Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film sice není nijak naspeedovaný akcemi, ale dobře vykresluje náladu a život v Rusku = brutální. Korupce, zločinost a beznaděj. Parta kluků, co si ani nepřiznávají, že jsou smrtelní a zločin je pro ně prostě živobytí. Zajímavé jsou flashbagy ostatních postav, co se s nimi stane (viz chlapeček s basebalkou) ()

godspeed 

všechny recenze uživatele

Tak bezpochyby klucí z Die Bayerische Motoren Werke AG o tomhle filmečku musí mít Ahnung. Nevím, jestli si tento product placement na svůj vehikl zaplatili, nebo se prostě režisér rozhodl, že jim tu reklamu natočí jakože zdarma, páč je vlastníkem části akcií BMW. Nicméně o spojování brandu BMW s kdejakým gangem, mafií, zlodějem a podvodníkem si bavorský výrobce koleduje už léta. Takže v tomto ohledu pan režisér nenašel nic objevného. Závěr vcelku fajn, ale proč, proč, proč má ten film 110 minut? Kdyby si tvůrci odpustili náhledy do budoucna a další vycpávkové exhibice a onanie, tak je to příběh na maximálně 90 minut. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Depka ze současné Rusi. 1) Obávám se, že tak nějak to v Rusku skutečně vypadá, jak tedy znám ruskou mentalitu a způsob uvažování. Po rozpadu SSSR zmizela jediná tehdejší autorita - diktatura komunistické strany, autorita velmi pochybná, nicméně účinná...asi jako středověké pánbíčkářství - Bůh (strana) sice neviděli všechno, ale co zjistili, to přísně potrestali. Veškeré úplatkářství bylo více pod pokličkou, pověst policie byla nezpochybnitelná a vůbec se tak nějak príma žilo, že, soudruzi. Změna režimu znamenala, že zmizel centrální otrokář s bičem, ale otrokářská mentalita zůstala zachována. Za krátkou dobu obsadily uvolněná místa místní gangy, jak snímek nepokrytě ukazuje. 2) Film je plný symbolů - raná (nebo pozdní) zima ukazuje neutěšenou zdevastovanou krajinu, rozhovory pak zdevastované lidské duše, a mezi tím jako pěst na oko projíždějí luxusní západní vozy - symboly zmaru a zkázy. 3) 30letý režisér Pjotr Buslov téma s přehledem zvládá stejně jako herci. Zajímavé flashforwardy (opak od flashbacků), výstižné lokace, věrné charakteristiky i motivace, výborná hudba. Trochu mi vadí, že se mě snímek nijak emocionálně nedotkl. Osudy protagonistů filmu jsou mi šumafuk. 4) Zvláštní poznámku si zaslouží příšerný český dabing (Hollywood, Bollywood, antika či 28. století - все ровно), kterému se úspěšně podařilo smazat minimálně polovinu specifické ruské atmosféry. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ruska lacna gangsterka. taka vychodna, ruska, ziadne komplikovanosti v deji, ziadne komplikovanosti v premyslani, nastavi sa situacia na zaciatku a dalej sa uz len ide, relativne relane, po ceste............ necudo, ze zauajal viac, nez anti killer, snaha o vykradnutia za vacsie peniaze a necudo, ze sa nakoniec po nezdare anti killera zadarilo aj finacne viac podporenemu pokracovaniu bummera. nakoniec, necudo, ze vznikla aj pardia anti bummer. ten film na to ma. tak ako na to mal brat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o partičce zlodějíčku co se rozhodnou ukrást BMW což se jim povede ale nesou za to následky a tak utíkají na venkov před mafií. Debutující režisér se nebál experimentovat s kamerou a hudbou. Ve filmu je nádherně vidět rozdíl mezi městem a venkovem Ruska což se mi velmi líbilo mimo to režisér kombinuje mobilní vyzvánění s hudbou a ve finále to zní velmi zajímavě. Celý film jsem se bavil v duchu road movie se špetkou syrového ruského černého humoru. Proč syrového?.... to uvidíte na konci ;) --- Máte ňáký prachy? – Já mám dvacku – Za dvacku si koupíš tak mlíko od babky ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama