Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přátelství nebo láska?
Sebastianovi je 16 let a vede šťastný život. Je pohledný po svých rodičích, má dobré přátele a ve škole se mu také daří. Tak jej vidí jeho okolí. Sebastian už ale delší dobu tajně miluje svého nejlepšího přítele Ulfa. Jednou se Sebastian pokusí Ulfa při hře políbit na ústa. Ten jej však odmítne, což uvrhne Sebastiana do ještě větší beznaděje. Uzavírá se před svými rodiči a přáteli. Teprve po dlouhé rozmluvě s dívkou, která je také do Ulfa zamilovaná, otevře se rodičům a přátelům. Okolí se postaví k Sebastianovi přátelsky a ten tak nalézá novou rovnováhu a také naději. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Disk 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou tohoto filmu je neuvěřitelně předvídatelný scénář. Ono rádobyhledání sebe sama je pro diváka nudné natolik, že se neustále bude dívat na hodinky, kolik času mu ještě zbývá. Naprosto unylá a neinvenční hudba už to vůbec nezachrání. A stupidní dialogy, jak píše Radim, už teprve ne. Celý film se navíc bere smrtelně vážně. Přesto si jednu hvězdičku zaslouží, a to za Sebastianovo vyprávění pohádky o Červené Karkulce. To byl skutečně jediný moment, který stál za to. ()

Bukiet 

všechny recenze uživatele

Nezáživná pohádka o bezproblémovém coming outu. Kde není žádný problém, není co řešit. A není se na co dívat. Kluci se v šestnácti letech chovají jako mentálové, rodiče jsou tak prudce moderní, že řeší věci, jež si řešení (zatím) nevyžadují. Děj plyne odnikud nikam. Sebastianovi všichni říkají, že se změnil, ale to my nemůžeme posoudit, protože do děje vstupujeme až po této "změně". Sebastian se ovšem chová jako každý běžný náctiletý. Pak ovšem přijde společná akce s Ulfem, kdy se chovají totálně nepravděpodobně. V šestnácti už se nedělají takové úlety. Nebo se k nim v ději musí nějak logicky dospět, což se ve filmu nestalo. Co je to proboha za scénu, kdy dva kluci, z nichž nejméně jeden po tom druhém touží, jsou spolu nazí ve vaně a jediné co udělají, je vytopení koupelny? Sebastian dělá po celý film laní očka, ale v koupelně nic. Žádná reakce. Ale pokud je to kluk na začátku coming outu, je tohle právě ta chvíle, kdy na něm chci vidět, že neco řeší. Asi to řešil někde hluboko uvnitř, protože to viděli rodiče, ale já ne. Rozumím snaze tvůrců, ukázat, že coming out nemusí bolet. Je fajn mít kolem sebe milující lidi. Ovšem musí to být aspoň trochu koukatelné. Coming out nemusí být tragicky prožívaný, ale to uvedomění si sama sebe a sebepřijetí prostě člověka vždycky nějak poznamená. Tenhle film měl být o Sebastianově coming outu, ale já ho ve filmu nenašel. ()

Reklama

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Návod na coming out pro teenagery nebo návod pro rodiče, jak se "správně" chovat? Na instruktážní film příliš dlouhé, na běžný film téměř o ničem. Korunu tomu nasadil polopatický popis distributora. Příběh postrádá jakékoliv napětí, drama i humor. Kdyby se vynechaly zbytečné bitky a příběh měl aspoň nějakou gradaci, snad by jako krátkometrážní uspěl. Proč tedy dávám dvě hvězdičky? Inu, na oba hlavní představitele se příjemně kouká. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že podle popisu děje byla má očekávání od tohoto filmu veliká. A nakonec je z toho mírné zklamání. Nevím, čím si to zklamání vysvětlit. Jistě, děj nebyl kdovíjak zajímavý, originální či objevný, ale dalo se na to koukat a nepřišlo mi to zase po dějové stránce nějak extrémně špatné. Naopak některé pasáže z coming-outu hlavního hrdiny byly velice zajímavé a například scéna koupání ve vaně jedna z nejpovedenějších v celém filmu. Ale v čem mě tedy ten film zklamal? Chvilku jsem nad tím přemýšlel a dobral jsem se závěru, že tím, co způsobilo mé zklamání, je výběr herců do hlavních rolí. Mně se ti dva hoši v hlavních rolích vzhledově absolutně nelíbili. Rozhodně bych si do těchto rolí představoval někoho jiného, než dvě "máničky". Dlouhé vlasy hlavních hrdinů mi tam zkrátka velmi vadily, aniž bych dokázal říci, proč vlastně. Asi snad proto, že chvílemi jsem měl pocit, že místo dvou kluků sleduji dvě holky, a film tím ztrácel na efektivitě a důvěryhodnosti. Casting zkrátka nebyl nejpodařenější a k těm dvěma hercům jsem prostě nezískal sympatie, které jsou nutné pro vcítění diváka do pocitů hlavní postavy. Takže za zazdění mých očekávání vlastně může casting. A ten casting zabíjí právě onen dobrý příběh, který by s trochu mně sympatičtějšími herci mohl být klidně i za pět hvězdiček. Ale to by tam museli být opravdu sympatičtější herci. Takhle je to jen za tři hvězdičky, ale i tak mi to přijde jako docela dobré hodnocení. ()

Lyžař odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel. Po patnácti minutách neskutečně nudného a nezáživného NIČEHO jsem film vypnul. Výkony herců jsou nudné, chladné, je zde vidět zcela všude, že film je hraný...ale to hraní je vidět. To být vidět nemá. Celkově - takovéto amatérštině se už roky snažím vyhnout. Díval jsem se tedy, co všechno ještě tento režisér natočil. Sebastian je jeho nejlépe hodnocený film zde. No tak to bych nechtěl vidět ty další. Zajímavostí je pak komentář uživatele "igi B." - moc zajímavá věcička. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy románu "Svart kajal" od Pera Knutsense. (Terva)

Reklama

Reklama