Město v ohrožení (video film)
Nature Unleashed: Earthquake
Ničivé zemetrasenie
Akční / Dobrodružný / Thriller
Kanada / Litva / Velká Británie, 2004, 85 min
Tibor TakácsObsah
Josh Taylor (Fintan McKeown) je uznávaný odborník a letí preveriť jadrovú elektráreň do Ruska. To však zasiahne zemetrasenie. (oficiální text distributora) -
Josh Taylor je uznávaný odborník a letí prověřit jadernou elektrárnu do Ruska. Tu zadsáhlo zemětřesení. V elektrárně pracuje jeho exmanželka Rachel, Ve městě jsou i jejich dvě děti, teenageři Dylan a Cherie. Matka mu brání ve styku s dětmi. Oblast zasáhne další masivní zemětřesení o síle 8,2 Richterovy stupnice. Elektrárna je poškozena, hrozí roztavení jádra. Byl by to ještě horší Černobyl. Cherie uvízne v závalu v metru, syn Dylan ji na motorce začne hledat. Poškozený systém má nedostatek vody ke chlazení. Rachel navrhuje jako jedinou záchranu ochlazení jádra vodou z nádrže. Jenže přitom budou muset zaplavit i tunely metra. Začíná závod s časem … jatamansi (jatamansi)
MM_Ramone
odpad!Zemetrasenie vážne poškodí zastaralú jadrovú elektráreň niekde v Rusku. Americkí odborníci, ktorých tam zoslalo samo nebo, sa snažia zachrániť túto nepríjemnú situáciu. Primitívny scenár. Ale to nie to najhoršie s čím som sa pri sledovaní toho titulu stretol. Musel som sa prekúsať podradnými hereckými výkonmi, lacnou kanadsko-litovskou produkciou, impotentnou réžiou Maďara Tibora Takácsa a smiešne úbohými filmovými trikmi, ktoré sú urobené skutočne veľmi amatérsky. Je to nepodarený, nízkorozpočtový video film. Odpad!(31.1.2010)
Vědma
Nepočítala jsem, kolikrát ve filmu zazněla replika "Neboj se, to bude v pořádku!", ale bylo to x-krát. Vzhledem k tomu, že hrozil výbuch elektrárny, byl ten optimismus napováženou. No ale nakonec to v pořádku bylo. Herecké výkony byly vynikající. Obzvlášť osazenstvo elektrárny bylo úžasné. :-D To jak mě televize zásobují podřadnými katastrofáky je super. Příští týden bude nějaká Divoká sopka nebo co. Už se těším.(13.1.2012)
Rodriguez
Škoda, že tvůrci nezapracovali více na efektech a mohlo toto dílko dopadnout daleko zdařileji. Hlavní hrdinové byli celkem fajn, nejvíce sexy kočka "Havran". Nejlepší scéna byla, když pod výtahem přelézali a on se utrhl - "Vy to přežijete, já ne"! škub a rozmázl se dole. :-D(16.6.2008)
jatamansi
odpad!Další z řady katastrofických filmů, na který do pár hodin zapomenu. Koprodukce se projevila v nesourodé změti jmen, vědců, a protože i Litva, odehrává se hlavně v Rusku. Kontrolovat tam ale přijedou z nadnárodní společnosti. Pochopitelně nemohou chybět odborníci z USA. Černobyl se skloňuje ve všech pádech. „Už mi neříkej, co mám dělat. Už nejsme manželé.“ Protože do dramatu musí být zakomponován milostný příběh, případně manželský problém. A nezvladatelní teens.(16.6.2008)
Kejt.lin
odpad!Odvážné ! .. Natočit nízkorozpočtový KATASTROFICKÝ video film s efektama, které jsme mohli vidět. Alespoň trochu soudnosti a úcty prosím ! .. Pokud někdo chce točit film o zemětřesení, tak by možná základem mělo být aby zemětřesení vypadalo jako zemětřesení. A ne, že kameraman stojící za svým nástrojem se kymácí sem a tam a někdo nahoře hází polystyren na vřeštící lidi. Navíc metro, které se napříč své hmotnosti dokáže asi 50x přetočit a popojet ještě dalších asi 100km po střeše.. no wow ! ..vím, že je to video film a že snaha se cení, ale .. odpad !(27.8.2011)
xylofonka
odpad!Šílenství. Jakmile se rodičové začnou strachovat jeden o druhého potažmo o nezvladatelné ratolesti je film definitivně v p....i!(16.6.2008)
Koldyn
Zase jeden podprůměrný katastrofický film, který nezaujme. Efekty mohly být o mnoho lepší stejně jako příběh, kde opět nechybí rozhádání manželé a jejich dvě nezvladatelná děcka. Ach jo.(16.6.2008)
jancidobso
Nemôžem za to, ale mám rád katastrofické filmy, možno preto mu dávam o jednu hviezdičku, akoby som mal :( Vo filme je aj zopár vecí, ktoré by sa v skutočnosti nestali, a aj spracovanie nebolo najlepšie.(21.9.2011)
Wacoslav1
odpad!Blbost kterou je treba vcas vypnout aby nezpusobila vaznejsi ujmu sem tam se i najdou zabavny katastroficky zetka toto mezi ne vsak v zadnem pripade nepatri(21.12.2011)
Taffey
Nevíte, co vede naši televizi, že dává tenhle paskvil dnes v hlavním vysílacím čase? Tedy ve 20:00? (12/1/2012)(12.1.2012)
Pidibull
odpad!Taková blbost se jentak nevidí.(19.6.2008)
sakrij
odpad!Takto trapný film jsem opravdu dlouho neviděl. Katastrofální herecké výkony, efekty, zvuky no prostě vše. A nejhorší je prostředí jaderné elektrárny jak to tam vše funguje. Žádná organizace, každý si tam dělá co chce. No na jaderce už dělám hodně let a musím říci že kdyby to takto někde fungovalo už ČR dávno neexistuje. Nechápu jak tento snímek vůbec někdo dokáže vypustit!!(12.1.2012)
Beawish
Divák v ohrožení. Bylo by zajímavé sepsat snůšku všech hovadin, které se ve filmu objevily... ale nemám na to náladu: ani za tohle ten film nestojí.(12.1.2012)
Picour
odpad!Pohádkově laděná představa jaderné katastrofy na pozadí katastrofy přírodní. Možná nečekáte zázraky, ale výsledek předčí vaše očekávání. Fešná dáma prohánějící se po jaderné eletrárně ve světříku s výstřihem, poloha elektrány, kterou lze zatopit otevřením protipovodňových vrat a konečně finální pohodové zatopení palivových tyčí rožhavených na několik set stupňů vodou bez jediného výbuchu a následku. Science fiction mám rád, ale co je moc, to je moc.(14.1.2012)
Podobné
- Deset a půl stupně: Apokalypsa (TV film) (2006)
- 10,5 stupně (TV film) (2004)
- Prasklina (TV film) (2004)
- Následky otřesu: Zemětřesení v New Yorku (TV film) (1999)
- Zemětřesení v New Yorku (TV film) (1998)
- Zemětřesení na dálnici 880 (TV film) (1993)
- Zemětřesení (1974)
- Crack in the World (1965)
- Night the World Exploded, The (1957)