Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Kdybych těch filmů už neviděl tolik, hýkal bych nadšením, co se v našich luzích a hájích urodilo. Jenže hoši-recenzenti přes všechnu snahu nemají stejný talent a eruptivní "zvrácenou" imaginaci jako Peter Jackson, k němuž evidetně odkazují. Jejich film má slušný rozjezd, vtipně napsané postavy a Dolanský je neuvěřitelný talent, od něhož navíc ani hlášky v češtině nezní trapně. Dušek konečně ustoupil od své "hřebejkovské" image a je vynikající (Takhle neumírá filozof!" :)... Bohužel s nástupem zombíků je vidět, že v akci síla Dobešova netkví a scény nemají ten šmrnc, jaký by měly mít - a když zombivci nastoupí na scénu, není to žádná "cool" záležitost, spíš se tam jen tak vpotácí, aniž by to se mnou hnulo. Kung-fu scéna kluků z HKC mohla být skvělá, jen kdyby nezapomněli tvůrci rozsvítit, protože vidímě jen na pozadí se kopající stíny, nicméně jinak skoro nic. A úplné vyvrcholení je trošku rozpačité, nicméně nic nemění na tom, že nastala revoluce v českém filmu a mně se částečně splnil můj sen, aby se u nás začaly točit gangsterky nebo horory. Gangsterky (potažmo drsné detektivky) jsou zatím passé, jak pár filmů z minulých let smutně dokázalo, ale krvavý splatter vtrhl na naše plátna s nezávisláckou energií... Teď jen doufat, že všichni diváci budou nadšeně aplaudovat tak jako včera na premiéře (a to tleskali i během filmu!) a bude fajn. Mohla by pak totiž vzniknout od stejných tvůrců podobně ujetá záležitost. A jelikož se každý s nabývajícími zkušenostmi lepší, mohlo by to příště být mnohem lepší... Zdravím všechny a jdu si dát čerstvou nožku právě zabítého bratra. Pravda, dal bych přednost mozku, ale to víte, kde nic není, ani zombie nebere... UAAAAAAAAAAA ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych hodil za hlavu, jestli v hodnocení zohledňovat spartánské podmínky realizace nebo ne. Myslím si, že jak klady, tak i zápory Choking Hazardu jsou úplně mimo tento problém a kde jinde než ve scénáři. Jeho první třetina je výborná, druhá dobrá a třetí nezvládnutá. Skoro jako by to p.Kopřiva psal na jeden zátah a ke konci usínal. :-) Ne, vážně, čekal jsem, že když tvůrcům tak záleží na tom, abychom se podrobně seznámili s postavami, budou to informace, které později přijdou vhod a ne že po vpádu zombivců do motelu už uvidíme jen rozličné pokusy o jejich likvidaci jako v Tomovi a Jerrym. A kromě toho je mi záhadou, proč se všechno to krmení tak drželo uvnitř motelu. Já vím, že venku bylo zombivců víc, ale takjy je tam větší manévrovací prostor. Mohli po nich třeba házet šišky. ;-) Nebo počkat, až přijde Dáda Patrasová. Vsadím se, že kdyby zazpívala Strašidýlko Emílek, zrůdy zchromené hrůzou prchnou zpátky do hvozdů. No dobře. Ale jestli si někdo zaslouží jednoznačnou, bezvýhradnou chválu, tak je to Jan Dolanský. S kamennou tváří zkušeného komediálního herce dokáže prodat každou repliku a v kontrastu s R. Izaiášem a ostatními vyniká jako jediný profesionál v obsazení. Dejte na mě, to bude jednou velká hvězda. 60% ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Dobře napsané hlášky, pěkný Fukův main theme. Líbil se mi i výkon Kamila Švejdy a Dušek nezklamal. Hlavně v první půli jsem se opravdu smál. V druhé taky, ale poněkud jsem se nemohl smířit s pojetím zombivců, jako brutálních zabijáků, mezi nimiž ale hrdinové bezstarostně pobíhají a smějou se jim do obličeje. Taky nějaké ty nelogičnosti by se našly. I přes to však ChH naplnil to, co jsem od něj očekával. Je to pocta béčkovým filmům, a jako takový i působí. Koho zajímá, že v původním Texas Chain Saw Massacre nejsou kvalitní herecké výkony? Že tam není nic zajímavějšího než vřeštění blondýny a sem tam nějaká ta krev? Choking hazard možná zklamal ve snaze natočit sofistikovanou poctu béčkovým filmům. Zastavil se někde na půli cesty. Díky tomu se Dáše Patrasové nabudete smát s chápavým výrazem, ale uchechtávat s trochu nevěřícím kroucením hlavou. Je to správně bizarní a jednou se z něj asi stane vyhledávaná rarita mezi českými filmy. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Marek Dobeš písaval svojho času vtipné recenzie do Ikarie - bolo to na celom časopise asi to najlepšie. Vtipný je miestami aj jeho film - a tá vtipnosť je mimochodom na ňom to najlepšie. Všetko ostatné je poplatné Dobešovej neskúsenosti, poloamatérskym podmienkam, "prkennosti" hereckého ansámblu. Keby z tohto námetu urobil Marek poviedku - urobil by lepšie. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Doktor Reiniš v úvode hovorí o piatich základných náhradných cieľoch skutočného života: 1. práca čiže kariéra 2. koníčky čiže hobby, 3. alkohol čiže drogy, 4. viera, 5. život venovaný rodine. Po záverečných titulkoch som našiel šiesty: sledovanie óber chujovín bez srandy a nápadu. Ale tváriacich sa ako zábavný film pre insiderov od insiderov. Dielo, kde tradícia nablblej českej televíznej inscenácie stretáva jednotvárne melodickú, ukričanú a nudnú rockovo tancovačkovú skupinu. Plus, aby sa to zdrclo (zrazilo), ako mlieko pri varení, pridal sa zombie motív a hahaha dialógy. Vlastne, raz to za pousmiatie stojí. Keď sa v záverečných titulkoch objavia tieto slová: "Svítící uši Martin Pomothy". ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Choking hazard je vůbec první českou zombie komedií a zároveň prvním celovečerním filmem Marka Dobeše. (ČSFD)

Reklama

Reklama