Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana a Anna jsou setry, které se akorát dozvěděly, že jim zemřel otec. Na jeho pohřbu zjistí, že otec měl ještě dalšího potomka, syna Vladimíra. Anna a Jana o svém nevlastním bratrovi doteď neměly ani tušení. Jana ale musí řešit daleko horší problémy. Zjistila, že jí její manžel Jan podvádí. Tvrdí, že je na služební cestě v Brně, ale místo toho si ve Francii užívá s milenkou. Když dorazí domů, tak si ani nevzpomene, že slaví pětileté výročí. Jana mu řekne, že o jeho nevěře ví, ale Jan vše popírá. Pohádají se a Jan manželku nakonec několikrát udeří páskem. I nadále se ale stýká s milenkou Karin, manželkou jeho kamaráda Františka a Janinou nejlepší kamarádkou. Anna zase nemůže vystát přítele své matky. Není na ní zrovna milý a neustále si jí dobírá, že má nadváhu. Kvůli tomu se hádá i s matkou, která se přítele neustále zastává. Navíc by si chtěla najít svou první lásku. Jana se nakonec rozhodne, že si nechá udělat umělá prsa. Myslí si, že se to bude Janovi líbit, ale jeho to příliš nezajímá. František dělá pro Karin vše, co má na srdci. Ona se ale k němu ani tak nechová příliš hezky. František tak pomalu začíná mít podezření, že je mu manželka nevěrná. Svěří se o tom i Janovi, když jdou společně s Janou a Karin jeden večer do klubu. V klubu je i Vladimír, který ale odejde brzy, aby k sobě vzal na přespání opuštěnou Rusku Jelenu s dítětem. Při cestě domů se v tramvaji napíchne na použitou jehlu, kterou někdo nechal na sedadle. Ráno pak Vladimír zjistí, že mu Jelena ukradla peníze a i se synem utekla. Anna se mezitím začíná sbližovat s novým spolužákem Davidem. Jana a Jan se opět pohádají, stejně tak jako František s Karin. František další den zjistí, že Karin vyměnila zámky a on se už nedostane do bytu. Jan se odstěhuje a Jana oznámí matce, že se s ním rozvede. Karin následně řekne Janovi, že je těhotná... (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

Marze 

všechny recenze uživatele

Hořká komedii o vztazích, určenou všem typům publika. Příběh volně inspirovaný Moraviovým pohledem na sex a podvědomí či stavbou filmu Magnolie stojí na hereckých osobnostech. Jan Budař v roli šestatřicátníka, kterého jeho nevlastní sestry poznají až na otcově pohřbu, musí podle režiséra obsáhnout "ryze mužské pochybnosti, krize i obavy z domnělé nemoci". ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden psychicky nevyrovnaný jedinec vedle druhého a všichni hledají v životě smysl, štěstí a lásku. Vzhledem k jejich povahám se jim to moc nedaří. Divák sleduje jejich mnohdy marný boj především s vlastními nenaplněnými představami. Příběhově je to proplétání jejich osudů a životů, které se nikam neposouvají. Ač mě všechny postavy svým chování štvaly, dívalo se na to dobře a vcelku se zájmem jsem film sledoval až do konce. Herecky to také bylo obsazeno i zahráno slušně. Nicméně vhledem k nesympatickým postavám a neukotvenému a vlastně nezajímavému příběhu a nepovedené „dramatizaci skutečného života“ jsou to jen slabé tři hvězdy. Po skončení filmu mám nejlepší pocit z toho, že v reálu jsou kolem mě lepší lidé. :-) ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Z podprůměru tento český snímek vyzvedává pouze výkon Tatiany Vilhelmové a Vilmy Cibulkové. Opravdu i takový Jan Budař hrál hrozně! Režisér si nedokázal poradit s rovinou několika příběhů..velmi málo prostoru dál postavě nevlastního bratra Vladimíra, i když měl mít stejně velký příděl, jako další dvě roviny. Na druhou stranu, místy se i bavíte a jako odpočinek na nedělní večer přijde tento film vhod. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím...váhám mezi 3 a 4 ***, ale ani nevím, čím to. Mám z tohoto filmu takový divný pocit. Děje se tam toho velmi mnoho, ale přesto to u mě nějak nefunguje a sem tam se při sledování přistihnu, že film ani nevnímám. Možná je to právě tím, že tam je toho děje tolik, možná by bylo lépe se držet menšího počtu postav a ty lépe přiblížit. Líbí se mi pointa u Ondry Vetchého, ale nejblíže jsem měl k postavě Honzy Budaře. No, někdy se opět podívám a třeba své hodnocení změním... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +herci, nadsázka -hudební a technické zpracování/// Tento film vyniká spíše svým obsahem, než by ohromil zpracováním. Je to možná trošku škoda, mohl se tak film vyšplhat na 4*, ale když si odmyslím že bych mohl snad být v tomto směru náročný divák, můžu být celkem spokojený. Ten nadhled který nám režiser podá vytváří z tragických situací, situace úsměvné. Náhodou jsem prvně zhlédl druhou polovinu filmu, když se na něj otec díval v TV a dost sme se oba nasmáli. Když jsem si jej pustil sám, tak napodruhé už to takové pecka nebyla, ale skutečně je to spojeno asi s tím, že jsem se neměl s kým smát, i když bylo komu. Skutečně jednotlivé postavy jsou když né dobře, tak aspoň zajímavě napsané. S herci je to trošku jiná. Někteří, patří mezi mé oblíbence (Vetchý, Jana Bernášková-můžete ji znát jako Bety se seriálu Ulice) a některé nemohu moc vystát (Cibulková, B(N)udař) a prozměnu s některými jsem se ještě pořádně neseznámil. Podstatné však je, že hrají vesměs velice slušně. Takže už teď se teším na pokračování.../// Celkem 60%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Jana (Tatiana Vilhelmová) v průběhu děje podstoupí plastickou operaci prsou, o čemž ovšem někteří členové průběžně se proměňujícího štábu vlastně ani nevěděli. Vilhelmová: "Jednou, když jsem ty svoje molitanové filmové trojky odložila, tak jsem si všimla, jak mě jeden člověk ze štábu pořád tak nevěřícně okukuje a rozum mu to pořád ne a ne vzít: 'Včera je měla, dneska ne? Jak to dělá...?'" (NIRO)

Reklama

Reklama