Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářku Ji-won začne po zveřejnění reportáže o zneužívání dětí obtěžovat po telefonu neznámý muž. Aby se nepříjemným telefonátům ubránila, změní si Ji-won telefonní číslo a zároveň se na čas přestěhuje do prázdného domu své kamarádky Ho-jung. Krátce poté Ho-jungina dcerka Young-su omylem vezme Ji-wonin hovor, zděšeně se rozkřičí a od té doby se chová velmi zvláštně – projevuje zvýšenou náklonnost ke svému otci, naopak její vztah k matce se blíží nenávisti. Ji-won začíná pronásledovat neustálé vyzvánění jejího telefonu provázené děsivými přeludy. Brzy zjišťuje, že její mobilní číslo předtím používala dívka Jin-hee, která záhadně zmizela, a další dva předchozí uživatelé jsou mrtví. Postupně Ji-won odhaluje temnou historii, skrytou za jejím mobilním číslem… (Natascha)

(více)

Recenze (25)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najsilnejším pozitívom filmu je mladá herečka Seo-woo Eun, ktorá dokáže v priebehu sekundy na tvári vykúzliť zmenu z nevinného anjelského pohľadu na sršiace zlo v očiach, z ktorého ide hrôza už len pri letnom náhľade. Slabinou filmou je príbeh, resp. časť hlavného dejového motívu, ktorý je ľahko odhadnuteľný v prvej polovici filmu s inak početnými a veľmi umne strihovo vloženými flashbackmi. Vo výsledku ide o mierne nadpriemernú kombináciu hororu z thrillerom. 3,5* ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Znacne nevyrovnana korejska zalezitost. V prvni puli se, po nezbytnem uvodu, rozjede asijska ducharina te nejvyssi kvality. Nektere sceny jsou opravdu pekelne strasidelne a blizi se tem v Ju-Onech. Bohuzel pote se Phone zvrtne do milostneho dramatu, vypraveneho formou flashbacku, ktere je samo o sobe hodne zajimave, ale znacne rusi skvele vybudovanou atmosferu mraziveho horroru. Me rozladeni pak uz nespravilo ani celkem pusobive finale. BTW ta mala holka se skoro gumovym ksichtikem je opravdu uzasna :). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně natočený horor, který bohužel nedokázal už tak skvěle spojit hororovou linii s tou romanticko-dramatickou (jako se to například povedlo v A Tale of Two Sisters). První - tajuplnou a strašidelnou - polovinu následuje rozbřednutí a přílišná "flashbackizace" a snímek přichází o část svého kouzla, což je velká škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V první polovině je to opravdu jakostní duchařina s pár podařenými lekačkami, ale posléze se film změní v detektivní melodrama, které dost ubírá filmu na mrazivosti. Naštěstí situaci zachraňuje "ďábelsky" dobře hrající dětská herečka a skvělá finální scéna. Ty vypoulené oči a neuvěřitelně dlouhé vlasy jsou neskutečně působivé. To napětí plynoucí z dlouhého nervózního čekání na moment, kdy se babice konečně přestane upejpat a udeří, je sžíravé.. Phone je pro mě nadprůměrný korejský duchařský horror, který však nedosahuje děsivé intenzity Ju-Onů a některých Ringů. Rozhodně je však o kousek lepší než podobný Chakushin ari (One Missed Call). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jenom průměrnej asijskej horor, kterej občas sice dokáže zapůsobit a napnout,ale nikdy ne tak silně, abych se bál a to je asi jeho největší chyba, jinak je příběh takovej typicky asijsky promyšlenej, ale bohužel hodně podobnej RINGu nebo One missed call, takže opět nic extra překapivýho, ale pochvalu si určitě zaslouží ta malá holka, ta byla skvělá a ty její ďábelský pohledy docela stály za to ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá hororová dráma. Má dosť dobrý príbeh o novinárke, ktorú po zverejnení svojej poslednej správy začne obťažovať neznámy muž a tak sa presťahuje do domu patriacej priateľke a zmení si číslo. Lenže práve na toto nové číslo jej začnú prichádzať veľmi zvláštne hovory, pričom po náhodnom zdvihnutí telefónu sa priateľkina malá dcéra začne správať až príliš kruto a vyspelo, ako keby do nej vstúpil niekto iný a tak musí novinárka vyriešiť celú záhadu a nájsť prvého majiteľa tohto čísla čo najskôr, aby zachránila priateľkinu dcéru a zabránila všetkým problémom. Spracovanie je na tom dobre, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, nájde sa tu viacero výrazných prvkov, prenasledovanie násilníkom, nový dom, samozrejme telefonáty a ešte pár ďalších a dlhší čas som mal pocit, ako keby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť, akým spôsobom to majú smerovať a tak mi to prišlo skôr len ako sled rozmanitých scén bez lepšieho scenára za sebou, takže prvá polhodina mi prišla síce pozerateľná, ale ničím zaujímavá. No potom sa to už začne vylepšovať, tých pár zbytočností sa už odstráni, pribudne viacero zaujímavých prvkov, obzvlášť posadnutá dcéra a následne druhá polovica mi už prišla takmer ako iný film, o triedu vyššia kvalita po všetkých stránkach, zaujímavý a pomerne prepracovaný dej, plno vydarených situácií a výborné finále, toto ma už skutočne bavilo. Čo sa týka hororových stránok, tak tu sa až tak moc chváliť nedá, atmosféra tu síce je a prakticky celý čas, ale prišla mi len taká polovičná oproti ideálu, napätie je snáď nulové, to som ani nepocítil a jednotlivé hororové scény až na tú poslednú ma moc nezaujali, ale ani ma to moc netrápi, hlavne, že film funguje aj bez toho. Herecké obsadenie je výborné, skvelá Ha Ji-Won v hlavnej úlohe, k tomu malá Eun Seo-Woo, ktorá posadnuté dievča zahrala skutočne perfektne, bavila ma aj priateľka hlavnej hrdinky, takže tri výrazné ženské postavy, ktoré to celé s ľahkosťou ťahali, ale problém nemám ani so zvyškom. Réžia a technická stránka mi prišli dosť rozporuplné, prvá polovica na mňa pôsobí len priemerne, ale tá druhá je omnoho kvalitnejšia, skutočne som mal pocit, ako keby sa k tomu dostal iný režisér. A k tomu ešte vydarená hudba v podobe Beethovenovej Polnočnej sonáty. Keby bol celý film, ako prvá polovica, tak by som určite hodnotil len priemerne, ale takto som dosť spokojný. Síce ako horor to moc nefunguje, ale to mi je úplne jedno, hlavne, že scenár, réžia a aj herecké výkony sú vydarené, takže ma to bavilo. 75% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Korejci toho chtějí hrozně moc najednou. Tady to úplně na sto procent nevyšlo. Množství flashbacků je značně přes míru (odhaduji tak 30?) a ničí orientaci, budování děje sklouzne z příjemně silné duchařiny do melodramatické skoro až břečky. Úplně nesmyslný je uvádějící, ale zavádějící děj se zneužíváním dětí. Jako v Asii mnohokrát, ubrat na třetinu hysterické přehrávání a "romantiku" a film by byl stravitelný i pro západ. Můj vkus je poznamenaný, takže docela OK. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ji-won je novinárka, ktorá dopláca na svoju odvahu diskutovať o naj-nepríjemnejších témach. Zverejnený článok ohľadom zneužívania malých detí jej priniesol množstvo problémov. Nakoľko ju telefonicky neustále obťažuje neznámi muž, zmení si číslo a nasťahuje sa do dočasne prázdneho domu svojej známej. Počas spoločnej návštevy galérie zdvihne hovor, namiesto Ji-won, dcéra kamarátky, Young-Ju. Od tohto momentu sa správanie malej dievčiny diametrálne zmení. Miluje otca ako životnú lásku, nenávidí matku ako sokyňu. Jej agresívne správanie nemá konca kraja. Kto stojí za záhadným telefonátom, ktorý zmenil jej správanie? A čo vlastne počula v sluchátku počas hovoru? Príbeh ako vždy originálny. Občas fungovala aj atmosféra, nechýbala ani záhadnosť, no ducharina bez mimoriadneho laku, či vyvolania pocitu strachu, je rovnako mdlá ako je**čka bez orgazmu. Film vôbec nie je zlý, ale neobsahuje nič navyše, čo by proste horor mal. Potešil záver. Síce nič mimoriadne, ale "Phone" to k ľahkému nad-priemeru predsa len dokopalo - 55%. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Vyrovná sa JU-ONom? No, možno keby som si tretinu zorného poľa väčšinu času nezakrýval vankúšom... Rozhodne to však fungovalo. Od ľakačiek, ktorým patrí prvá polovica snímky, až po s blížiacim sa koncom čoraz strhujúcejší, fantastickým finále zakončený príbeh o naivnej láske a temnom tajomstve, ktorý dominuje druhej polke. A tá malá je neuveriteľná... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Očividná štylizácia do podoby Kruhu filmu len prospela. To, čo neprospieva, je príližná rozťahanosť prvej časti filmu a tak nejak absenica *hutnej* atmosféry. Na tomto filme je ale výnimočná jedna vec - herectvo mladého, asi 6 ročného dievčatka menom Seo-woo Eun. Táto "zlatá holčička" stvárňuje postavu posadnutú duchom, a zvládla to doslova dokonale. Až tak dobre, že hravo strčí do vačku Lindu Blair z Exorcistu. Niečo úžasné. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Originality se moc nedočkáme, ale vyděsit tento film opravdu dokáže. Malá Yeong-Ju byla skvělá, vůbec nechápu, jak to takhle malé dítě může zahrát. SPOILER! Ještě, že do paneláku nejde nikdo zazdít. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

no do riti ..to bol teda výkon vydržať až do konca pri tej volovine .... sám sa sebe čudujem ..asi sa zo mňa stáva dement .... no čo už ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Korejci a jejich klasické míchání a dochucování již zalitého čaje. Což si tedy nestěžuji. Začátek v duchařském stylu nepřekvapí postupy, ale působivostí, ono to prostě funguje, a pak se to změní v podstatě romanticko- rodinné drama, kdy se najednou začnou odvíjet flashbacky, a ono vás to možná chytne ještě více. Závěr je pak už jen další (ale přesto nijak nezajímavou) klasikou se zvratem). Je to jako když si vezmete další zákusek. Už jste ho měli, víte přesně jak chutná a že už váš ničím nepřekvapí, ale přesto vám chutná i druhý kousek. A klidně si dáhnete po dalším. Zajímavostí je, že to bylo natočeno celý rok před Zmeškaným hovorem, čímž odpadají výtky kopírování a opisování. Třešničkou na tomhle dortu je rozhodně malá Seo-woo Eun (která si o dva roky zahrála dokonce se samotným Stevenem Seagalem), která je ve své roli úžasně démonická. A takřka půlku filmu zní Moonlight Sonata. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Horor u kterého jsem se občas i leknul. Kostra příběhu klasická ale i přesto se mi to moc líbilo. V hlavní roli v té době začínající krásná Ji-won Ha. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ázijská ducharina, ktorá je dokonalou ukážkou neoriginality príbehu. Ono vlastne sa tu iba zmenila paranormálna hrozba ( aj keď stále ide o dlhovlasú dievčinu s neprívetivým ksichtom ) a príbehová línia, ktorá je podobne prežutá nespočetne krát. Atmosféra ale slušná, strašenie ujde a záverečné zúčtovanie, keby bol trochu viac natiahnuté, tak by šlo o podobný ´´scare-shit-out-of-you´´ ako napr. THE GRUDGE. P.S Aj ja budem v komentári neoriginálny a vyzdvihnem maličké dievčatko so svojím spektakulárnym, diabolským hereckým výkonom. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Pon je další z nekonečné řady asisjkých hororů, které od sebe navzájem těžko odlišíte. Není špatný, ale zároveň není ničím výjimečný a příběhově i celkovou atmosférou nevybočuje z řady. Naštěstí však neneudí a pár docela pěkných momentů zde je, tudíž na průměrné hodnocení to bohatě stačí. Malé plus patří holčičce v rolik Young-su, která zahrála skoro dokonalou malou mrchu. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

No.. první polovina luxusní horor, při jedné lekačce mi vypadlo žrádlo z ruky a skoro cem si cáknul, jenže...děj je, aspon mi to tak přislo, dost nepřehlednej a zmatenej, střídá se tuna na sebe nenavazujících scé a člověk ani nestíhá vnímat jestli sleduje minulost či přítomnost, navíc díky tomu že všechny šikmoočky sou stejně krásný :) sem se začal ztrácet i v postavách, ne podle jmen si je opravdu nešlo pmatovat. Druhá polovina už klasická odhalovačka...... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Celkem tuctová korejská duchařina, která nese typické znaky asijské hororové produkce. Film táhne dolů z mého pohledu poněkud uvalený příběh, pač námět ducha komunikujícího přes mobilní telefon mě zrovna dvakrát nenadchl, i když zase musím uznat, že se z toho nakonec vyklubal docela zajímavý film. Snímek zdobí několik výborných strašidelných scén, kdy především ta malá holčička, do které vstoupí duch, hraje v některých pasážích tak přesvědčivě, že jsem skoro ani nedýchal. Pak taky závěrečná scéna – pozor SPOILER – kdy Jin-hee leze ze stěny a vlasy trhá omítku, je naprosté žrádlo a já si tuhle scénu pustil hned několikrát. :-) Po atmosferické stránce je Phone tedy výborný. Dvě tři povedené scény z něj ale nadprůměrný snímek neudělají. Za FAMÓZNÍ výkon nejmladší herečky však tu čtvrtou hvězdu prostě přidat musím. ()

Reklama

Reklama