Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

topi 

všechny recenze uživatele

Bolero by mohl být o třídu lepší film, kdyby se Brabec za kamerou trochu krotil. Jeho exhibicionismus je natolik otravný, že se mě z neustálého ježdění kamery kolem postav, pozastavování, přibližování a oddalování už motala hlava. Samotný film má jinak dobrý spád a dramatickou hudbu Jana Jiráska, i když herecké výkony nejsou nejlepší. Málokdy můžu říct, že kamera filmu vyloženě škodí. U Bolera tomu tak bohužel je. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem Bolero ani nedokoukala, napodruhé už mi tak katastrofické nepřišlo. Pořád je tu ale hodně cítit, že ani pan režisér, ani paní scénáristka silně nezvládají obsah. Pěkné kamerové záběry a zajímavá předloha jsou fajn, ale když polovinu rolí hrají naprosté herecké antitalenty a příběh se posouvá kupředu bez jakékoliv gradace, ani sebelepší kameraman to nezachrání. Za sebe musím říct, že jsem to dokoukala jen kvůli Jiřímu Bartoškovi, nicméně ani jemu scénář nenabídl žádnou zajímavější scénu, kde by se mohl projevit. Tedy pokud do toho nepočítáte tu jednu, tolikrát už zmiňovanou a podle mě lehce přeceněnou, erotickou scénu v začátku filmu. ()

Reklama

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Brabec se snažil zachránit mizerný scénář kamerou, což je jeho parketa, jenže Bolero bohužel není Kytice a tenhle styl mu příliš nesednul. Výsledný efekt - zmatek, zkratkovitost, absence napětí (nebo čehokoliv jiného typického pro kriminálky, minimálně nějaký zápal vyšetřovatelů by se hodil, tady totiž vypadali jako, že se vysloveně nudí), nepřesvědčiví herci. Odfláknuté! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak si tak pročítám zdejší komentáře, jejichž stáří je poměrně často kolem deseti let, tak mě to nutí zapřemýšlet nad tím, zdali tehdejší divák byl k českému filmu daleko shovívavější a nebo je český film dneska někde úplně jinde. Bolero je totiž absolutní sračka, kde hlavní herci melou kraviny, vedlejší sem tam něco hrajou a příběh je asi tak normální, jako když Zlín vyhraje ligu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavě natočený, taneční vložky se mi celkem líbily, kromě toho sloužily jako jistý čas pro diváka zamyslet se nad novými objevy v případu. Musím také pochválit, že jsem neobjevila žádnou nelogičnost. I hudba je moc dobrá. Co je ale naprostou katastrofou je počet postav. Chudák divák se v nich občas docela ztrácí (tím nemyslím ty hlavní, ale takové ty vedlejší, např. Magda, někteří rodiče). Také musím souhlasit s Tomem Hardym, casting byl u dvojice mladých detektivů opravdu nešťastný. A co ta scéna zatýkání Štefana, Rendy působí jako by držela pistoli poprvé v ruce (její představitelka ji asi opravdu poprvé držela) - to u detektivů přece nejde. Sice mám dost superhrdinů, kteří si se vším poradí, ale jestli to takhle u policie opravdu chodí, tak potěš Pánbů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Skutečným případem, kterým je Bolero inspirováno, se podrobněji zabývá slovensko-český celovečerní dokument Kauza Cervanová (2013). (charles3)
  • V Praze se mj. natáčelo v areálu Výzkumného ústavu vodohospodářského na Císařském ostrově, v Průmyslovém paláci, v Nuslích, ve Vršovicích, na Břevnově, Novém městě a Vinohradech. Chatu Aksmana hledejte západně od nádrže Orlík (Bohostice, č. 82) a jeho rezidenci ve Vonoklasech u Prahy. (hippyman)

Reklama

Reklama