Zmrzlina na klacku

Drama / Komedie

Izrael, 1978, 95 min

Boaz Davidson

• Houdini

Zlatý Medvěd - výběr(22.5.2006)

Z nostalgie, hodně dávno jsem to viděl na VHS v polském dabingu jako Lody na patyku :-)(1.4.2010)

Když jsem tuto příjemnou teenegerskou komedii viděl poprvé ve vysílání rakouské televize, ani se mi nechtělo věřit, že je z Izraele. Možná nahodnocuju, ale mě se ty filmové trampoty s prvními láskami a neláskami a s hudebním doprovodem hitů té doby, líbily. Byla to celá řada "Zmrzlin na klacku" a těžko dneska říct, která byla lepší.(11.9.2008)

• danecek24

36. Zlatý Glóbus za rok 1978 - nominace (1) - Nejlepší cizojazyčný (zahraniční) film - Izrael(28.12.2008)

Viděno kdysi dávno na ORF a už tehdy jsem si říkala, že to ti kluci nemají vůbec lehké. A to jsem prosím ještě neměla ty tři holky, co mám teď. Taky to nemají lehké. Nikdo to nemá lehké:-)(3.6.2010)

Český distribuční název a přebal levného dívídíčka v trafikách jest krutým distribučním omylem, který se snaží snímek podat jako americkou teenagerskou sexy komedii typu prci prci. Je to sice o středoškolácích a sexem se to tam taky hemží, snímek však vyniká především svou "retro" nostalgií (50. léta dýchají z mizanscény i ze zvukové stopy) a ohlédnutím za dospíváním, a není bláznivě vtipným, jak se snaží naznačit obal a zavádějící název, ale spíš úsměvným ve stylu "bylo nás pět (o sexu)". Vlastně je to celé dost smutná záležitost. Ze snímku dýchá realismus, což nezkazí ani výborný závěr, je vidět, že film přeci jen není americký. Vlastně jde o takové až anti-propagandistické (nebo chcete-li realistické) vyobrazení zkažené západní kultury ;) Každopádně příjemné překvapení!(4.4.2011)

Melancholická izraelská komedie, místy však poněkud hrubozrná, o problémech, které přináší dospívání a nešťastná láska s úžasným dobovým rock'n'rollovým soundtrackem a naprosto nečekaným, ale o to více působivým koncem takříkajíc "ze života". Jen mě mrzí, že jsem ji neviděl v hebrejském orginále, anglický dabing mi moc neseděl. Doporučuji porovnat s korejským Saekjuk shidong.(5.5.2008)

Od izraelského filmu jsem nevěděl co čekat, ale dobré. Moc je povedený soundtrack a celý film, který se točí kolem rock´n´rollu a věcem co k němu patří - účesy, sex, muzika a poflakování. Hlavního hrdiny mi bylo na konci docela líto, ale i tak život někdy dopadá.(5.2.2011)

Z nostalgie 4 hvězdy ale chci to vidět znovu(1.12.2010)