Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dystopické budoucnosti se mladá Gus dá na riskantní sport, ve kterém náklaďáky ovládané umělou inteligencí závodí napříč celou zemí. (Netflix)

Recenze (3)

sourekm odpad!

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to Mad Max. Akorát ten měl na rozdíl od tohoto blivajzu pointu. Tady jsem absolutně nepochopil o co šlo. Nějaké geniální dítě co programuje AI si jezdí v limuzíně až do vývojové laboratoře kde vede diskuse o budoucím stavu projektu. Zároveň dítě drží v šachu tým tím, že hrozí prozrazením identity nějakého lorda který kromě tohoto účelu opět ve filmu nemá žádný další význam. Pak skok v časoprostoru, kde řidič kamionu veze fiktivní bombu které se snaží nějací šedáci zmocnit Vůdce šedáků řidiče zmrzačí a jeden z vězňů co je pět let u šedáků držen je propuštěn na svobodu. Osmileté dítě které u šeáků vytíralo krev po obětech jede s propuštěným vězněm který se ujal kamionu. Propuštěný vězeň schazuje most aby aby šedáci spadli do rokle. Pak se s kamionem snaží dostat přes hranice na kterých úřadují úplatkáři, furt nevím kam a proč. Na hranicích se vězeň ještě porve do krve s vůdcem šedáků a nakoukne do jeho kamionu, kde najde plno zmutovaných plodů uměle držených při životě. Nevím proč a na co a proč to měl divák vidět, kdž to stejně skončilo v plamenech a na nic to neodkazovalo. Nakonec kvůli vážným zraněním exvězeň nemůže řídit a autopilot taky ne. Ale to nevadí, protože bude řídit to osmileté dítě. Jak může osmileté dítě rídit? No docela dobře, pokud opomenu tu proraženou zeď ve výzkumné laboratoři kde to geniální dítě nadšeně vyběhne ke kamionu aby přivítalo princeznu. Exvězeň šedáků mu na to jen řekne: Tak jsme vyhráli. I přesto, že se snažím to pochopit, tak mám pocit, že si scénárista chtěl vytvořit nějaký hodně ambiciózní projekt na pokračování plný odkazů který pravděpodobně budou vysvětlovat další díly, nicméně výsledkem je akorát to, že se v tom zamotal sám scénárista a vytvořil klubko chaosu které už pak nikdo nerozmotal. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vau, přátelé, tak od tohohle ruce pryč. Pokud vás zláká zajímavá synopse, mezinárodní obsazení a příslib brakového exploitation, sáhněte radši někam jinam. Tenhle úmorný francouzský bizár vám přinese jen dvě hodiny ošívání na gauči a případně silný bolehlav. Když hledáte vážně pojatý film o smrtelném sportu v dystopické budoucnosti, kde se tvůrci snaží o přesah, tak sáhněte raději třeba po Jewisonově Rollerballu, ale Terminus bych se opravdu zdráhal doporučit komukoliv. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Chtěl bych být jednou robotem. Nevnímat kolem sebe všechny ty tíživé emoce...“ Inu, já bych tedy robotem být asi nechtěl a určité emoce, byť nás někdy mohou opravdu tížit, vnímám jako nevyhnutnou součást života a svět, byť robotický, bych si bez nich neuměl představit... Nicméně i tak se mi líbilo, když tento stylově spíše béčkový film došel během putování zkrachovalého muže v ojedinělé společnosti z řady umělé inteligence k celkem slušné myšlence. V první třetině mě film příliš nezaujal, ale pak do děje více vstoupila hlavní postava v podání Johnnyho Hallydaye, který to zejména od skvělé hospodské scény slušně rozjel, a z filmu nakonec vypadla zdařilá futuristická road movie s originálním nápadem náklaďáku ovládaném částečně i na dálku inteligentním Monstrem s tváří zázračného dítěte. V rámci toho, čím Terminus je a sice akčním sci-fi béčkem ze zlaté éry 80. let, mi tento film nepřijde vůbec nějak špatný, tvůrci ho obdařili v rámci možností dostatečnou porcí napětí i zábavy a úspěšně se vyhli motivům i případným přešlapům během akčních scén, díky jakým by budil pocit nechtěné srandy. Pár těch akčních scén a výbuchů mi sice přišlo malinko přepálených, epizodní figurka jakéhosi muže v kanceláři s dlouhými oranžovými vlasy jako trapný vtip a v rámci subžánru akční sci-fi, který fakt nepatří mezi moje oblíbené, mám přeci jen ty 4 hvězdičky v rámci Francie 80. let už obsazené pro jiný film, který mě dostal víc (Boissetova Cena za nebezpečí)... nevím, jestli bych se na tohle měl chuť ještě někdy podívat znovu. Přesto jsem rád, že jsem to viděl a z valné části i díky zmíněnému Hallydayovi, který coby napůl mlčenlivý drsňák za volantem dal snímku výrazné charisma i nadhled, mohu hlásit spokojenost. Velmi silné 3 hvězdičky. [70%] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama