Reklama

Reklama

Čtvrtá válka

  • USA The Fourth War
Trailer

Obsahy(1)

V listopadu 1988 je k americké jednotce, sloužící v těsné blízkosti československých hranic, převelen veterán a hrdina z Vietnamu, plukovník Jack Knowles. Ihned po příjezdu se dostane do konfliktu s dosavadním velícím důstojníkem jednotky plukovníkem Clarkem. Nedlouho nato jdou oba společně s několika muži až k samotné hranici, kterou se právě pokouší z československé strany přeběhnout jakýsi muž. Američtí vojáci mu fandí, ale muž je pronásledován a nakonec i zastřelen velitelem československé jednotky Valačevem. Při tom se střetnou pohledy Valačeva a Knowlese oběma je jasné, že mezi nimi jde o zavilé nepřátelství Knowles v noci tajně přejde na druhou stranu hranice a odzbrojí tři nepřátelské vojáky. Oplátkou za to vyhodí Valačevovi muži do povětří jeho džíp. Knowles však nechce přestat a chystá se na další odvetnou akci. Při útěku zpátky potká mladou Češku, dívku Elenu, která pracovala několik let v Německu teď se ale chce vrátit domů pro svou dcerku. Knowles ji dopraví do bezpečí, ale pomoc při přechodu hranic jí neslibuje. Jenže další události jeho postoj změní (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nejake chyby vo filme som postrehol. Hlavne ma prekvapilo, ze Zapadne Nemecko susedilo s Cekoslovenskom. A vsade naokolo sa motali sovietski vojaci a po ceskych ani nezostal prach. A tie hranicne koliky ma pobavili. Vyzerali podobne, ako tie koliky vedla hlavnej cesty:) Film nepatri medzi dobre, ale ani zas to neni odpad. Da sa to dopozerat v pohode. Druhykrat by som urcite nesiahol po tomto filme, to radsej nech mi odpadne:) ()

woody 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase naběhl.Já, že můj oblíbenec Frankenheimer a charismatičtí Scheider a Prochnow, jsou nějakou zárukou kvality a oni se tam mlátí klacky v minovém poli, topí v ledovém jezeře a metaj na nepřítele rakety jako by to byla běžná pohodová záležitost...Když to berete jako komedii nasmějete se :-D ()

Reklama

lukano 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemohu souhlasit se špatným hodnocením tohoto filmu. Železná opona je sice trochu podle představ autora, ale taky nikde není napsáno, že film je podle skutečné události. Českou-německou hranici na české straně střeží kromě českých pohraničníků i ruští vojáci a západoněmeckou zase američtí. Ve filmu se postatě neobjeví ani jeden německý pohraničník. :-))) Jinak má film dobrý příběh, je koukatelný a nenatáčel to žádný amatér. Ještě bych chtěl upozornit na závažnou chybu v oficiální textu distributora, který podstatě negativně ovlivnil většinu hodnocení tohoto filmu. Valačev(Jürgen Prochnow) není český velitel, nýbrž ruský, který je válečným veteránem z Afghánistánu. Češi se Rusko-Afghánské války neúčastnili. Drtivá většina komentářů však tenhle omyl neodhalila a ani nepobrala.:-))) A to, že čeští vojáci s ruskými hovoří rusky, může mít i logiku, protože Rusové v drtivé většině česky neuměli. Moje hodnocení je 90%. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Lidi, ale přece Jürgen Prochnow je skvělej a absolutně typickej představitel českých pohraničníků, no ne? :DD Takhle s beranicí přece jako kdyby vypadl z oka průměrnému Čechovi, což? Tak mě napadá, že by někdo od nás mohl natočit film o válce v Afgánistánu, kde by amíci mluvili s anglickým přízvukem (a to si pište, že tohle by je sakra nasralo, protože angličani mají proti amíkům intelektuálskej přízvuk, takže si proti nim podvědomě připadají méněcenní) a kde by byl Saddám (přestože je Iráčan, ale i jméno Valačev je přece typicky české, hm?) popsanej jako hrdina místního lidu podnikající náročné soólo sebevražedné mise proti zpupným američanům. Zajímalo by mě, co by na to říkali. Už vidím ty ksichty. :D ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Sakra Frankenheimer přece nebyl tak starej, aby začal propadat senilitě, ale jinak si tenhle výtvor nedokážu vysvětlit. Rusáci, Amíci, Češi, Skopčáci, koule, soukromá válka plukovníků, hranice z patníků, kozáci a já nevim co všechno. Do toho věta "Sověti takováhle svinstva nedělají." a následnej kontr "Vím. Byli to Češi."............no do prdele! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama