Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana a Anna jsou setry, které se akorát dozvěděly, že jim zemřel otec. Na jeho pohřbu zjistí, že otec měl ještě dalšího potomka, syna Vladimíra. Anna a Jana o svém nevlastním bratrovi doteď neměly ani tušení. Jana ale musí řešit daleko horší problémy. Zjistila, že jí její manžel Jan podvádí. Tvrdí, že je na služební cestě v Brně, ale místo toho si ve Francii užívá s milenkou. Když dorazí domů, tak si ani nevzpomene, že slaví pětileté výročí. Jana mu řekne, že o jeho nevěře ví, ale Jan vše popírá. Pohádají se a Jan manželku nakonec několikrát udeří páskem. I nadále se ale stýká s milenkou Karin, manželkou jeho kamaráda Františka a Janinou nejlepší kamarádkou. Anna zase nemůže vystát přítele své matky. Není na ní zrovna milý a neustále si jí dobírá, že má nadváhu. Kvůli tomu se hádá i s matkou, která se přítele neustále zastává. Navíc by si chtěla najít svou první lásku. Jana se nakonec rozhodne, že si nechá udělat umělá prsa. Myslí si, že se to bude Janovi líbit, ale jeho to příliš nezajímá. František dělá pro Karin vše, co má na srdci. Ona se ale k němu ani tak nechová příliš hezky. František tak pomalu začíná mít podezření, že je mu manželka nevěrná. Svěří se o tom i Janovi, když jdou společně s Janou a Karin jeden večer do klubu. V klubu je i Vladimír, který ale odejde brzy, aby k sobě vzal na přespání opuštěnou Rusku Jelenu s dítětem. Při cestě domů se v tramvaji napíchne na použitou jehlu, kterou někdo nechal na sedadle. Ráno pak Vladimír zjistí, že mu Jelena ukradla peníze a i se synem utekla. Anna se mezitím začíná sbližovat s novým spolužákem Davidem. Jana a Jan se opět pohádají, stejně tak jako František s Karin. František další den zjistí, že Karin vyměnila zámky a on se už nedostane do bytu. Jan se odstěhuje a Jana oznámí matce, že se s ním rozvede. Karin následně řekne Janovi, že je těhotná... (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

Matty 

všechny recenze uživatele

Žánrová nevyrovnanost = problém 90% procent současné české filmové produkce. I Duše (černé) jako kaviár – hořké komedie. Hořké komedie? Nebo psychologizujícího generačního dramatu o vztazích a sexu? Vystavět „hluboký“ příběh na tom, že po vzoru Samotářů všichni šukají se všema a o nic jiného jim ani nejde mi připadá i na české poměry až příliš povrchní. Možná se jádro pudla skrývá pod všemi těmi milostnými rošádami, ale pak musí být skryté velmi hluboko. Jaká to škoda těch výborných herců obsazených zcela proti svůmu typu. 65% Zajímavé komentáře: k212, Terminus, Shidlo, gusman ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani druhou dnešní reprízou jsem si neudělal radost a mohl jsem z původního hodnocení dva kousky uspořit. Komedii jsem ve filmu hledal v podstatě marně, dramatem tady ale bylo téměř všechno (včetně obyčejného otevření dveří). Všechny postavy byly brutálně nesympatické, prim u mě hrál tragéd v podání Saši Rašilova a v těch sto minutách u mě převládal pocit nudy. V závěru jsem už tvůrce podezíral z toho, že je jejich oblíbenou destinací americké Silicon Valley, nejenže do filmu obsadili trio Vilhelmová, Cibulková, Veselá, oni se tématu dokonce přímo věnovali. Já tohle křemíkové tunění nemám rád. ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Promiňte mi ten výraz, ale je to bezbřehá a bezinvenční splácanina, která se při strmé jízdě od začátku až do konce (resp. seshora dolů) neustále omlacuje o mantinely svojí podprůměrnosti. Dle mého soudu nemá smysl opět kritizovat veškeré mezilidské vztahy v naší zakonzervované společnosti, neboť to, co se odehrává v tomto filmu, si každý z nás užije do sytosti ve svém vlastním životě a koukat na to ještě na plátně, je zbytečná ztráta času, který bychom mohli jinak smysluplně využít k nevěrám, podvodům, neřesti a jiným radovánkám, přesně podle návodu Ondřeje Vetchého... :-) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Povědomá forma, povědomé repliky, povědomé konstalace - ze života, ale hlavně z jiných filmů. Jenže i v životě je to vlastně pořád dokola: nechceme toho, koho máme, a když ho ztratíme, chceme ho zpátky, bráníme se opuštění jen proto, že nechceme být těmi odkopnutými a naopak, a v té snaze dojít ke štěstí vršíme blbost na blbost. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitý protikladný dojem z této "vztahové" komedie drama mám, protože: 1) v druhé polovině jsem párkrát šel smíchy do kolen, ale celkový dojem je deprese, zmar, bezvýchodnost 2) exkluzivní herecké obsazení a jako perlička cameo Neužil v jedné z prvních rolí ale herecký potenciál promrhaný po Troškobsku - přehrávané hysterické scény, agrese, zloba 3) Vilhelmová, Bendová, Bernášková, Viktoria Flídr, Daňková plus skoro Cibulková, Kaiserová, Jungmanová - celkem rekordní počet hereček, které režisér svlékl i do naha a přesto ten film na mne působí tak asexuálně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Jana (Tatiana Vilhelmová) v průběhu děje podstoupí plastickou operaci prsou, o čemž ovšem někteří členové průběžně se proměňujícího štábu vlastně ani nevěděli. Vilhelmová: "Jednou, když jsem ty svoje molitanové filmové trojky odložila, tak jsem si všimla, jak mě jeden člověk ze štábu pořád tak nevěřícně okukuje a rozum mu to pořád ne a ne vzít: 'Včera je měla, dneska ne? Jak to dělá...?'" (NIRO)

Reklama

Reklama