Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi podivný film, ktorý nemal hlavu ani pätu. Neviem, či som jediný, kto tomuto filmu vôbec nepochopil. Snažilo sa to pôsobiť vtipne, ale vtipných scén (aspoň pre mňa) by som vedel spočítať na prstoch jednej ruky, možno by sa mi aj nejaké prsty zvýšili. Za tú jednu hviezdičku stál aspoň ten slepec, ktorý niekde v polovici filmu zmizol, ale našťastie sa tam potom vrátil:) ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Choking Hazard je typickým filmem, jehož hlavním účelem je, aby se tvůrci na place dobře pobavili. A aby se pobavili i posléze při čtení recenzí a analýz jejich díla. Marek Dobeš vzal "pseudofilosofickou" esenci svého humorného filmu Byl jsem mladistvým intelektuálem a využívaje zombivce (zombie myslivce) ji narouboval na celovečerní (sedmdesátiminutový) film. Fungovalo by to 20, 30 minut... ale nikoliv hodinu a čtvrt. Z filmu vyčnívají mimořádně povedené scény ("tančící" zombivci, dorážení pornoherce-jehovisty) i repliky ("[ty silikonové kozy] mě aspoň nebudou studit v hubě"), ale především nenažraní myslivci přestanou zakrátko bavit, valná část filmu je pověstná "vata". Největším minusem celého dílka je ale práce s hudbou. Choking Hazard měl na to stát se prvním českým filmem systematicky využívajícím tvrdého (rockového, metalového) soundtracku (byť O.S.T. k filmu prezentuje několik "alternativních" žánrů), ale impotence tvůrců propojit hudební složku s obrazem je ostudná. Stejně jako výkon frontmana skupiny Doga Romana "Izziho" Iziáše, který narozdíl od Dády Patrasové (cameo) neusiluje o svou popkulturní přítomnost ve filmu, ale snaží se hrát. Je však třeba uznat, že narozdíl od jiného popkulturního produktu poslední doby, filmu Brak, dopadl Choking Hazard relativně dobře. Pokud jste za to zaplatili v kině, budete zřejmě litovat investovaných peněz. Pokud jste to zhlédli v televizi, investovaného času litovat až tak nebudete. Pro úplnost: mezi "tvrdými" kapelami na soundtracku najdeme vyškovské Dark Gamballe, kapely Seven či Dolores Clan. Z "tvrdě-tanečních" Apollo 440 vychází Sector X. vp 7.5.2005 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Dojemně a neurážlivě špatná amatéřština, které jde pouze o efektní důsledky (které jsou různou měrou šílené a ujeté, ať už jde o situace, nebo o hlášky) a na efektivní příčiny z vysoka kašle. Holt každý není jako Peter Jackson nebo Sam Raimi, kteří kdysi dokázali natáčet geniální brak za minimum finančních prostředků. Talent je zkrátka zapotřebí vždy. Nicméně pokud máte rádi filmy tohoto typu a fandíte nadšeneckým filmařům (i pokud jim zmiňovaný talent jaksi chybí), je pravděpodobné, že se budete u CHOKING HAZARD bavit. A je vlastně jedno, jestli se budete bavit spolu s tvůrci, nebo na jejich účet. 50 - 60 % ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Paródia, ktorá sa stala paródiou sama sebe. Občas dobré hlášky, väčšinou trapkovina kde sa sa niekto snaží obohatiť diváka známym aj neznámym. Fanúšikovie majú svoje zombie filmy, v tomto prípade je jasný zámer sa na nich zamerať. Ale je byť pútačom niečoho, čo obohatilo milióny filmových divákov, pričom na druhej strane je len byť prírastkom veľkého žánru. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jasně, spíš než o film jde o recesi. Je tam vidět zápal pro věc, ale stejně tak i nedostatek financí a filmařských zkušeností. Poslední stránky scénáře se nejspíš dopisovaly na place a s hudbou mohlo být nakládáno taky o poznání lépe. Na tři hvězdičky to ale stačí, jedna je za Honzu Dolanského a jeho hlášky ("Chuť se přeceňuje...", "Za tohle nás paní pokojská nepochválí...", etc). Inu upíři mají svou Buffy, no a zombie myslivci zase Dádu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo nedaleko Jesenice u Rakovníka v motelu a jeho okolí u tzv. Jesenické křižovatky. (rakovnik)

Reklama

Reklama