Věříme v Boha ?

Komedie

USA, 1980, 97 min

Marty Feldman

John Morris

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,215,015Tržby Celosvetovo $-(13.8.2009)

Tenhle fim mi utkvěl v paměti. Je to sice už pře 20 let, co běžel tenkrát v kinech. Ale pamatuji si moc dobře, jak jsem se bavil. L.Lasser jako prostitutka byla stejně tak dobrá jako J.L.Curtis v Záměně. A musím dodat, že kostel na kolečkách - to je tedy věc.(3.2.2004)

Příjemná komedie, kde se dogmatismus v náboženství nedodržuje a lidé mají své potřeby a hříchy. Ctnostný páreček šlapka a mnich nejsou sice dokonalá dvojka, ale kdo z nás je ?(29.11.2009)

"Synak, žiješ stále v celibáte?" "Áno, otče, včera som bol v celibáte až trikrát." "Trikrát je dosť. Štvrtý krát to už neskúšaj." Takto nejako znel rozhovor mnícha a jeho nadriadeného v kláštore. Výborná paródia na všetko, čo súvisí s náboženstvom a hlavne ľuďmi, ktorí sa nehanbia priživovať na viere, ťahať z dôverčivých ľudí peniaze, klamať a tak nakoniec zistíte, že ešte aj tá pouličná šľapka má lepší charakter. :-) Zaujímavý film, škoda len, že miestami dej stagnoval a nudil.(30.1.2010)

Podle mě dokonalá parodie na všechno a všechny, co se točí okolo náboženství a hlavně byznysu z něj plynoucího. A že by byl bůh (B.Ů.H.) nakonec přece jen černoch???(1.8.2004)

Příjemná komedie, která současně poukazuje na to, že lidé jsou sice hříšní, ale neznamená to, že jsou k vůli tomu hned špatní. A že jsou také lidé, kteří sice působí, že vše co konají, je pro dobrou věc, ale při tom, jejich veškeré skutky vedou k vlastnímu prospěchářství. Za jakým účelem tedy jednáme tak, jak jednáme. Věříme v Boha? :) Jako komedii bych tento film hodnotil na 3*, ale za obsahovou stránku (která je ze života), dávám 5*.(31.3.2010)