Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářku Ji-won začne po zveřejnění reportáže o zneužívání dětí obtěžovat po telefonu neznámý muž. Aby se nepříjemným telefonátům ubránila, změní si Ji-won telefonní číslo a zároveň se na čas přestěhuje do prázdného domu své kamarádky Ho-jung. Krátce poté Ho-jungina dcerka Young-su omylem vezme Ji-wonin hovor, zděšeně se rozkřičí a od té doby se chová velmi zvláštně – projevuje zvýšenou náklonnost ke svému otci, naopak její vztah k matce se blíží nenávisti. Ji-won začíná pronásledovat neustálé vyzvánění jejího telefonu provázené děsivými přeludy. Brzy zjišťuje, že její mobilní číslo předtím používala dívka Jin-hee, která záhadně zmizela, a další dva předchozí uživatelé jsou mrtví. Postupně Ji-won odhaluje temnou historii, skrytou za jejím mobilním číslem… (Natascha)

(více)

Recenze (25)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Korejci toho chtějí hrozně moc najednou. Tady to úplně na sto procent nevyšlo. Množství flashbacků je značně přes míru (odhaduji tak 30?) a ničí orientaci, budování děje sklouzne z příjemně silné duchařiny do melodramatické skoro až břečky. Úplně nesmyslný je uvádějící, ale zavádějící děj se zneužíváním dětí. Jako v Asii mnohokrát, ubrat na třetinu hysterické přehrávání a "romantiku" a film by byl stravitelný i pro západ. Můj vkus je poznamenaný, takže docela OK. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vyrovná sa JU-ONom? No, možno keby som si tretinu zorného poľa väčšinu času nezakrýval vankúšom... Rozhodne to však fungovalo. Od ľakačiek, ktorým patrí prvá polovica snímky, až po s blížiacim sa koncom čoraz strhujúcejší, fantastickým finále zakončený príbeh o naivnej láske a temnom tajomstve, ktorý dominuje druhej polke. A tá malá je neuveriteľná... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Znacne nevyrovnana korejska zalezitost. V prvni puli se, po nezbytnem uvodu, rozjede asijska ducharina te nejvyssi kvality. Nektere sceny jsou opravdu pekelne strasidelne a blizi se tem v Ju-Onech. Bohuzel pote se Phone zvrtne do milostneho dramatu, vypraveneho formou flashbacku, ktere je samo o sobe hodne zajimave, ale znacne rusi skvele vybudovanou atmosferu mraziveho horroru. Me rozladeni pak uz nespravilo ani celkem pusobive finale. BTW ta mala holka se skoro gumovym ksichtikem je opravdu uzasna :). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najsilnejším pozitívom filmu je mladá herečka Seo-woo Eun, ktorá dokáže v priebehu sekundy na tvári vykúzliť zmenu z nevinného anjelského pohľadu na sršiace zlo v očiach, z ktorého ide hrôza už len pri letnom náhľade. Slabinou filmou je príbeh, resp. časť hlavného dejového motívu, ktorý je ľahko odhadnuteľný v prvej polovici filmu s inak početnými a veľmi umne strihovo vloženými flashbackmi. Vo výsledku ide o mierne nadpriemernú kombináciu hororu z thrillerom. 3,5* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený horor, který bohužel nedokázal už tak skvěle spojit hororovou linii s tou romanticko-dramatickou (jako se to například povedlo v A Tale of Two Sisters). První - tajuplnou a strašidelnou - polovinu následuje rozbřednutí a přílišná "flashbackizace" a snímek přichází o část svého kouzla, což je velká škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama