Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva postarší slováčtí kamarádi strkají za Rakouska-Uherska nos všude možně a dělají si šoufky z ostatních. Takoví dva zastydlí srandisté. Posouvání děje pomocí živých obrazů, v každé epizodě československý herecký all stars team, někdy až bizarní, avšak skvěle vypointované zápletky, atmosféra slovácké vesnice i padnoucí cimbálová hudba (kterou jinak opravdu nemusím), mě nutí po letech a další repríze přihodit pátou hvězdu. A dávám ji rád. ()

machnum 

všechny recenze uživatele

Humorné zpracování někdy až neuvěřitelných historek strýčka Pagáča, který je zde hlavní postavou a vypravěčem. Ani v jednom díle nechybí špetka humoru a fištrónu, kterým strýc Pagáč a jeho věrný kamarád Jura Klásek oplývají. Seriál mě chytil za srdce hned prvním dílem. A to nejen kouzelným nářečím, které je dnes slyšet v kraji malebného Slovácka už jen velice zřídka, ale stejně tak lidovými písněmi a prostředím jedné Slovácké vsi za vlády Habsburků. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Vtipně podaná a vyložená knížka spisovatele Zdeňka Galušky přesně tak, jak jsem si to představoval a jak by to mělo vypadat. Pagáč a Klásek jsou takový, jací v mých představách byly. Jozef Kroner přímo exceluje a předvádí pravé divy. Jen škoda, že jen dvanáct dílů. Zasloužilo by více. Tady se sešla správná parta lidí a pod vedením režiséra dokázala vytvořit kumšt. Smekám klobouk. ()

max15 

všechny recenze uživatele

Tož tento seriál sa ně opravdu moc lúbil. Zaprvní protože je to tady ze Slovácka, zadruhé protože tam nejsú žádně trapné vtipy, ale naopak takové věci keré sú směšné a možú sa stat no a zatřetí protože je to ze života na dědině. Mosím súhlasit s Isherwoodem, ten tvůj komentář je velice výstižný. Akorát ně tam vadijú ti herci z Čech, keří směšně napodobujú toto slovácké nářečí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toš sa nepaprč, pazúre hlúpy." Já se tedy ani trochu nepaprčím. Jenže jsem se jako zkušený lingvista pokusil sledovat tento seriál bez titulků a jsem z toho tak trochu pazúr. Nicméně sranda to je celkem solidní, ale na poli hudebním jsem raději, když cimbál zůstane v garáži a na poli módy, když se kroje venčí jen na maškarním. A na Slovácko jsem se bez tlumočníka odvážil vyrazit jen jednou, což už nikdy neudělám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Seriál se natáčel v několikách vesnicích, například v Hluku, Petrově, Pavlově, Svatobořicích-Mistříně, Vlčnově, Veletinách, Vacenovicích, Ostrožské Lhotě a Hradčovicích (konkrétně scény z hospody). (M.B)
  • Oldřich Velen v jednom rozhovoru tvrdí, že celý štáb v důsledku natáčení zemřel na cirhózu jater. (sator)
  • Stařeček Pagáč (Jozef Kroner) říká nad rozpitým demižonem slivovice, že mu ho dala jeho žena ke zlaté svatbě, což je 50. výročí sňatku. Později při scéně na hřbitově je vidět, že se stařenka Pagáčová, která nedávno zemřela, dožila 59 let. Svatbu by tak mohli mít nejpozději v jejích 9 letech. (cundak)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama