Smrt přišla brzy (TV film)

Too Young to Die?

Smrť prišla priskoro

Drama / Krimi

USA, 1990, 92 min

Juliette Lewisová v tomto málo známém a moc dobrém filmu dokazuje, že když se rozdával herecký talent, tak si šla 2x. Zastiňuje i Brada Pitta, který je tu sice dost odporný a věrohodný, ale na svojí tehdejší přítelkyni nemá. Škoda, že tahle skvělá herečka chybí v první herecké garnituře, ačkoliv....... to vlastně není mínus.(20.12.2005)

• Xmilden

Vážení diváci nenechte se oblafnout tak jako já celkem solidním hodnocením tohoto filmu. Je mírně nadnesené. Snímek nemá moc co nabídnout, kromě tedy závěrečného rozuzlení jestli Juliette Lewis půjde do plynové komory nebo ne. Zní to trošku morbidně. Brad Pitt tady také zrovna neoslňuje, takže určitě se jedná o film, který si znovu nepustím. Nevidím jediný důvod.(2.12.2009)

Jde o to, že Juliette byla tehdy mnohem dál, než začínající Pitt. Proto není takovým divem, že ona září o kapku více. Kdo má zájem o dvojici Lewis-Pitt, určitě už také viděl výbornou Kalifornii.(19.9.2009)

Džúlieta Lewisová sa pre takéto úlohy narodila. Amandu a jej život podala ultimátne a v duchu hesla Live fast, die young.(27.11.2009)

"Chudák" Amanda. Nic by se asi nestalo kdyby nepotkala Billyho, který naivní holku zmanipuloval a zničil ji celý život... Jemu se nic nestane a pro Amandu Smrt přijde opravdu brzy... - 2011 - 65%(11.6.2011)

Silně depresivní televizní drama, kde jsou hlavním tahounem herecké výkony Juliette Lewis a tehdy neznámého Brada Pitta. Co se týče příběhu ten už tak zajímavý není (mladá dívka - zneužívaná otčímem - utíká z domova - ujme se jí mladý pasák - dostane jí do ještě větších problémů - vše končí vraždou) a tempo vyprávění je hodně utahané. Za podívaní to ale stojí.(24.2.2010)

Trochu opomenutý -přesto moc zajímavý film. Kdo je oběť -kdo vrah ? Na jednu stranu předčasně vyspělé děti - které toho mnohdy i využijí --na stranu druhou - kde je chyba ? Téhle jakoby holčičce bych fakt donesla kupu lentilek ....(12.2.2010)

• honajz

Herecký výkon Juliette Lewis je strhující, ale film samotný má zpoždění pár let a je neaktuální, navíc natočený příliš jednostranně. Otázka zní - dá se omluvit zločinnost a kriminalita mládeže skutečně JENOM tím, že je v mládí otčím zneužíval?(1.12.2009)

Výborný herecký výkon mladičké Juliette Lewis zastiňující vše okolo v tomto nenápadném a málo známém film o osudem těžce zkoušené dívky, která nakonec brutálně zabije svého přítele. Film především o vině a trestu, klade otázky, zda skutečně za kriminální chování čtrnáctileté dívky může společnost anebo zda je plně odpovědná za svoje chování...Velice slušný televizní film ve kterém si společně zahráli ve svých hereckých začátcích Juliette Lewis a Brad Pitt. Podobnné úlohy si potom ještě zopakovali v kriminálním thrilleru z roku 1993 "California"...(7.12.2009)

Příběh je bezesporu zajímavý, o malinko horší je to ale se zpracováním, které mě moc neoslovilo (například některé scény jsou vyloženě nadbytečné, mnohem lepší by bylo kdyby, někde pár minut ubrali a naopak by přidali víc minut u scén ze soudu). Herecké výkony Juliette Lewis a Brada Pitta jsou pozoruhodné, přesto je film pouze mírně naprůměrný. Chybí mu něco, kvůli čemu bych si na něj alespoň druhý den po shlednutí vzpoměla, a ne aby mi z hlavy vyšuměl, tak jak se mu to povedlo.(13.3.2011)

• Holina

Herecké výkony za jedna s hvězdičkou, ale já si chci u filmu odpočinout, zarelaxovat. Ne se deprimovat nad krutou realitou. Nálada mínus...(15.2.2010)

Pustat povinne vsetkym 15 rocnym, ktory sa newedia zmestit do koze.(6.9.2010)

Neviem si predstavit ziadnu inu herecku, ktora by dokazala stvarnit postavu mentalne zaostalej mladej vrazedkyne lepsie ako prave Juliette Lewis. Keby sa rezie ujal nejaky reziser zvucnejsieho mena a scenar by bol o trosku prepracovanejsi islo by urcite o velky filmovy hit, ktory by sa mozno uchadzal aj o nejake odcenenia. Na tento film som natrafil v biografii prave Juliette, ktora uz ako mlada dokazovala svoje herecky kumst a dokazala hravo zvladnut velmi narocne postavy. Mne osobne sa film pacil, aj napriek tomu ze chaba televizna rezia mu dost podrazala kolena. Brad Pitt z ktory si s Juliette strihol aj u nas znamejsi Kalifornia hra z tomto filme tiez celkom dobre.(12.1.2010)

Téda, zažít toho do 15 let tolik, jako Amanda Sue Bradly, nevím, co by se mnou bylo :D. V podstatě se jedná o mladou naivní holčičku, která věří na rodinu a zázemí, a ani všechny ty hrůzy, kterými si od 14 ti let procházela jí nedokázaly sebrat její optimismus. Výkon Juliette Lewis byl vlažný, a nejspíš mě neokouzlila tak, jak jsem očekávala. Dále bych chtěla podotknout, na popud slintajících fanynek Brada Pitta, že tohle byl snad někdo úplně jiný, nevím proč, ale absolutně jsem ho v té roli nenašla :D. Po této kritice se naskýtá otázka, proč tomuto filmu střílím čtyři hvězdy? Když pominu tedy nedokonalé herecké obsazení, a naprosto příšerný dabing, který rozhodně nedoporučuji, byl to působivý a dramaticky napínavý film o životě jedné obyčejné dívky, která tak nějak neměla nikdy šanci být obyčejná, a byla za své činy odsouzena k smrti, pro výstrahu všem ostatním teenagerům, kteří se potulují po světě a páchají zločiny, ať už uvědoměle, nebo pod vlivem drog a Brada Pitta, jako Amanda.(26.1.2010)

Na nestastie som film videl so Slovenkym dubbingom a bol podla ocakavani otrasny. Kadopadne film tiez nestal za vela napriek dobremu hereckemu obsadeniu.(10.1.2010)

• jobina

Zdaleka nejsem tak nadšená výkonem Juliette Lewis, jako ostatní. Prostě nemám ráda přehrávání, některé absurdnosti také nejsem schopna skousnout, takže jediné co oceňuji je postava Pitta.(14.3.2011)

Příběh, který se určitě stával(stává a asi stávat bude) Když se člověk uchýlí k drogám jako úniku, tak už si sám vybral špatnou cestu. Bohužel Amanda byla na tuto cestu směrována už od mala a tak film ani jinak skončit nemohl... Jinak Brad, byl výborný - bohužel nedostal roli, kde by mohl tolik vyniknout jako Juliette, ale oba to byly vynikající herecké výkony.(10.1.2010)

• Forsyte

(spoilery) To čo bolo toto, aký súdny proces?? Dievča, ktoré spáchalo zločin vo veku 14 rokov, dostane trest smrti?? A kde bol počas procesu jej pasák Billy Canton? Však bol pri tom zločine. Jeho sa vôbec nepýtali, ako to bolo? Alebo áno, ale vo filme to nebolo ukázané, lebo je to nepodstatné pre súdny proces a pre dej filmu?? A tá procesná stránka... Najskôr porota rozhodla o vine. Potom (!) predniesli záverečné reči prokurátor a obhajca. A následne porota rozhodla o sankcii za zločin. Kde je tu logika?? A ešte k tomu sudca povedal, že rozsudok bude vykonaný po lehote 30 dní. Veď po vynesení rozsudku smrti nasleduje v Spojených štátoch veľmi komplikovaný proces odvolávania voči rozsudku, do ktorého sú zainteresované ešte štátne aj federálne súdy. A nakoniec sa rozsudok dostane ku guvernérovi štátu, ktorý môže trest smrti odpustiť. Poprava sa spravidla vykonáva 7 až 20 rokov po rozhodnutí o treste smrti!(27.2.2010)

Tažký život naivnej mladej ženy, ktorý skúša nespravodlivý osud. Život je veľmi ťažký a neférový zvlášť keď ťa odvrhne rodina. V Amandinom prípade bolo zlé to, že jej vek a potreba sa predierať životom na vlastnú pesť bolo príčinou jej konania.(5.8.2011)

• zrx

50% Film jsme viděl s českým dabingem, což mu možná trošku ubralo. Ale znovu už se na něj nejspíš nikdy nepodívám. Nestojí to za to.(24.1.2012)