Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V patnácti letech už toho má Amanda Sue Bradly (Juliette Lewis známá z filmů Takoví normální zabijáci a Cape Fear) za sebou víc než dost. Dívka zneužívaná otčímem, od které se vlastní matka odvrátila, utíká z domova. Navzdory samotě a strachu je odhodlaná přežít a najít chybějící porozumění. Brzy se ale stává obětí pasáka Billyho (Brad Pitt, Dannyho parťáci, Interview s upírem) a její už tak dost problematický život se dál zamotává. Jedné noci se noví partneři opojení drogami a alkoholem vydávají na divokou jízdu, která končí … vraždou. Důkazy proti Amandě jsou přesvědčivé a brutalita spáchaného zločinu ji navíc zařadila mezi dospělé vrahy. Verdikt „vinna“ by tak pro ni znamenal smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Predstava popravy pätnásťročného dieťaťa je fakt desivá.Ak si k tomu primyslíme hrôzu,ktorou počas svojho kratučkého života prešlo,sme na najlepšej ceste prikloniť sa na stranu zločinca a odsúdiť zákon.Prečo to tak necítili porotcovia,ktorí bez mihnutia oka poslali malé dievča do plynu,zostáva pre moju citlivú dušu záhadou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vážení diváci nenechte se oblafnout tak jako já celkem solidním hodnocením tohoto filmu. Je mírně nadnesené. Snímek nemá moc co nabídnout, kromě tedy závěrečného rozuzlení jestli Juliette Lewis půjde do plynové komory nebo ne. Zní to trošku morbidně. Brad Pitt tady také zrovna neoslňuje, takže určitě se jedná o film, který si znovu nepustím. Nevidím jediný důvod. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmmm...více se mi líbí samotné téma filmu, než herecký výkon Lewis...Mě to vůbec neohromilo...Nějako mi to k ní prostě nesedělo. To mě víc bavil Pitt, kterého nemám ráda :D Doporučila bych tento film lidem ve věku tak 13ti let, aby viděly, co se všechno může stát a aby si uvědomily, že se vlastně oni třeba mají jako "prasata v žitě" :) Holt - to je život :) A nakonci rozmluva po verdiktu - obhájce a soudce - dlouho jsem neviděla takové "zákulisí" :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pätnásť ročná Amanda Sue Bradleyová je zatknutá za únos a vraždu. Nevlastný otec ju sexuálne zneužíval. Jej matka sa o ňu nezaujímala. Únik z tohto ťažkého života vyriešila tým, že sa vydala za svojho osemnásť ročného priateľa. No po pár mesiacoch ju opustil. Amanda sa začala živiť ako striptérka. Dostala sa do područia pasáka, narkomana a kriminálnika Billyho. Zo špinavého baru ju vytiahol rozvedený vojak Mike. Prichílil ju u seba doma a začali spolu žiť. Zakrátko sa aj tento vzťah rozpadol. Amanda sa ocitla znova na ulici. Vrátila sa ku Billymu. Ten ju nahovoril na to, aby sa Mikemu pomstila. Z Amandy sa stala chladnokrvná vrahyňa. Hrozí jej trest smrti. *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Jestliže ona je vinná, společnost je vinná především.“ Drama, ke kterému není důvod se někdy vracet, ani nějaký společensko-kritický podtext výrazně nestrhne. Toho času sedmnáctiletá Juliette Lewis hraje čtrnáctileté pískle zneužívané otčímem, ignorované matkou, sžírané samotou a otazníky nad budoucností. Klacky pod nohy jí hází i velký svět, do kterého se vydá. A když už se pomalu schovává pod ochranitelská křídla rozvedeného otce dvou dětí, znovu přijde zklamání. A „nevyhnutelný“ návrat k feťákovi a pasákovi Bradu Pittovi. Právě ten, než ho do skutečné hry pustil o rok později Ridley Scott, se opakovaně pokoušel rozbít nálepku hezounka a frajírka. Než došlo k jeho osudovému setkání s Davidem Fincherem, střihl si huliče v černočerné gangsterce Pravdivá romance i masového vraha ve velmi atmosférické a ponuré Kalifornii. Zatímco v ní Juliette Lewis zastínil, tady je to přesně naopak. V téhle mírné depresi září ona, i když je to místy uječené, utahané a devadesátkově přemrštěné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film sa odohráva v americkej Oklahome a je v ňom niekoľko odkazov na popravu v plynovej komore. Štát Oklahoma však nikdy nepoužíval plynovú komru na popravy. Od vzniku štátnosti (ako 46. štát USA v roku 1907) sa používalo elektrické kreslo. Prvýkrát v roku 1915 až do roku 1966. Od roku 1977 sú na popravu používané smrtiace injekcie. (Smok)
  • Film je natočen podle skutečného zločinu z roku 1982, který spáchala Attina Marie Cannaday. Ta se ve skutečnosti vdala ve 13 letech a rozvedla se ve 14 letech. V době soudního procesu jí bylo 16 let. Byla opravdu odsouzena k trestu smrti smrtící injekcí, v roce 1984 byl rozsudek změněn na doživotí a dvakrát 25 let a nakonec ji v roce 2008 propustili. (Radiq)
  • Ve filmu nebylo zmíněno, co se nakonec stalo s pasákem Billym (Brad Pitt). Ve skutečnosti byl jejím spolupachatelem David Randolph Gray, který byl za tento zločin odsouzen také k trestu smrti, ale nakonec mu to změnili na doživotí. (Radiq)

Reklama

Reklama