Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, přesně to správné prostředí pro víkendový kurs doktora Reiniše, určený lidem hledajícím smysl života. Účastníci se dozví něco o tom, jak žít. A také něco o tom, jak přežít. Z hlubokých lesů, vonících jehličím, hnilobou a krví, se totiž vynoří zombie myslivci. A naši hrdinové proti nim stojí sami, bez možnosti záchrany zvenčí, protože se nacházejí na tom nejopuštěnějším, nejodlehlejším místě na Křivoklátsku. Celý film ZDE (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Natascha 

všechny recenze uživatele

1. hvězdička za to, že ačkoliv mi to přišlo docela nudné, přesto jsem na to paradoxně musela zírat celou dobu.... 2. hvězdička za to, že v našich končinách se něco tak originálního (ve smyslu takového stylu, tématu, žánru...) vůbec nedělá.... 3. hvězdička za zombie diskotéku a za to, že to tak čvachtá:-))) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Základní premisa Choking Hazardu s sebou dozajista nenese příslib zábavy pro široké intelektuální publikum, což ovšem není věc, kterou bych viděl jako vadu. Odkojen dnes už kultovními splattery Petera Jacksona, očekával jsem nářez ve stylu staré školy, který bude tak špatný, až bude zábavný a pod tunou masivního humoru se ztratí nekvalitní technické provedení a podobné nešvary nízkorozpočtové produkce. Problém filmu Marka Dobeše je však v tomto bodě zásadní – neklade si za cíl být prvoplánově „špatným“ filmem, naopak chce být cool, skvělý a ohromný a to na místech, kde cool skvělý a ohromný být jednoduše nemůže. Pod strojenými křečovitými dialogy se neskrývá příliš humoru, který by měl šanci oslovit i ty zasvěcené, protože je v drtivé většině případů buď špatně podán nebo zkrátka vtipný není. V tom momentě si začnete všímat technických detailů a váš zájem o film se stáčí opačným směrem, než si Dobeš celou dobu tyčil za cíl. Jednotlivé scény občas zafungují, ale ve vztahu k celku jsou zoufale špatně načasovány, zvláštně poskládány a občas až příliš násilně vtlačeny někam, kde nemají co dělat. Pečlivější postprodukce by možná na tomto místě pomohla víc, než by se mohlo zdát. Každopádně, kde to občas skřípne, tam se přiřítí Jan Dolanský, popř. Jaroslav Dušek (který má pár svých dobrých momentů) a z lecčeho Dobeše svou improvizací nebo nějakou tou předepsanou (ale skvěle podanou) hláškou vytáhnou. Nebýt jich, utopil by se v tomto kamarádském zmatku se vší parádou. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Punkovej zombie námrd, se zombie myslivci (zombie myslivci!!!), hláškujícím Dolanským, slepým filozofem Duškem a Dádou Patrasovou, co tam střílí zombáně do hlavy a na konci přijede v tanku- no řekni, nezní to kurevsky skvěle? Zní co? Hmm, tak škoda, že je to taková sračka. Jedna hvězda za Vypsanou fiXu... shit, kecám, obě, obě hvězdy jsou za fiXu, protože "Uwaga, uwaga! Palenie tytonia powoduje raka!" ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Choking Hazard je typickým filmem, jehož hlavním účelem je, aby se tvůrci na place dobře pobavili. A aby se pobavili i posléze při čtení recenzí a analýz jejich díla. Marek Dobeš vzal "pseudofilosofickou" esenci svého humorného filmu Byl jsem mladistvým intelektuálem a využívaje zombivce (zombie myslivce) ji narouboval na celovečerní (sedmdesátiminutový) film. Fungovalo by to 20, 30 minut... ale nikoliv hodinu a čtvrt. Z filmu vyčnívají mimořádně povedené scény ("tančící" zombivci, dorážení pornoherce-jehovisty) i repliky ("[ty silikonové kozy] mě aspoň nebudou studit v hubě"), ale především nenažraní myslivci přestanou zakrátko bavit, valná část filmu je pověstná "vata". Největším minusem celého dílka je ale práce s hudbou. Choking Hazard měl na to stát se prvním českým filmem systematicky využívajícím tvrdého (rockového, metalového) soundtracku (byť O.S.T. k filmu prezentuje několik "alternativních" žánrů), ale impotence tvůrců propojit hudební složku s obrazem je ostudná. Stejně jako výkon frontmana skupiny Doga Romana "Izziho" Iziáše, který narozdíl od Dády Patrasové (cameo) neusiluje o svou popkulturní přítomnost ve filmu, ale snaží se hrát. Je však třeba uznat, že narozdíl od jiného popkulturního produktu poslední doby, filmu Brak, dopadl Choking Hazard relativně dobře. Pokud jste za to zaplatili v kině, budete zřejmě litovat investovaných peněz. Pokud jste to zhlédli v televizi, investovaného času litovat až tak nebudete. Pro úplnost: mezi "tvrdými" kapelami na soundtracku najdeme vyškovské Dark Gamballe, kapely Seven či Dolores Clan. Z "tvrdě-tanečních" Apollo 440 vychází Sector X. vp 7.5.2005 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film, který chtěl být jiný a nakonec je češtější než většina českých filmů dohromady. Jako zombie komedie to nemá chybu, ale české filmové luhy a háje nepotřebují další černé komedie (byť by byly o zombies), potřebují drsnou akční zombiárnu. Tedy potřebovaly ji v dobách, kdy zombies ještě nebyly tak zprofanované. Takže pořád čekáme na spasitele. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Členové filmového štábu si sami platili jídlo, ubytování i dopravu. (jenik71)

Reklama

Reklama