Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jana a Anna jsou setry, které se akorát dozvěděly, že jim zemřel otec. Na jeho pohřbu zjistí, že otec měl ještě dalšího potomka, syna Vladimíra. Anna a Jana o svém nevlastním bratrovi doteď neměly ani tušení. Jana ale musí řešit daleko horší problémy. Zjistila, že jí její manžel Jan podvádí. Tvrdí, že je na služební cestě v Brně, ale místo toho si ve Francii užívá s milenkou. Když dorazí domů, tak si ani nevzpomene, že slaví pětileté výročí. Jana mu řekne, že o jeho nevěře ví, ale Jan vše popírá. Pohádají se a Jan manželku nakonec několikrát udeří páskem. I nadále se ale stýká s milenkou Karin, manželkou jeho kamaráda Františka a Janinou nejlepší kamarádkou. Anna zase nemůže vystát přítele své matky. Není na ní zrovna milý a neustále si jí dobírá, že má nadváhu. Kvůli tomu se hádá i s matkou, která se přítele neustále zastává. Navíc by si chtěla najít svou první lásku. Jana se nakonec rozhodne, že si nechá udělat umělá prsa. Myslí si, že se to bude Janovi líbit, ale jeho to příliš nezajímá. František dělá pro Karin vše, co má na srdci. Ona se ale k němu ani tak nechová příliš hezky. František tak pomalu začíná mít podezření, že je mu manželka nevěrná. Svěří se o tom i Janovi, když jdou společně s Janou a Karin jeden večer do klubu. V klubu je i Vladimír, který ale odejde brzy, aby k sobě vzal na přespání opuštěnou Rusku Jelenu s dítětem. Při cestě domů se v tramvaji napíchne na použitou jehlu, kterou někdo nechal na sedadle. Ráno pak Vladimír zjistí, že mu Jelena ukradla peníze a i se synem utekla. Anna se mezitím začíná sbližovat s novým spolužákem Davidem. Jana a Jan se opět pohádají, stejně tak jako František s Karin. František další den zjistí, že Karin vyměnila zámky a on se už nedostane do bytu. Jan se odstěhuje a Jana oznámí matce, že se s ním rozvede. Karin následně řekne Janovi, že je těhotná... (TV Prima)

(více)

Recenze (174)

anais 

všechny recenze uživatele

Podivný film řešící vztahové problémy několika lidí. Nedá se říci, že by mě nějak odpudil, nechal mě však naprosto chladným. Jediné, co mě zaujalo byla zvuková kulisa, která jako by nabrala na razanci vždy během nějaké hádky (a je jich docela dost) – neobratné dialogy jsou podbarveny různými ruchy z okolí, to jim chvílemi dodává trochu působivosti. Jinak nuda V centru dění je manželský čtyřúhelník, který si vzájemně prohazuje partnery. Kam to spěje je jasné, žádné překvapení se nekoná. Nekoná se ani žádný pokus o myšlenkyTed látka, která by se vešla do hodinové tv inscenace. Za sympatickou dějovou linii považuji pouze tu s Budařem, který se předvádí v nebývale normální podobě. Od chvíle, kdy usednul na injekční stříkačku jsem mu opravdu fandil, aby byl jeho výsledek negativníA je to hlavně jeho herecká zásluha, že dávám jeden bodík pozitivní ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Film byl překombinovaný, zbytečně vyhrocený a vyumělkovaný. Co se podařilo bylo silné herecké obsazení, ale ani to nepomůže, protože scénárista spíše jim háže klacky pod nohy, než pomáhá. A Ciesler pomaličku zapomíná umět režírovat-nikdy to nybyl veliký filmař. Rozhodně byl však schopným profesionálem, jenž nic neposíral. Celkově je tento kaviár spíše z lahůdek z Lidlu za 19:90, než lahůdkou pravých gurmánů. ()

Reklama

Krasus 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl Duši poprvé,pomyslel jsem si,že je to průměrná komedie,na Český poměry nadprůměrná,ale po druhém zhlédnutí se mi rozsvítilo.Duše je film evropského měřítka se skvělým příběhem a skvělými herci.Občas sice byly pasáže,kde si nandal režisér moc velké sousto,ale to nic nemění na kvalitě této černé komedie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů proč se na moc ČESKÝCH filmů nedívám (to už raději dávám přednost těm československým) je ten, že zápletky kolem kterých se točí, stojí většinou úplně za hovno, nebo jsou jedna jak druhá přes kopírák. Vše se točí jen kolem sexu, nevěry, druhé mízy – a ono to funguje možná jednou / dvakrát, ale když je to furt dokola, tak vás to prostě přestane bavit. A to je případ i tohoto filmu. Jediné co jsem si z něj pamatoval (když jsem ho viděl před časem poprvé) byla Bendová v sexy prádélku a Bendová nahá a Vetchého, kterému záviděl nejen chlap. A to je sakra málo…Když jsem to teď viděl podruhé, tak mi došlo, že to je doopravdy to jediné, co je na tomto filmu zajímavé. Vilhelmová to rozhodně není a připosraný Rašilov taky ne… ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Více je někdy méně – tolik postav v jednom filmu znamená, že spousta z nich bude jen lehce nahozená a nebude mít šanci diváka nějak zaujmout. Jak poslední dobou sleduji, naši scénáristé mají problém napsat zajímavé mužské postavy. Tady se povedla jen tragikomická figurka Jana Budaře, jinak dámská jízda. Nejpříjemnějším překvapením je výkon Karolíny Kaiserové v roli zamindrákované mladší sestry. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Jana (Tatiana Vilhelmová) v průběhu děje podstoupí plastickou operaci prsou, o čemž ovšem někteří členové průběžně se proměňujícího štábu vlastně ani nevěděli. Vilhelmová: "Jednou, když jsem ty svoje molitanové filmové trojky odložila, tak jsem si všimla, jak mě jeden člověk ze štábu pořád tak nevěřícně okukuje a rozum mu to pořád ne a ne vzít: 'Včera je měla, dneska ne? Jak to dělá...?'" (NIRO)

Reklama

Reklama