Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvě mladý holky se díky své naivitě ocitnou za pašování drog v nepřívětivým thajským vězení. Jo a teď by se čekalo, že další hodinu budeme svědky drastických ukázek života v thajským vězení, ale omyl vše je jinak, drasťák se koná, ale v úplně jiný dějový linii. Film se totiž soutředí především na vzájemných vztah dvou kamarádek v extremních a ne moc nadějných podmínkách a také jejich boj za prokázaní nevinny, tady si své odtáhne Bill Pulman a právě díky tomu mě příběh těch holek zajímal, mnohem víc, než kdybych viděl jen sadismus a psycho peklo z menu tahjských kriminálů. Claire a Kate předvádí skvělý výkony a člověk tu posranou situaci prožívá s nima. Moc si cením, že tvůrci dali přednost psychologii před nasilím, protože jsem pak mohl citlivěji vnímat situaci Darlene a Alice. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl tenhle film, tak jsem si myslel, že jsou Claire s Kate solidní šťabajzny. Jenže oni jsou lepší teď než tomu bylo v době, kdy jim bylo dvacet. Jinak se ve svých mladých letech zamotali do docela zajímavého konfliktu s klasickou devadesátkovou atmoškou a solidním blow-upem na konci filmu. Kvůli němu to stojí za to tenhle film vidět. Dokud to neuvidíte, tak tomu neuvěříte. Podle mě největší filmové sebeobětování vůbec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh dvou dívek, které se dostanou do krutého thajského vězení. Hezké herecké obsazení a výborně domyšlený konec (ne úplný happyend :))). ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dobry film o osudech dvou americanek obvinenych v Thajsku z pasovani drog. Na to, ze film je zameren prevazne na mladsi divaky nepostrada slusne vykreslene charaktery postav a celkem zajimavou zapletku ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Po prvním shlédnutí jsem ho zařadila hned mezi mé favority. Má dobrý děj, dobré herce a hlavně z něj plyne i ponaučení: "Nikdy nevěř cizím lidem, i kdyby to byl nejhezčí kluk na světě." :-D A i když si každý přeje happy endy, tenhle konec mi byl víc sympatičtější. P.S. Mám z něho i malou paranoiu, do Thajska se opravdu nikdy nechystám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to správne exoticky a aj herci sa snažia (nielen Claire Danes a Kate Beckinsale, ale tiež Bill Pullman a Lou Diamond Phillips), plus scenár je v niektorých momentoch správne napínavý. Ale inak je to veľké klišé. Čo by, teoreticky, vadiť nemuselo. Trocha som ale v nemom úžase občas otváral ústa (skutočne si nemyslím, že skorumpovaného, v drogách namočeného thajského policajného kapitána by bolo možné vydierať tým, že pár jeho fotiek vo svojej relácii uverejní Larry King, wtf). Na strane druhej, to, čo nám Jonathan Kaplan naservíroval na úplnom konci, sa v triviálnych filmoch často nevidí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obhájcova výzva obžalovaným: doznejte svou vinu, projevte lítost a soudce k vám bude vstřícný a obdržíte minimální trest, tak 40 let nepodmíněně. Holt jiná země, jiný mrav a jiný trestní řád. O tom se mohli přesvědčit i dva čeští mládenci, kteří obdrželi 50 let natvrdo. O thajském soudnictví jdou v Evropě i ve Státech legendy, ale že by drakonické tresty dokázaly snížit tamní kriminalitu a omezit obchod s narkotiky, se skutečně říct nedá. Právě díky výpovědi jednoho z českých vězňů, který se mohl vrátit do vlasti, máme celkem slušnou představu o tom, jak to v Bangkoku se zahraničními trestanci vlastně chodí. Obě dvě dívky to jako filmové hrdinky měly přece jen snazší, protože Spojené státy si dokázaly vyjednat zvláštní podmínky pro své odsouzené - k velkému vzteku ostatních vězňů ze zahraničí. Téměř bez šance je sice solidně zahraný thriller z atraktivního prostředí, ale nemá tak kvalitní režii a scénář, aby mohl atakovat nejvyšší příčky příslušného žánru a v podstatě představuje jen lepší průměr. Jonathan Kaplan zkouší zatraktivnit svůj snímek nejistotou ohledně míry viny svých hrdinek, které pochopitelně hrají obvyklou hru obviněných a odsouzených na soudní omyl či komplot justice. V podstatě jediná opravdu výborná scéna v závěru ale špičkové drama ještě nedělá. To nejzajímavější na Kaplanově filmu je asi přítomnost tehdy se teprve prosazujících nynějších hvězd televizní obrazovky a filmového plátna Claire Danes a Kate Beckinsale. Celkový dojem: 65 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Povedený malý film, plný skvělých hereckých výkonů a vynikající hudby. Claire Danes i Kate Beckinsale právě tady objevil Hollywood. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby vedle přesvědčivého výkonu Claire Danes předváděl i režisér jistější práci a tlačil víc na pilu, respektive přinesl o krapet víc nápadů, mohl z toho být mnohem intenzivnější zážitek. Naštěstí neplýtvá sentimentem a neukazuje nám bezduché násilí ve vězeňském prostředí. Příběh z počátku naivních Američanek (jedna impulzivní, druhá rozvážnější) na pomaturitním výletu, kterým na thajském letišti objeví v batohu plechovku plnou heroinu, navíc podporuje i znamenitý soundtrack (výborné skladby Demaged od Plumb i působivá balada Deliver Me)!! Brzy pochopí, že tohle nebude jen tak, 33 let natvrdo zní beznadějně, pevné přátelství začne vykazovat první velké trhliny. Jak říkám, režie je bez větších chyb, ale zato nevzrušivá, výsledek trochu didaktický a šablonovitý, ale pořád velmi slušný. Intenzivní, uvěřitelné a pořád platné drama.. Za mě i po letech spokojenost!! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Z principu nesnáším filmy, kde se omlouvá debilita smůlou a kriminalita nepochopením, proto jsem měl co dělat, abych tuhle US propagačku vůbec dokoukal. Jednu * dávám za poměrně příjemné ksichty hlavních aktérek, které byly jediným zajímavým v celé té kravině ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný a zase trochu jiný film na vězeňské téma. Příběh je vcelku zajímavý, postavy dokážou zaujmout a projdou ve filmu i nějakým vývojem a konec příjemně překvapil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich obľúbených súdnych drám aj vďaka skvelým hercom (roztomilé Danes a Beckinsale a fajn chlapík Pullman) a trpkému koncu. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film, ani jsem se na něj nechtěla dívat, jen jsem ho poslouchala na půl ucha, protože to tu běželo v televizi, ale zvědavost mi nedala a asi po půl hodině už jsem k půli ucha přidala i obě oči. Přesně z tohohle důvodu bych měla fobii z toho jet do Thajska (ale zas na druhou stranu nechápu jak tam vůbec někdo může chtít jet) a snad bych se ani na dovolené nikdy s nikým nezbližovala. 4* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Alice (výborná Claire Danes) je blbá, protože navrhne tajnou cestu do Thajska. Darlene (krásnější, ale herecky trochu pokulhávající Kate Beckinsale) je blbá, protože se nechá svést drogovým překupníkem, vesele podepisuje dokumenty v thajštině, nechápe základní souvislosti atd. I když z toho vychází Alice podstatně lépe, stejně je těžké fandit někomu, kdo si nevšimne, že má v maličkém batůžku velkou plechovku plnou drog. (Asi jako naše česká Terezka, která si nevšimla dokonce šesti kilogramů váhy navíc.:-)) 3,5*. P.S.: Zaměření se spíše na psychickou než na fyzickou stránku thajského ženského vězení je fajn, ale ať se snažím, jak se snažím, pořád mám problém vidět ten hrozný kriminál, ve kterém "ty holky umřou", jak tvrdí Bill Pullman. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Závěr strhává všechna ta klišé a banality předchozí hodiny a půl do kanálu zapomnění + 1, druhá je za ústřední trojku, třetí za zajímavé reálie, tři a půl za soundtrack. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si dvě mladé dívky zajedou do exotického Thajska, a pak jsou následně obviněny z pašování drog, za což padají v zemi přísné tresty, je zaděláno na dobrý divácký zážitek. Mladé dívky samy ani omylem netušily, že by se mohly se svojí rodnou americkou půdou opětovně shledat až za dlouhých 33 let strávených v tom nejtvrdším vězení na světě. Jenže ještě zbývá dodat, abyste nečekali do posledního detailu reálně vyobrazené syrové drama, ale jak jinak, po hollywoodsku upravený slzopudný produkt. Nevím, co přesně se mohlo stát, že film vyznívá tak málo autenticky, i přes náznaky beznaděje v osudech nebohých dívek, a vehementně se tlačí do plačtivého vyznění. Současně se najdou situace, které diváka vydusí, ale je jich o hodně méně, než bych v nelidských podmínkách vězení čekal. Do filmu se tím pádem nejde ponořit naplno, možná jsou na vině i slabší výkony dvou hereček v hlavních rolích, anebo režisérovi stačilo jen prostředí, v jakém se film bude odehrávat. Jeho nehostinnost z poloviny zajistí to, co je potřeba, a režisér už ten zbytek tam nějak nafláká. Naflákal to poměrně nevěrohodně, ale zase vznikla určitá představa, jaké asi jsou poměry v tamních hrozných věznicích, a proč se této šílené zemi z turistického hlediska raději vyhnout. Zamotat se do problémů se tady dá na každém kroku, ale těžší je z nich vyváznout. Jak to s dvěma kamarádkami nakonec dopadne, to už neprozradím. Je dobré se na film podívat, i když jeho pravděpodobnost je hodně diskutabilní. Průměrný režisér Jonathan Kaplan nebyla ta nejsprávnější volba pro tak silně vypadající drama. Byl to současně také jeho poslední film pro kina poté, co producentům došla trpělivost, když jeho filmy nebyly kritikou dobře přijaty. Nehrotil bych to tak. Svoji kvalitu film rozhodně má, ale jen nesplnil svá očekávání. To se stává. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by sa hodil do televíznej sekcie pravdivý príbeh. Ak by nebol podľa originálneho scenára. Tuctový triler, ktorý rozpráva o krutom osude dvoch mladých dám, ktoré prekvapia svojou naivitou a tak ani neviete, či ich vám má byť vôbec ľúto. Je to natočené ale celkom svižne, takže sa nenudíte a budete aspoň prekvapení zo záveru, ktorý je tým jediným, čo sa v tomto filme nedá nazvať tuctové. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Milého překvapení jsem se dočkal. Zajímavé téma o pašování drog jsem se bál že skončí fiaskem, ale mělo to až na pár menších trhlin děj a především jsem nezaznamenal žádnou nelogičnost. A až na mírnou kýčovitost tvůrce snímek zakončil emotivně silným závěrem, takže u mě velká spokojenost. 70% ()

Reklama

Reklama