Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi podivný film, ktorý nemal hlavu ani pätu. Neviem, či som jediný, kto tomuto filmu vôbec nepochopil. Snažilo sa to pôsobiť vtipne, ale vtipných scén (aspoň pre mňa) by som vedel spočítať na prstoch jednej ruky, možno by sa mi aj nejaké prsty zvýšili. Za tú jednu hviezdičku stál aspoň ten slepec, ktorý niekde v polovici filmu zmizol, ale našťastie sa tam potom vrátil:) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Ranou tvorbu Petera Jacksona mám docela rád. Trilogie Evil Dead Sama Raimiho má fakt něco do sebe. Ale tahle parodie upířích hororů je snad z jiného světa. Vlastně, co se divím, patří do české současné kinematografie.Tak dobře, je to film vzniklý z nadšení fanoušků tohoto žánru, pravda víc jak třicet let po vrcholu. Neměli mnoho peněz a mnozí dělali zadarmo. Aby si pojistili alespoň něco, obsadili tvůrci pár novinářů a kritiků. Rozhlásili, že jde o kultovní film ještě dávno před tím, než byl hotov. A pak šel film do kin a totálně propadl. Do filmu neobsazení kritici, ale i někteří obsazení Choking Hazard moc vřele nepřijali. Ne že by film neměl nadějné a zajímavé sekvence, ale celkově by vystačil tak na maximálně půlhodinovou hříčku. Nízkorozpočtová hororová zombie komedie – tenhle žánr vévodil ve světě v 70. a 80. letech, a dokonce režisér Pána prstenů takto začínal. Většinou šlo o pěkně černo-humornou zápletku se spoustou nechutných scén plných krve a vnitřností. Doposud novinář Marek Dobeš se pokusil si splnit svůj sen a natočil něco podobného v českých podmínkách o dvacet let později. Bohužel ve světě už se to hemží Úsvity a Soumraky mrtvých, takže jeho debut vyznívá nejen vedle těchto filmů, ale i celkově amatérských českých pokusů v kinech docela trapně. V opuštěném motelu Halali se setkala intelektuální hrstka obyvatel, kterou napadnou zombie myslivci. Intelektuálové se brání po svém – tedy intelektuálně, ale občas jim tato převaha nestačí. Hereckým výkonům jednoznačně vévodí Jan Dolanský a Jaroslav Dušek, Dáda Patrasová sem spadla z jiného televizního studia, ale celkově je výsledek špatný scenáristicky, herecky, kameramansky, někdy i střihačsky – a na rozdíl od nízkorozpočtových zombie komedií Petera Jacksona (kterému stačily dva baráky, místní konzum a útesy) skutečně neuvěřitelně pitomý humor, v němž najdeme asi jen dvě tři originalitky. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vy mi nedate pokoj ani po smrti?! ultimatni cechysticka zabava ktera si na nic nehraje a predevsim bavi jasne je to stupido ale na druhou stranu budete vyzdvihovat nektery sracky podobnyho razeni protoze sou Americky nebo budete taky trochu patrioti? peknej cernohumornej horor a navic z nalepkou Cz! konecne neco na co muzou bejt milovnici zanru patricne hrdi jo a Miroslav neumrel pro nic jeho mozek poslouzil a pozdrzel cas nez se zabijacti myslivci vydali zpatky prdet do hliny ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Marek Dobeš písaval svojho času vtipné recenzie do Ikarie - bolo to na celom časopise asi to najlepšie. Vtipný je miestami aj jeho film - a tá vtipnosť je mimochodom na ňom to najlepšie. Všetko ostatné je poplatné Dobešovej neskúsenosti, poloamatérskym podmienkam, "prkennosti" hereckého ansámblu. Keby z tohto námetu urobil Marek poviedku - urobil by lepšie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nadšenecký projekt Byl Jsem Mladistvým Intelektuálem považuji za jednu pokud ne z nejlepších, tak rozhodně nejoriginálnějších českých komedií. A s nadšením konstatuji, že Choking Hazard by se svému nejstaršímu bratříčkovi v pohodě vyrovnal...kdyby celovečerní film neměl mít taky cosi jako děj:) Ale upřímně - za proslovy jehovistického pornoherce nebo slepého filozofa Dr. Reiniše nebo pro změnu nihilistického Vernera jsem ochotný na tuhle "drobnost" zapomenout a vézt se na vlně hlášek a absurdního českého pojetí zombie horroru od začátku až do konce. A mimochodem, při sledování jsem byl naprosto střízliv;) 80% a nikdy jinak. PS: Ono to tedy trochu vtipné je, protože humor na účet handicapovaných je vtipný takřka vždycky... PS2: POMO jako skriptka ve filmu o filmu je cool:) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Film byl promítán na věhlasném newyorském festivalu Tribeca Film Festival. (scharkan)

Reklama

Reklama