moc zábava. Divák u toho necítí absolutně nic úplně stejně jako ti jindy dobří herci tam. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Je naprosto neuvěřitelné, že Alien je stejně starý a zub času se na něm nikdy nepodepsal a hravě strčí do kapsy všechny sci-fi, která přišly a ještě přijdou po něm. Black Hole úplně dobře nezestárla. Jisté kouzlo se odepřít nedá, ale už obsazení je prostě naprosto bizarní a datované tak o dekádu či spíš dvě zpět. Literally. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Modely jsou suprové. Robůtek mi nevadí a v originále má zajímavý hlas. V cz jsem to viděl snad na nově před 30 lety, nebo tak. V orig. to mám 10 let. E.Borgnine (kterého jsem nikdy neměl nějak extra v lásce a kazí mi i Carpenterův Escape from NY) zde hraje totálního kreténa, takže nic nového pod černou dírou. M.Schell je vlastně kosmický kpt.Nikdo (pro méně chápavé Nemo) a má charisma toho správného geniálního šílence. Obsazení Weeny ze Stroje Času a N.Batese z Psycha považuji za úlet hodný P.R.politiky Hlodavcova studia. Tedy ne, že by mi zrovna ti dva vadili. Forster tradičně nevýrazný (jediný film, kde snad opravdu hraje je Jackie Brownová) a ten nejmladší Karlík též zapadá do celkového záměru. Co je ale ovšem přímo otřesné, jest hudba od a nemůžu věřiti, že je to opravdu od, Johna ´Tanec s Vlky´ Barryho, který zde složil v podstatě jen 2 hudební motivy, z nichž ten 1. hraje skoro pořád až ho začnete fakt nenáviděti a ten 2. naprosto se nehodící do SF žánru a evokující nějakou dětskou kovbojku či co, v závěrečné půlhodině (která těžce podělává docela a kterou jsem dodnes nepochopil, co tím jako autoři mysleli? dobrou a dle mého i mysteriózní první půlhodinku), kde zazní též několikráte, jakoby snad puštěná ze zaseklé desky.:-/ Zřejmě a reálně největší plus tohoto dílka, jest prvek nejimpozantnějšího a vskutku nejničivějšího úkazu ve vesmíru, kterým se dodnes opravdu mnoho SF filmů zrovna moc nezabývá. P.s. Maximilián rulezzzz!!! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (16)

  • Původně měl být ve vesmírných lodích stav beztíže, to však bylo technicky náročné na provedení. Proto nakonec všude zůstala normální gravitace. (-bad-mad-wolf-)
  • Loď doktora Hanse Reinhardta (Maximilian Schell) se původně měla jmenovat Kentaurus. Byla však přejmenována na Cygnus podle zdroje rentgenového záření v souhvězdí Labutě Cygnus X-1, což je první objevená černá díra. (Marek06)
  • Maximilian Schell svoju postavu sám nahovoril v nemeckom aj anglickom jazyku. (brutale)

Související novinky

Muži v černém bez srandiček

Muži v černém bez srandiček

18.07.2010

Tak nějak se dá popsat sci-fi thriller Archangels, který v produkci Ridleyho a Tonyho Scottových natočí Joseph Kosinski (foto). Z bývalého tvůrce televizních reklam pomalu roste hvězda žánru sci-fi.… (více)

Reklama

Reklama