Vandread (TV seriál)

(Japonsko)

Vandread

Animovaný / Akční / Komedie / Sci-Fi

Japonsko, 2000, 13x22 min

Děj - V daleké budoucnosti je lidem planeta Země již malá a tak se vydají kolonizovat jiné hvězdy. V jedné výpravě dojde k rozmíšce mezi muži a ženami a obě pohlaví se vydají svou cestou. Technologie umožňuje rozmnožování bez účasti obou, tak jaképak copak, že? Muži osídlí planetu Tárak, ženy Mejale. Po mnoha letech v důsledku různých okolností musí tři muži žít na lodi pirátek z Mejale. Kdyby jen to, společně se musí bránit proti tajemnému nepříteli, o jehož povaze a cílech nic nevědí. Vztahy mužů a žen, postavy - Pro mě trošku hloupá součást seriálu. Hlavní hrdina Hibiki má mech typ Vanguard, který se z nějakého důvodu dokáže kombinovat s mechy žen, Dready. Odtud název seriálu VanDread. Tohle kombinování těl mechů je podivným zástupcem kombinování těl vlastních, po němž samozřejmě všichni touží, ač o tom neví. Na Zemi se tomu běžně říká sex. Jinak jsou ovšem vztahy pohlaví až nezvykle normální a nedůvěra je až příliš hladce překlenuta. Postavy jsou povětšinou dost šablonovité a prsaté, na druhou stranu volba jejich charakterů je poměrně pestrá. Hlavní zápletka, verdikt - Zápletka je poněkud chudá. Děj se nám redukuje na poflakování po vesmíru a boj s nepřítelem a postupné dozvídání se, kdo to je, co chce a tak. Žádný zajímavý zvrat, žádná opravdu chutná scéna. Také přechody mezi 3D (bitvy) a 2D animací oko moc nepotěší. Mecha bojů je IMHO příliš. Přes výše uvedené nedostatky seriál člověka nijak neurazí, ***. P.S.:Existují dvě OVA Vandread, která nejsou ničím jiným než sestřihem dílů 1-13 a 14-26.(27.12.2007)

Jestli se nepletu Vandread má dvě série. Kvalitou rovnocenné, dobře zápletka je slabá, ale mám slabost pro prostředí a postavy a hlavně humor, kterého si zde užijete dosyta. Patří to rozhodně k lepším harem komediím.(30.12.2008)