Reklama

Reklama

Farma pod jilmy

  • USA Desire Under the Elms (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující hra Eugena ONealla o rodině rozvrácené chamtivostí se dostává na plátna ve vzletné filmové verzi s hvězdným obsazením Anthonyho Perkinse a Sophie Loren. Perkins hraje Ebena, syna farmáře, čekajícího na den, kdy zdědí půdu po svém tyranizujícím a ovdovělém otci (Burl Eves). Ale když si jeho otec vezme novou ženu a prohlásí, že farmu odkáže jí, propukne jedné žhavé noci peklo mezi Ebenem a jeho novou macechou (Sophia Loren). S hudbou Elmera Bernsteina, jiskří Farma pod Jilmy hřejivým příběhem nespoutané vášně a bezuzdného pokušení, a vysokou cenou za hříšné radosti. Tuto Raritu stojí za to vidět! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Vilda 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mé slabosti pro Sophiu Loren jsem se dostal k tomuto filmu. Musí se nechat že vzhledem k ateliérovým dekoracím né-příliš reálným vypadá film trochu směšně, nicméně dějovým obsahem je tento film opravdu výborné drama. Určitě si dokážu představit remake točený v exteriérech a s lepšími herci, ale myslím že Sophii by nikdo nenahradil. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nakonec už opravdu nezbývalo než farmu zapálit. Sledovat požár byl ponechán do režie diváka. To bylo dobře, jinak příliš polopatě, divadelně a nepříliš uměle. Burl Eves herecky zastiňuje oba mladé protagonisty, je rozhodně i charakterově propracovanější. Touha po majetku "zde a pokud možno hned" neúspěšně soupeří s majetkem "tam a snad někdy". ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá atmosférická dráma zasadená na opustenú farmu, na ktorú si robia zálusk všetci traja protagonisti vytvárajúci divný milostný trojuholník. Láska, nenávisť, pýcha, egoizmus, vzdor, bojachtivosť - to všetko sa tu miesi a presne ako život, nič nedopadá tak, ako si to postavy naplánujú. Veľmi oceňujem do detailov vykreslené charaktery a silnú atmosféru. Škoda jedine toho, že sa jedná iba o štúdiovku a prostredie farmy tak nepôsobí dvakrát autenticky. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Drama dle hry Eugena O‘Neilla o vztahu mladé ženy starého despotického a citově chladného farmáře k jeho nemilovanému synovi... Takový DOBRÝ umělecký americký ateliérový film se vším co k tomu patří... Tklivě krásná hudba Elmera Bernsteina bezvadně podkresluje černobílou kameru klidně snímající kvalitní - době a žánru poplatné herecké výkony... Pomalu plynoucí, spíše divadelní formou pojatý příběh o bezvýchodnosti vztahů v prostředí nedostatku citu, tolerance a důvěry, vedoucí až k tragickému rozuzlení. Hollywoodský debut Sophie Lorenové. Před čtyřicetipěti lety bych dal čtyřicelépět hvězdičky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Divadelná hra Eugena O´Neilla z rovnomenným filmovým názvom je inšpirovaná gréckou tragédiou a odohráva sa na vidieckom sídle. Na rodinných vzťahoch rozpráva o nenásytnej túžbe po peniazoch a moci nad druhými ľuďmi. Filmári sa vysporiadali s divadelnosťou na jednotku, herecké obsadenie je tiež na dobrej úrovni. Do popredia by som vyzdvihol aj kameru a hudbu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V Chicagu byla přístupnost na film omezená od 21 let, až soud, kam se společnost Paramount Pictures obrátila, toto nařízení cenzorů zrušil. (Zetwenka)

Reklama

Reklama