Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

On ten námět není špatný. Myšlenka je dobrá, ale provedení je hrozné, ve zvuku se napřed ozvou rány a pak teprve dopadne pěst a to ještě tak, že je až příliš jasně vidět, že jde pouze o předstírání nějaké rvačky a takových momentů je tam víc, ty vtípky jsou naivní a hlavně amatérsky udělané a to jak zkušenou vražedkyni dostane trikem s rukou v kapse u kalhot a přitom by tam neukryl ani zcela miniaturní derringer, to bylo naivní až to bolelo. ()

Reklama

Rodin 

všechny recenze uživatele

Nechci být příliš přehnaný, ale už ten fór se slepým, který zločin neviděl, a hluchým, který jej neslyšel, je výborný. A Pryor s Wilderem z toho opravdu udělali velikou zábavu. Za zmínku stojí i účast tehdy ještě téměř neznámého Kevina Spaceyho. A doporučuji všem, kteří mají rádi nápadité a vtipné vršení jednotlivých fórků, které nenutí smích z diváka brutálním násilím. 75%. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sympatická komedie o tom, jak se dají dohromady dva chlápci, kteří nejsou úplně normální, jeden je slepý a druhý hluchý, ale dohromady jsou skvělá dvojka. Čekal jsem zajímavou zábavu, protože téma bylo opravdu dost originální, ale chyba lávky, dostal jsem na můj vkus podprůměrnou zábavu pouze s několika světlými momenty, které však nedokážou celý film vyzvednout alespoň na průměrnou rovinu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wally a Dave sú obvinení z vraždy muža, ktorý bol zastrelený v ich blízkosti. No nielen, že ho oni nezabili, ale ani len o tomto zložine netušili. Wally je totiž slepý a Dave je úplne hluchý. Napriek tomu ich zatknú a zatvoria do cely predbežného zadržania. Členovia zločineckej skupiny, ktorí to majú na svedomí, za nich však zložia kauciu, aby ich mohli na slobode odstrániť a tým pádom sa zbaviť možných svedkov. Všetko sa to však začne poriadne komplikovať a zamotávať. Snímok "Nevidím zlo, nepočujem zlo" je typická americká komédia z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Nenáročná, bláznivá, jednoduchá, vtipná. Richard Pryor a Gene Wilder, ktorí stvárnili hlavné úlohy, si to evidentne dobre užívali. Takže ak sa divák naladí na ich vlnu, tak si to užije tiež. *** ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama