Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Atlantida

(seriál)
  • Kanada Stargate: Atlantis (více)
Kanada / USA, (2004–2009), 71 h 12 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Brad Wright (povídka)

Hrají:

Joe Flanigan, David Hewlett, Rachel Luttrell, Jason Momoa, Torri Higginson, Paul McGillion, David Nykl, Robert Picardo, Rainbow Sun Francks, Mitch Pileggi (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(98)

V Antarktíde vedci objavili starú základňu z antických čias. Odhalia v nej odpovede na tisícročné tajomstvá, napríklad aj to, že stratené mesto Antikov - bájna Atlantída - sa v súčasnosti nachádza v galaxii Pegasus. Expedíciu, ktorá sa do galaxie Pegasus vydá preskúmať Atlantídu, vedie dr. Elizabeth Weirová (Torri Higginsonová), bývalá veliteľka SGC, spolu s podplukovníkom Johnom Sheppardom (Joe Flanigan). Na hviezdnej bráne je však potrebné zadať až osem symbolov a zdroj energie vystačí len na jedno otvorenie červej diery, preto sa expedícia nemusí už nikdy vrátiť na Zem. Expedícia pozemských kolonizátorov odhaľuje v Atlantíde množstvo šokujúcich skutočností z histórie Zeme a dozvedá sa informácie o našich predchodcoch - Antikoch, ktorí dnes tvoria najpočetnejšiu rasu vo vesmíre. Pozemšťania nadväzujú vzťahy s obyvateľmi okolitých planét, potomkami Antikov. Neustále ich však sužuje hrozba útokov zo strany agresívneho nepriateľa, krvilačnej rasy Wraithov, ktorí z ľudí vysávajú životnú energiu, pretože ju sami potrebujú na to, aby prežili. Naši noví Atlanťania sa snažia pomáhať ostatným a brániť Atlantídu za každú cenu, pretože Wraithovia by mohli objaviť Zem a nájsť tu svoje nové loviská. S riešením problémov významne pomáha aj český vedec dr. Radek Zelenka (David Nykl), povestný svojimi typickými hláškami v rodnej češtine. (TV JOJ)

(více)

Recenze (443)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

No, ve zkratce...Kdybych měl větší stupnici než od 1 do 5, tak nevim jak rozhodovat, jest-li pro SG-1 nebo pro SGA... Ve výsledku se zdá, že SGA je lepší... Grafika, celistvější děj a dokonalé postavy... Jenomže to mělo leckdy i SG1... Je to kvalitní sestřička a třeba si ji hýčkat... Hlavně když doktor Zelenka má co dodat... :) ()

T2

všechny recenze uživatele

__Stargate Atlantis: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,248,919 //počet predaných kusov 62,142 ║ __Stargate Atlantis: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,299,090 //počet predaných kusov 70,763║ __Stargate Atlantis: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,018,392 //počet predaných kusov 125,614 ║ __Stargate Atlantis: 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $5,294,008 //počet predaných kusov 179,473 ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Moje náklonost k tomuto seriálu byla původně nulová. Ba spíš záporná. Když jsem se dozvěděla, že se od HB oddělila vlastní větev sledující jiný příběh s jinými hrdiny, nadávala jsem a prohlásila, že se dívat nebudu. Když tam není SG1, není to HB. Ale kamarád mě vyvedl z omylu. Když se dozvěděl, že jsem neviděla pilotní díl, pustil mi ho po doučování derivací. A ten dvoudíl mě nadchl. Joe je děsný (i když trochu arogantní) fešák, dr. Weir je také sympatická a nejlepší ze všech je Rodney. Jeho hlášky mohu poslouchat pořád. Později je sestava doplněna o dr. Zelenku, kterého každý Čech miluje. Hlavně díky němu je nutností původní dabing. Ronona Dexe mám ráda, protože se s nikým nemazlí. Žádné dlouhé kecy a vyjednávání. Rovnou dá pěstí a je to. Dokonce i Teylu, kteoru jsem dlouho nemohla vystát, jsem začala mít ráda. Akorát by nemusela furt mlít o svém lidu. Co se týče Wraithů, to jsou opravdu pořádní nepřátelé, ze kterých jde strach (a zbožnuju Todda). Proti nim působí Goauldi (i Anubis) jako vyšňoření panáci k smíchu. K oblíbeným postavám bych ještě přidala poručíka Forda, plk. Caldwella a mého nejoblíbenějšího- dr. Becketta (s tím jeho roztomilým přízvukem :-). Jsem ráda, že jsem překonala svou předpojatost, protože ted mi přijde SG1 jako předpotopní tým v porovnání s týmem Sheperda. Efekty jsou navíc také dobré stejně jako hudba, takže určo nejlepší seriál. ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Kvalit původní SG-1 to v žádném případě nemůže dosáhnout,to ať se na mě nikdo kdo viděl všechny řady nezlobí.Kdo viděl pár dílů,možná tak může hodnotit.Hlavně tu chybí pořádná hlavní postava jako byl Jack O´Neill (dvě LL).Jediný kdo to zachraňuje je Rodney McKay,ale ten už byl osvěčeným prudičem s Sg-1,tak jen utvrzuje ve svých kvalitách.Jedna hvězdička je samozřejmě za Radka Zelenku a jeho české hlášky.Wraithové jsou trapnou náhraškou Goauldů a pozdější antičtí replikátoři to také nevytrhnou.Jednoznačným osvěžením ve 4.řadě je plukovník Carterová.Závěrem: 1.řada **,2.řada ***.3.řada ***.4.řada ****.5.řada **** Závěr seriálu vynikající...už se těším na další Stargate film. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Tak nám po piatich rokoch skončil seriál Stargate: Atlantis. Akých bolo tých päť rokov s ním? A odpoveď na túto otázku určite ľahká nie je. Predsa len, SG:A nám predviedol pár dokonalých, mnoho skvelých, vcelku dosť tých priemerných a určite nie málo tých skutočne zlých častí. Napriek, skutočne niektorým otravným hrdinom (Teyla), mnohým logickým chybám, ukážkovým stupiditám (návrat Carsona Becketta)či v mnoho prípadoch až neuveriteľne slabým hereckým výkonom a trikom si ma však tento seriál počas celých piatich rokov udržal. Možno je škoda že seriál neskončil o sériu skôr, možno by bolo hodnotenie vyššie, napriek tomu, ako fanúšik Hviezdnej brány menej ako štyri hviezdičky dať nemôžem. A na záver iba patetické: Zbohom SG:A, teším sa na filmové pokračovania a na SG: G. A ďakujem. ()

Galerie (1 800)

Zajímavosti (82)

  • Český dabing vypustil jednu temnější část dialogu. V českém dabingu Sheppard (Joe Flanigan) řekne před posledním útokem na Genie Fordovi (Rainbow Sun Francks): „Když bude třeba, střílejte,“ zatímco v původním znění pronesl: „You're not gonna need that thing, shoot to kill“ („Tohle nebudete potřebovat, postřílejte je“). (vojtaruzek)
  • V jednom ze záběrů, kdy se otevírá červí díra na Atlantidě, je pohled na Hvězdnou bránu a v pravém dolním okraji jsou vidět poskládané zásoby ze Země a SG voják mířící na bránu zbraní. V tomto okamžiku na Atlantidě však nikdo jiný kromě Antiků není. Jedná se tedy o starší záběr. (create)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

U Croma! Conan je z Havaje

U Croma! Conan je z Havaje

23.01.2010

Startoval kariéru jako model, pak ukazoval vypracovanou postavu v Pobřežní hlídce, několik let hvězdil jako drsný hláškař Ronon Dex v Stargate: Atlantis, brzy se objeví v adaptaci fantasy bestselleru… (více)

Reklama

Reklama