Reklama

Reklama

Ďábelská svůdkyně

  • USA The Last Seduction
Trailer

Obsahy(1)

Když Clay Gregory přinesl domů milion dolarů, jež utržil za riskantní obchod s drogami, rozhodla se jeho krásná žena Bridget, že to je ten správný okamžik a příležitost, kterou ji osud již podruhé nenabídne a tak se i s uvedenou okrouhlou hotovostí snaží navždy zmizet z Clayova života. Na radu svého cynického právního poradce Griffitha se pokusí schovat v nudném provinčním městečku Benton, které je ale pro ni a její plány příliš těsné. Zvlášť když povedený Clay vysílá po její stopě zručného pátrače, soukromého detektiva Harlana. Bridget nutně potřebuje spojence a umí ho získat a tak jí nedá příliš práce sbalit snaživého naivu Mikea Swalea, který tenhle zapadákov rovněž nepokládá za svou konečnou stanici. Opojený milováním se žádoucí Bridget se Mike rychle stane bezmocným nástrojem v jejím ďábelsky důmyslném a chladnokrevném plánu. Neboť v té nebezpečné hře dva hráči přebývají. V banku je smrt, vězení a ,ilion dolarů - a Bridget rozdává karty karty, aby o svoji výhru nepřišla.

Chladný thriller v moderní parafrázi stylu "film noir" přináší temné poselství o přetvářce, zradě a zoufalství. Na festivalu detektivních filmů v Cognacu získal cenu kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Ronee 

všechny recenze uživatele

Ideálny film na zabavenie sa na trefných hláškach, feministicky naladenej zvodkyne, ktorá má skvelú fantáziu na vymýšľanie diabolských plánov, ako napr. donútiť milenca, aby zabil jej manžela, ktorému ukradla plno prachov. Jej jediným snom je žiť v New Yorku. Ide si za svojím snom, naozaj cez mŕtvoly, neváha urobiť čokoľvek a pritom si to ešte aj užíva. Jej návod na život je však dosť krutý s ohľadom na ostatných, pre ňu však znamená hlavne bohatstvo a blahobyt, o ktorý jej predovšetkým ide. Neuspokojí sa s ničím iným, okrem víťazstva. Dokonalá osudová žena - doslova femme fatale, akú som dosiaľ v inom filme nevidela, herecky veľmi presvedčivo stvárnená Lindou Fiorentino, ktorá si svoju rolu určite pekne užívala. ()

pijavica 

všechny recenze uživatele

6,5/10 John Dahl je možno až priveľmi poctivý k divákom, dejom ich sprevádza doslova za ručičku a zahadzuje tak jeden z najväčších tromfov film-noir - moment prekvapenia a nečakaného dejového zvratu. Malým nedostatkom filmu sú kulisy - malomestské scenérie prelomu 80' a 90'-tych rokov nemajú potrebnú svojbytnosť, atmosféru a potenciál byť ďalšou, hoci nezúčastnenou, postavou - ale zodpovednosť za tento fakt sa sotva dá vyčítať Dahlovi. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teda řeknu vám, že snad ještě nikdy v životě (a snad ani ve filmu) jsem neviděl arogantnější, nafoukanější, hnusnější, no prostě nesnesitelnější svini, než tuhle Bridget. Takový čůze rozpoltit šišku kalačem by byl záslužnej čin hodnej metálu. Takže uznávám, že od tý hérečky Fiorentinový to byl vlastně parádní hereckej výkon, i když u toho skřípu zubama. Zápletka je ale dost překombinovaná až krkolomná, herci film hází spíš do komedie než thrilleru (hlavně Pullman) a i když finále je docela dobrý, předchází mu strašná spousta vaty, která nemá moc tempo ani šťávu. Jako zástupce typický béčkový kriminálky z devadesátek vcelku uspokojivej biják, ale na druhou stranu po Red Rock West dost neuspokojivej diváckej zážitek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fajn moderní film noir, který nenabízí nic moc navíc, ale tak nějak to, co očekáváte. Femme fatale, která bude pěkná mrcha, což je tady jasné od začátku, hlupáka, který jí nalétne, ale hlavně příběh, který bude mít svoje zvraty. Ten příběh tu je, a jak graduje, tak je čím dál lepší, až k finále, které je prostě povedené. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ani muchlovačky, ani Bill Pullman, ani Peter, ani sexy Linda nezachránili rozvleklost a občasnou úsměvnost nereálnosti tohoto počinu. Nevím, ale já si pod názvem Ďábelská svůdkyně představuji něco, u čeho se neusíná. Škoda, velká škoda, potenciál by tam byl, ale tohle už tady bylo milionkrát, takže pánové, příště prosím trochu víc života. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Oblíbeny film Samanthy ze seriálu Sex ve městě. (Kulmon)
  • Linda Fiorentino měla mít při milostných scénách dublérku, rozhlodla se je však natočit sama (Vlado666)
  • V jedné scéně se Bridget (Linda Fiorentino) představuje jako Mrs. Neff, což je narážka na film Pojistka smrti (1944). (Vlado666)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama