Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšný Pavel Stehlík si s kamarádem Kopřivou neustále půjčuje peníze od svého domácího, krejčího Mráze, a marně přemýšlí, jak zlepšit svou situaci. Poradí jim dobrácký Vojtěch Čáp, manžel majitelky husí farmy v Brousilově, který v kavárně laškuje s tanečnicí Boby. Jeho rada je prostá - sňatek na inzerát. Stehlík skutečně na jeden inzerát odpoví, a to právě na ten, který jménem své dcery Heleny podala energická Barbora Čápová. Přestože odpovědí je celá bedna, jako nejlepší je vybrán právě dopis Pavla Stehlíka. A protože se do sebe mladí zamilují, chystají zanedlouho v Brousilově veselku. Jenže když se chce Vojtěch se zetěm povyrazit v Praze, Barbora objeví v jeho zápisníku slovo Boby, vedle pětimístnou cifru a usoudí, že manžel úspěšně investoval do luštěnin. V domnění, že jsou konečně bohatí, začne paní Barbora velkoryse vylepšovat domácnost a na nějakou korunu nehledí. Do toho přijede krejčí Mráz, jenž by rád získal peníze, které mu Stehlík dluží, a v Barboře pozná svou dávnou partnerku z ochotnického divadla. Aby jednoho neštěstí nebylo dost, vypraví se společně do Prahy a skončí ve stejném varieté, v němž si užívají Vojtěch se Stehlíkem. Barbora sice slibuje nevěrnému muži pomstu, ale vše nakonec dopadne úplně jinak. (TV Nova)

(více)

Recenze (33)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Barbora řádí a s ní i jiní..! Opět dobří T. Pištěk a A. Nedošinská v této nenáročné lidové komedii, jim psané na tělo. Doopravdy nepostradatelná dvojice věčných filmových manželů. V kolika filmech si už společně zahráli, jen si všichni vzpomeňme.? K nim bych pak ještě přidal herce J. Kohouta jako člena záložny Klandra či krejčího Mráze kterého ztvárnil Jindřich Plachta. Obě dvě role byli též docela pěkné, komické a vcelku vyvedené. Ve filmu také zazněla tehdy populární písnička "Má krásná seňorito" v podání oblíbených "Melody Boys" R. A. Dvorského. Jinak se ale jednalo spíš o takový řadový, tehdejší průměr, který byl tehdy přes tu spoustu poměrně stejných filmů, velice snadno zaškatulkovatelný.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvostná záležitost s Bobby a Karlou Zemánkovovou. Však Julča také nebyla k zahození a zkrátka to celé stojí za hřích :) ()

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně řadová lidová veselohra, jakých se ve třicátých letech natáčelo několik desítek, přesto mně z toho nepřeberného zástupu lehce vystupuje. Předvádí oblíbené herce a motivy, a přitom nesklouzává k podbízivosti a přehnané lidovosti pod hranicí dobrého vkusu. Nemohu si pomoct, ale Antonie Nedošinská a Theodor Pištěk jsou tou nejstálejší, nejpřirozenější a nejveselejší manželskou dvojicí, jaká se v českém filmu, kdy objevila. Ostatní herci nevybíhají k expresivní křečovitosti a jejich přítomnost příjemně dokresluje herecký projev hlavní dvojice. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přímočarý film pro pamětníky (mám rád tohle označení:), který dovede při nedělním odpoledni příjemně rozesmát. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sňatek na inzerát. Mísa plná koblih. Zadlužená husí farma. Hypotéka. Bábovčička. Hříšná Praha. Soutěž o nejkrásnější dámskou nožku. Matějská pouť. Neodolatelný R. A. Dvorský a šlágr Má krásná seňorito. Nedošinská s Pištěkem k zulíbání. K tomu starý ochotník Plachta, usměvavý Mrázek, půvabná Bušová, laškovní Šárková. A Jára Kohout, který hraje, snad poprvé, s velkým citem pro nadsázku. Závratné tempo, groteskní situace, vyšperkované dialogy. Co chtít víc? Proč se nestaráš o husy? – Teď jsem byl v kuchyni. Dělaj' tam šišky. – Kdo? – Helena a Julča. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je rámusu !! Maminka se taky vdala z inzerátu, a jak je spokojená !!" - "No jó, když ale maminka si vzala tatínka, ale ty bys dostala úplně cizího člověka.." ;) ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač s velkým respektem k Antonii Nedošínské či Thedorovi Pištěkovi st. a jejich dobrému výkonu se jedná o spíše podprůměrnou komedii. V Barbora řádí velmi zaostává pozadí (ač myslím na to, že v té době se vše stavělo spíše na naraci) a všechno (postavy) se děje více méně deus ex machina... Prázdné... Určitě s oběma jmenovanýma existuje spousta lepších snímků. P.S. Docela mě potěšila prvorepubliková "prosperita" - na farmářském náklaďáku bije do očí značka Chevrolet Truck... =) Ne aby jsi plakala nebo si tě vezme tady bubák ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a veselá předválečná komedie s úžasnou Antonií Nedošinskou. Dnešnímu filmu by moc slušelo podobné spojení dvou herců stylu Nedošinská - Pištěk. Hláška "Přineste mi spálený řízek a nedovařené brambory, abych se cítil jako doma", to je prostě geniální. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Vynikající herectví Antonie Nedošínské a Theodora Pištěka nemůže z ubohého scénáře udělat hodnotný film. Děj je plytký, myšlenka veskrze žádná. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nenápadná komedie, kdy chlapi jedou ze vsi do města, utratí spoustu peněz a je z toho průšvih. Povedené scénky, téměř žádný příběh ani scénář. Přesto docela fajn. 70% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Já si hned myslel že jste nějaká umělkyně. Spolykat pět koblih na posezení je umění... Čistokrevné béčko, příběh jak z mateřídoušky...🙃 ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

ale notak,to zase byla veselá scénka v kabaretu...i když někdy si říkám,jestli nebylo lidem líp,když se dokázali smát takovým scénkám a groteskám.mně to nějak nejde...ach jo ()

Reklama

Reklama