Reklama

Reklama

Azumanga daió: The Animation

(seriál)
  • Japonsko あずまんが大王 THE ANIMATION (více)
Hudební videoklip

Epizody(26)

Obsahy(1)

Malinká přemoudřelá Chiyo, introvertní milovníce zvířat Sakaki, trhlá hyperaktivní Tomo, pomalejší "jiná" Osaka, Yomi a nakonec Sakaki zbožňující Kaorin jsou spolužačkami na jedné japonské střední škole. Společně prožívají své vcelku běžné životy, ve kterých ovšem není nouze o bláznivé a veselé situace, které jsou způsobeny okolnostmi vnějšími, povahou našich kamarádek a leckdy i svéráznou a výbušnou třídní učitelkou Yukari a její kamarádkou tělocvikářkou Minami Kurosawou, řečenou Nyamo.

Seriál je sestaven z kratičkých epizod, které, třebaže jsou řazeny chronologicky, nevytvářejí žádný komplexní příběh. Inu jako ve skutečném životě. Určitou odlišností proti většině "středoškolských" anime seriálů je absence prvních milostných vztahů s chlapci a též minimum fanservisu a ecchi prvků. Seriál vznikl podle úspěšné mangy Kiyohiko Azumy. (Subjektiv)

(více)

Recenze (29)

Marius 

všechny recenze uživatele

Po NGE a FLCL ďalší kult hardcore otakov, ktorý ma míňa dvestokilometrovým oblúkom. Keďže je to komédia, pominiem svoje klasické kritériá, medzi ktorými je na popredných miestach kontinuálny príbeh a budem sa venovať len tomu čo očakávam od komédie. V prvom rade je to humor. Humor Azumangy je výsostne na pobavenie ľudí, ktorí ovládajú japonské reálie (toto konštatovanie pochádza od užívateľa Idaho a ja s ním súhlasím). Jednotlivé postavy sú za účelom komickej prezentácie scvrknuté do plochej podoby, ktorá zvýrazní tú ktorú dominantnú črtu postavy. Touto dominantnou a často jedinou črtou potom postavu prezentuje v interakciách s ostatnými, rovnako jednosmerne zameranými postavami. Výsledkom by mal byť humor, avšak u mňa je často výsledkom nuda, pretože pokiaľ prečítam postavy veľmi rýchlo, viem presne, ako ktorá zareaguje a pointu poznám predčasne. Skutočne jedinou linkou, ktorá ma donútila dopozerať seriál je masochistická láska Sakaki k mačkám. A tak dávam 5/10 za Sakaki a jej neko ai, Chio chan, prekáračky Nyamo Chan a Yukari sensei a v neposlednom rade za „Think different, think Ósaka“. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ty jo, já to ani nemohla dokoukat... možná špatné načasování... možná na to někdy příjde chuť, pustím si a podivím se, že jsem tomu dala jenom 2*, ale já u toho prostě ne a ne vydržet a kdo se má týrat? :-) Sumimasen ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Anime s dosti svérázným humorem, ze začátku zábavný, s postupujícími díly trochu únavný. Z postav jsem si oblíbil pouze Chiyo, Osaku a Sakaki, ostatní se mi pletly.. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Zhruba první polovina Azumangy je jedním z nejvtipnějších anime, jaké jsme zatím viděl. Později už se tolik povedených vtipů neobjevuje, ale stále je tu Čijo - kdo ji neviděl a neslyšel, neví, co je roztomilé:-) (Edit: Dodatečně uznávám, že roztomilost lze poznat i jinak.) 7/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Dokonalá kombinace humoru a roztomilosti, která mě ani na chvíli nenudila. Charaktery, které jsem si dokázal oblíbit prakticky během pár dílů a za sebe musím obzvlášť vyzdvihnout rozkošnou Chiyo, velmi zvláštní a svým způsobem také roztomilou "Osaku", totálně bláznivou Tomo a podobně ujetou učitelku Yukari a nakonec i Sakaki co má ráda zvířátka (především kočky), ale oni tak nějak nemají rády jí. Za zmínku stojí i hudební opening, který naprosto vystihuje charakter anime a něco tak divně ujetého, ale zároveň zajímavého jsem dlouho neslyšel... Za mě zkrátka naprostá spokojenost. 10/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Azumanga Daioh je velmi roztomilý a veselý anime seriál o příhodách spolužaček ze střední školy. Jedna je příliš mladá a chytrá, jedna příliš aktivní, další má velké poprsí, jedna je z Osaky... Takové záchvaty smíchu jsem snad nikdy předtím neměl... Tohle musíte vidět :-) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Totální mazec, tak absurdní humor, gagy, postavy, trhlá hudba, hodně dlouho jsem se neprohýbal smíchy jako při této sérii. Každá postava má nějaké svoje zápory, třeba kamarád mi po shlédnutí říká Tomo-chan(mizera), která je velmi neefektivní ačkoliv je pořád energická, pomalá Osaka... atd. Učitelský sobr má také co nabídnout, myslím ale že to není anime pro začátečníky. Nebo spíše moc dospělé lidi.... přece jen otaku mají specifický způsob myšlení a vnímání. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Chacháá. S takhle geniálně ujetým humorem přišli naposled Monty Pythoni. Pošahané jsou znělky, hudba, všechny postavy včetně zvířat... :) Ani občasné náznaky děje tu nejsou potřeba. Strčte pár holek z Azumangy do jedné místnosti a pohřběte všechny reality show. Škoda přeškoda, že autor předlohy Azuma Kiyohiko není příliš plodný a kromě dokonalé mangy "Yotsuba to!" už má v šuplíku jen pár drobečků. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Mno... manga je skvělá, ale v anime se absence smysluplného příběhu bohužel projevuje naplno. Občas je to samozřejmě velmi vtipné, ale občas i docela nudné. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si rozložil do delší doby a docela mě zarazilo, jak jsem se někdy silně bavil, byl smutný a někdy zase dokoukával díly jen z povinnosti. Nemyslím si jako ostatní, že by šla v průběhu série kvalita dolů, protože si mě seriál postupně získával a zpětně mi úvodní díly přijdou nejslabší. Základem je však mít správně vyladěnou náladu na každý díl a pak se nemůže nelíbit. Bohužel není možné odhadnout, na co se další díl zaměří a která postava bude udávat tempo. Osobně jsem byl nejspokojenější při bližším věnování se super agilní Tomo a špatnými vlastnostmi prolezlé učitelce Yukari. Postupně mě však začaly unášet i scény se Sasaki, Chio a ostatními... i Osaky, jejíž myšlenkové pochody by nestíhal ani Korsakov. Po skončení jsem byl velice špatný z toho, že je vše u konce a že už nebudou následovat další episodky. Kéž by byl tak zábavný a dojemný i konec mého studia na střední škole. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Roztomile ujeté, vtipné... dlouho jsem se tak upřímně nezasmála u animovaného seriálu. Díky skvělým vysvětlujícím titulkům jsem byla schopná si celý seriál vychutnat i s jeho "podivnými" vtípky, které bych jinak jako (zatím!!!) neznalec japonské kultury a souvislotí úplně nepobrala. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pár podobných anime ako je Azumanga Daioh som už videl. Ide o anime, v ktorom je veľa dievčat a každá je iná so svojimi špecifickými problémami. Ak je v takomto anime muž/chlapec je to výnimočné a ak náhodou je dostane veľmi malý priestor (učiteľa Kimuru nepočítam). Vždy v takýchto anime je jedno "posadnuté" dievča iným dievčaťom a vždy tam je jedno milé mladšie dievčatko (Chiyo-chan). V Azumanga Daioh sa neriešia žiadne seriózne problémy jednotlivých protagonistov, ide teda o čistú komédiu. Jednotlivé vtipné situácie sú niekedy pripravované celý diel a človek sa počas neho nudí a potom dostane tú vtipnú pointu o ktorú ide. Jednotlivé dievčatá sú "posadnuté" len jednou vecou, ktorou sa zaoberajú a to môžem spomenúť hneď Sakaki, ktorá sa zaoberá hlavne mačkami. A tu sa dostávam k veci, že v tomto anime je jediné čo pokračuje ďalej Sakaki a jej "púť" za mačkami. Väčšia sranda je v tom, že nie jednotlivé dievčatá a hlavné protagonistky anime najviac bavia, ale najviac bavia práve učitelia týchto žiačok. Úchylný učiteľ Kimura tak to je trefa do čierneho v tomto anime a nechápal som ako to tu môže byť. Anime napriek tomu, že v ňom vystupujú mladé dievčatá sa nevyhýba "úchylnostiam". Rivalita (súperenie) dvoch učiteliek Minamo a Yukari je "do neba" volajúca sranda a dá sa na tom smiať asi najviac. Dve staršie učiteľky vedú v podstate svoje žiačky na ceste dospelosti a učia ich aj s tým, že ich niekedy učia chybám aké predtým v živote napáchali. Viac dielov naraz sa ale pozerať nedá a naordinoval by som divákom tak štyri diely denne (viac nie). A kedže ja pozerám vždy len jedno anime naraz tak som nebol schopný viac dielov pozrieť. Najviac ako som už spomenul sa mi páčilo to, že jednotlivé vtipy museli dozrieť aj viac dielov. Anime je príjemné, vhodné na oddych a vypnutie po ťažkom dni. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Japonské filmy a anime seriály skoro bez výjimky vykreslují japonské dívky jako štěbetající subtilní stvořeníčka, květinky pro pastvu oči a objekty rytířského hrdinského ochranářství. Azumanga Daio uvádí vše na pravou míru a ukazuje ryze dívčí svět jako prostředí, kde se skloubí jemnost s agresí, přátelství s konkurenci, poetičnost s prózou a láska s žárlivostí. Zázračné ideální dítě Chiyo Mihama na rozdíl od Sheldona Coopera je naprosto harmonická osoba i osobnost. Jakým by byl svět, kdyby všechny děti byly harmonické a dospělí čistí a spravedliví jako Chiyo? ___ Seriál, který mi otevřel dveře do světa japonské školy. ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

26-ti dilny serial vznikly podle mangy a posleze "slepenim" kratkych filmecku, ktere vychazely zadarmo na internetu. Vesele prihody prastenych spoluzacek na japonske stredni skole. No, reknete si... na co to ten ZIASystems kouka... ale tohle vazne nema chybu :D ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle a komedie .... hahhahaa. Ne, radši zapařím Quadrax http://plnehry.idnes.cz/logicke/quadrax-iii-navrat-legendy-d0r-/clanek.A000922_052126_bw-plneHry-logicke_bw.idn než aby se mi rozpustil mozek něčím podobným. ___ Sledovat krvácení z nosu z pohledu na kalhotky a pak to všechno hysterický chování těch postav .. u Kristovi dobré vůle! ___ Hysterie se léčí masturbací, otaku sice nad tím honí ostošest, ale těm kreslounům to nepomahá http://images.google.cz/images?q=otaku . Jak je to možný? Voni nejsou skutečný, že? ___ Lepší pilulky než hoňba je análek, otaku stejně maj hemeroidy od věčnýho sezení a ty tak patáček snáze chňapnou chapadly v prdeli a nepustí. Navíc otaku nebude lhát, že je mu anime u prdele a tak se může vnutit aji normální holce . Když to nevyjde tak furt může pozvat kámoše a užít si poetičnost anime na vlastní kůži http://images.google.cz/images?q=tentacle+rape . ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komediální animé, co kdy vzniklo. Miluju tenhle seriál a jeho postavy, zvláště Sakaki. U žádného animé už jsem se tak královsky nebavil jako u tohodle. Jednoznačně leader žánru a jedno z top 10 nejlepších animé všech dob. ()

siRka 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi absurdní humor, asi není lepší volby. Ačkoliv PaniPoni Dash je více než obstojná konkurence. ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Typicke slice of life anime. Obcas az trochu nudne, ale nasla som som si aj zopar skvelych scenok, na ktorych som sa zasmiala. Co sa tyka postav, pre mna jednoznacne najlepsie prepracovana Chyio a Osaka, ale ani Sakaki s tym svojim fetisom na vsetko kawai nebola na zahodenie ;) ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem se vážně válela po zemi, dusila se úplně vším, co jsem se u toho snažila pít či jíst atp... A přitom v tomhle anime není jediný vtip, který by byl normální a to snad ani na japonské poměry. Hlavu a patu to nemá. A ještě aby mělo - člověk nestíhá ty fórky, natož aby se snažil vnímat nějaký děj. Ve výsledku je to sranda k potrhání... ze které se čas od času vynoří nějaká docela zvláštní scéna, jež naznačí jakousi hlubší rovinu - Azumanga je možná vcelku vážně míněnou oslavou dětství a nostalgickým zkonstatováním jeho pomíjivosti. ()

Reklama

Reklama