Meze Waltera Hortona (TV film)
Komedie / Horor
Československo, 1968, 30 min
To, že Walter Horton (Vlastimil Brodský) podlehl jednoho rána neodolatelnému nutkání usednout ke klavíru a zahrát celou Chopinovu Sonátu B moll, by nebylo nic tak zvláštního, nebýt faktu, že Walter Horton nikdy v životě na klavír nehrál a ani on sám netušil, že to umí. K údivu své ženy (Jiřina Jirásková) ve hře pokračuje tak úspěšně, že záhy získá manažera (Rudolf Hrušínský) a pořádá veleúspěšné koncerty. Jeho repertoár se zdá být nekonečný a provedení bezchybné. Má to ovšem háček - Walter není schopen žádnou skladbu zahrát dvakrát... (Oskar)
Oskar
Neprobádané možnosti lidského mozku mohou být děsivější než všechny oslizlé příšery z vesmíru. Tahle kratičká historka o muži, který bez dřívější zkušenosti začne hrát virtuózně na piano a žádnou skladbu není schopen zopakovat, je přesně na půl cesty mezi sarkastickou komedií a jemným horrorem. Ani jedno není dominantní. Meze Waltera Hortona spíš vyvolají úsměv, který strne v tiché hrůze, když začnete o té zápletce víc přemýšlet. Bez ohledu na stopáž mistrovské dílo s decentními výkony hlavní trojice. 100%(25.9.2006)
Karrfik
Tak toto je úžasná lahůdka! Víc nemám co bych k tomu doplnil. Šest hvězdiček :-)(4.2.2011)
CageDepp
Tak na tohle není potřeba koukat, stačí jenom poslouchat.(9.4.2011)
PollyJean
Příjemná půlhodinka. Hororem bych to sice v žádném případě nenazvala, ale to nevadí. Velmi civilně zahráno, všemi třemi hlavními postavami.(6.12.2011)
fragre
Jak to tenkrát ti filmoví tvůrci dělali? Půlhodinový (vlastně nenápadný)televizní film a takový nářez. A všechno to vypadá tak samozřejmě a jakoby levou zadní udělané.(29.1.2011)
IdaHutt
Podle literární předlohy - stejnojmenné povídky Johna Seymoura Sharnika, jež u nás vyšla v kultovní knížce hororových povídek Tichá hrůza.(1.3.2011)
mrLotus
Jedním slovem,,Geniální,,!!!!!Tady zjevně pět hvězdiček nestačí!(18.11.2010)
kethy
Opakování je matka moudrosti.(9.6.2009)
PanNafka
Velmi povedený příběh ve velmi povedeném provedení. Rhapsody in blue na závěr tam sedla tak dokonale, že jsem si ji hned musel pustit celou:)(4.12.2011)