Reklama

Reklama

Malý chlapec byl unesen a zavražděn. Oba zločinci jsou pronásledováni, ale když je policie dopadne, ocitne se najednou v přítomnosti tří mužů. Mezi nimi je jeden nevinný. Vyšetřovatelé nedokáží s jistotou a přesně určit oba pachatele, kvůli jejich rozdílným výpovědím. Role spravedlnosti se tak přesouvá na porotu, ale je to dav, kdo nakonec vynese nemilosrdný verdikt. (E.R.E.)

(více)

Recenze (8)

Flego 

všechny recenze uživatele

Sledujeme troch mladých mužov vo vyšetrovacej väzbe, z ktorých dvaja sú vinníci... Originálny námet s výborným hereckým koncertom mladých hercov postupne hustne až príde k nečakanému finále. Film bežal v našich kinách v roku 1965. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Mrazivé kriminální drama s výrazným přesahem, jaký mám rád u filmů André Cayattyho. Z vraždy jsou obviněni tři mladíci, jenže vini jsou prokazatelně dva z nich, ovšem není jasné, kteří dva. Lze odsoudit jednoho nevinného nebo propustit dva vrahy? Škoda, že těch francouzských právníků se schopností psát scénáře, režírovat filmy a odrážet v nich tak svou praxi, poukazovat na křehkost spravedlnosti a kritizovat fatální nedostatky není víc. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

nezapomenutelný film a základní zápletka o spravedlnosti - obvinění, kde někdo je určitě vrah a někdo je určitě nevinný a co s tím. Film, na který po létech lidé vzpomínají, když se baví o titulech, které si pamatují. Jsem moc rád, že jsem ho ještě stihl vidět znova, poprvé jako dítě. Ještě že rozumím originálu :_) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Napínavé psychologické drama mě oslovilo kdysi dávno originalitou svého příběhu a skvělým hereckým obsazením. Anthony Perkins, Jean-Claude Brialy a Renato Salvatori představují tři podezřelé v případu únosu a vraždy dítěte. Při policejním zátahu jsou na místě zatčeni tři podezřelí, ačkoliv je známo, že viníci jsou pouze dva z nich. Podstatou příběhu je soudní proces, který při neschopnosti určit viníky, nutí soudce k rozhodnutí, zda kvůli jednomu nevinnému mají propustit dva zločince nebo naopak, se dvěma zločinci odsoudit i nevinného. Jejich verdikt vzbudí velký odpor rozhořčené veřejnosti, která bere spravedlnost do svých rukou, což vede k tragickému zakončení příběhu. Moc ráda bych tento film znovu viděla, protože si ho pamatuji i po několika desítkách let, ale zatím je moje pátrání po něm bezvýsledné. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama