Cesty formana Šejtročka (TV seriál)
Animovaný
Česko, 1993, 7x8 min
Nataša BoháčkováHrají:
Josef SomrObsah
Příběh svérazného formana Šejtročka, který se střetává nejen s obyvateli města Jičína, ale i s pohádkovými postavami
Názvy jednotlivých epizod:
6. Jak vezl pro starostu trám
7. Jak zahrál sedmi loupežníkům
(oficiální text distributora)
Karlos80
Námět : Václav Čtvrtek. Výtvarník a scénář : Zdeněk Miller. Oblíbená Čtvrtkova knížka z dětství podobně jako třeba Kubula a Kuba Kubikula od Vladimíra Vančury nicméně i tyto zfilmované příběhy v podobě večerníčkového seriálu nejsou špatné. Příběhy o dobrosrdečném Šejtročkovi a jeho ženě, vodníkovi Česílkovi, lesních mužíčcích, divoženkách a mnoha dalších veselých i strašidelných postavičkách najdeme v tomto sedmidílném seriálu nejen z městečka Jičína. První díl "Jak se stal formanem" a poslední "Jak zahrál sedmi loupežníkům" se mi líbili asi nejvíce.(12.2.2007)
Stegr
90%(27.6.2007)
triatlet
Milerovo podání Čtvrtkových příběhů odvyprávěné Josefem Somrem má jednu podstatnou chybu. Příběhů je pouze sedm... Nápaditá proměna sumce v koně hned v úvodu a neotřelá kouzla i v dalších dílem (vedle skvěle zlotřilých dubových mužíků vynikají vodní kouzla).(10.3.2010)
Sifaka
Jeden z nejlepších polistopadových večerníčků s výborným vypravěčem Somrem.(4.3.2010)
Hrabka
Spíše podprůměrný seriál, který nebyl moc oblíbený. Ale samozřejmě jsem se na něj koukal, měl jsem snad na vybranou?(18.8.2010)
DinoRaptor
Celkem hezký večerníček se zajímavými příběhy.(5.3.2010)
Bohemák
Mám rád ty pohádky, které dětem něco sdělí (třeba se zamyslí nad tím, kdo to byl forman). Děj sice není úplně strhující, ale je to velmi duchaplné a výtvarné stránce není co vytknout.(11.8.2010)
Kovaja
Naprostá fantazie,Jak vypravěč Somr tak každej díl stál opravdu za shlédnutí(2.4.2008)
Marecko
Ze sumce kůň?? za takovejhle nápad by se nemusel stydět ani ten "holivůdskej Spílberg".(19.1.2008)
FrankieCZ
Už pro nádherně psychedelickou scénu, ve které vodník vyrábí Šejtročkovi koně. To se jen tak nevidí...(30.1.2008)
MIHLIK
Ale víc sem měl přece rád knížku .(16.1.2010)