Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Do konce filmu mě udrželi dvě věci: jednak to, že jsem seděl uprostřed řady a to, že jsem stále nemohl uvěřit, že se to přece jenom nakonec alespoň trochu nezlepší. Nezlepšilo. Myslel bych si, že Brad Pitt a Julia Roberts pokud nemají vlastní rozum, mají alespoň nějakého agenta, který jim dokáže zabránit v účasti na takové ubohosti. Žalostné! ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Zlaté období roztomilého Brada Pitta. Brad = Top. Amen. O filmu se dá říct, že je dlouhý. Romantický není. Mezi hlavními herci není přitažlivost a to je škoda. Postery jsou zavádějící. James Gandolfini svým výkonem zaujal. Julia = nuda. Celkem = nuda, ale je to optimistický a světlý film, což se počítá. 4.5/10 ()

Reklama

Viburnus 

všechny recenze uživatele

Příjemně mě zabavil na dvě hodiny... nevím co bych sem měl psát, filmy, které mě nezaujmou většinou okamžitě zapomínám, ale z Mexičana si pamatuji celkem dost. Především takové ty malé věci jako semafor uprostřed pouště, ošklivej pes, zabiják citlivka mě fakt dostal (teď když jsem to napsal, tak vidím, že to není moc originální, ale tohodle si prostě zapamatujete), jak Pitt pořád jí. Ale teda nechápu proč tak nízké hodnocení od ostatních... ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka toho, že ani dvě hvězdná jména nemusí znamenat dobrý film. Pohled na Bradovu hezkou tvář ani nijak výrazná Julie bohužel nezachrání slabý a místy nesrozumitelný příběh. Neubránil jsem se občas dojmu, že ani herci jednu chvíli neví, co vlastně hrají. A tak jedinou výraznou postavou byl pro mne ten herec co hrál Leroye, strčil totiž Pitta i Robertsovou do kapsy. Za něj je ta první hvězdička, druhá je za občasný fórek a za pro mne exostické exteriéry Mexika. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady jednoduše někdo spoléhal na to, že má před kamerou dvě z nejzářivějších hvězd (a navrch tři uznávané chlapíky – James Gandolfini, J.K. Simmons, Gene Hackman) a sám sebe s nápady držel zatraceně moc na uzdě. Jinak si to vysvětlit nedokážu. Gore Verbinski pro mě nikdy nebyl žádným režijním talentem, tady se dostal k bizarnímu mixu několika žánrů, ale ukočírovat je nedokázal. Původně mělo jít o menší nezávislý kus, na papíře to ovšem asi celé vypadalo na pořádný biják, jenže to by musel být Verbinski osobitější. On je trouba, ona balancuje na hraně hysterky, děj nestrhne, tvůrcům chybí tah na bránu, mají problém s tempem a ambice se brzy rozmělňují do několika blbých dějových zvratů. Promarněná šance. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • Natáčelo se v Real de Catorce a San Luis Potosi v Mexiku, v Las Vegas v Nevadě a v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama