Reklama

Reklama

Cesty formana Šejtročka

(seriál)
Česko, 1995, 56 min (Minutáž: 7–9 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Příběh svérazného formana Šejtročka, který se střetává nejen s obyvateli města Jičína, ale i s pohádkovými postavami Svérázný chalupník Šejtroček je požádán jičínským starostou, aby přetáhl jeho dům o tři kroky před domy ostatní. Šejtroček se zdráhá, ale bylo mu poručeno… K jeho lítosti se hnědák ztrhne. Pomůže však vodníkovi a ten mu přečaruje sumce na rychlého valacha. Chalupník Šejtroček se stane formanem a zažívá neuvěřitelné příhody… Bere si za ženu studánkovou vílu, na vůz mu naskáčou duboví mužíčci a rozbijí všechno nádobí na svatbu… Jindy zase veze ohnivého muže a také se vypořádá se sedmi loupežníky… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Spíše podprůměrný seriál, který nebyl moc oblíbený. Ale samozřejmě jsem se na něj koukal, měl jsem snad na vybranou? ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála starších večerníčků, který jsem jako malý neznal. Dostal jsem se k němu přes nádherně ilustrovanou knihu od Václava Čtvrtka, kterou jsem začal číst dcerce. V knize nás uchvátily povedené příběhy rázovitého Šejtročka a úžasná čeština. Netrvalo dlouho a narazili jsme i na animovaný večerníček. Ten se nám také líbil. Tvůrci bezchybně převedli atmosféru knihy a přidal se i vhodně zvolený vypravěč - Josef Somr. Je škoda, že vzniklo jen sedm dílů. V knize je příběhů o něco více. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Námět : Václav Čtvrtek. Výtvarník a scénář : Zdeněk Miller. Oblíbená Čtvrtkova knížka z dětství podobně jako třeba Kubula a Kuba Kubikula od Vladimíra Vančury nicméně i tyto zfilmované příběhy v podobě večerníčkového seriálu nejsou špatné. Příběhy o dobrosrdečném Šejtročkovi a jeho ženě, vodníkovi Česílkovi, lesních mužíčcích, divoženkách a mnoha dalších veselých i strašidelných postavičkách najdeme v tomto sedmidílném seriálu nejen z městečka Jičína. První díl "Jak se stal formanem" a poslední "Jak zahrál sedmi loupežníkům" se mi líbili asi nejvíce. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama