Filmové i televizní životopisy mnohdy bývají povrchní a mají málo společného se skutečným jejich životem. Zde to je ovšem jiné. Přesvědčivá rekonstrukce opíraje se o portrét osobnosti Louise Pasteura se drží faktických dat. Vpravdě realističtěji to herec důstojného stylu Daniel Michaelli už nemohl ani ztvárnit. Vytěžil z toho skvělý příběh velké osobnosti na poli vědy a ještě k tomu zajímavě. A pro ty, co mají rádi životopisné filmy, by se slušelo napsat něco málo o ději příběhu. Lze napsat, že děj kultivovaně postihuje hlavní etapy života Louise Pasteura a přesně odpovídá tomu, co chtěl film říci k objevům vědy. Slovenská televizní tvorba dokazuje, že si vůbec nepočínala špatně v době totality, jak dokazují starší hraná díla.(3.8.2010)

Náhoda praje iba tomu, kto je na ňu pripravený... Milujem tento seriál v jeho forme, ktorá s obyčajného života robí neobyčajný príbeh. Luisa Pasteura si už nikdy nebudem vedieť predstaviť inak ako Daniela Michaelliho a aj keď zabudnem na objaviteľov mnohých dôležitostí, na neho nie. Vyryl do mňa stopu.(5.1.2006)

Úsměvný seriál. Když herec hraje nějakou výraznou osobu, tak povětšinou je to daleko od skutečnosti, takže je to často drama-komedie.(1.11.2010)

• Diamant

Prvá časť: 5 hviezdičiek. Veda má slúžiť človeku, nikdy nie naopak.(15.3.2007)

Já tyhle životopisné seriály miluju. Herecké výkony a scénář jsou špičkové. Kam se ty serialy tohoto typu poděli ?(8.8.2010)

Tento trojdielny tv film je prehliadkou, bohužiaľ dnes už iba spomienkou na niektorých významných slovenských hercov.( Rajniak, Michaelli,Záborský, I.Mistrík, Budský, Blaškovič, Huba, Muller, ) Táto životopisná trilógia bola dosť populárna. 80%.(9.11.2010)

Príjemný nenápadný televízny film o jednom veľkom objaviteľovi, ktorý dokázal, že hodnotami ako úcta a trpezlivosť sa dá dokázať veľa.(6.8.2008)

Hodně milé překvápko!!!!Seriál který mě dokonale vtáhnul do děje,určitě to bylo i osobou herce D.Michaelliho jakožto L.Pasteura.Ten na mě působil neuvěřitelně klidně a rozvážně.Moc dobře věděl čeho chce dosáhnout a za tím si stáll a nenechal se rozhodit nějakýma pisálkama a nevěřícími Tomáši.Opravdu moc hezkééé!!!!(25.7.2010)

Sebeobetovani se ve prospech druhych.(16.11.2011)

Pred nedavnom som mal moznost vidiet tento serial v reprize a aj napriek vtedajsiemu utahenemu stylu v akom sa vtedy serialy tocili ma nadchol. Opat jeden podareny televizny film toceny specialne pre tzv Bratislavske pondelky. (Bratislavske pondelky: Vecerny vysielaci cas na celostatnom vysielani byvalej Ceskoslovenskej televizie kde po spravach siel program celostatne, teda vramci vtedajsej CSSR, z Prahy. Pondelok vsak bol vyhradeny celostatne pre Bratislavu. Na tuto prilezitost STV tocila velakrat aj v zahranicnej koprodukcii rozne televizne serialy, filmy ci inscenacie.)(7.1.2009)

Skvelý Daniel Michaelli ako Louis Pasteur. Pútavý životopisný trojdielny film. Mám pocit, že režisér Igor Ciel mal vynikajúci rozprávačský talent.(26.7.2011)