Lov
Hunting Party, The
Drama / Western / Akční
Velká Británie, 1971, 106 min
Riz OrtolaniObsah
V tomto britském westernu, proslulém notnou dávkou násilí, účinkuje Gene Hackman jako bohatý farmář Brandt Ruger, který odjíždí na lov se skupinkou přátel. Zatímco je pryč, gangster Frank Calder mu unese manželku Melissu, a to v mylném domnění, že jej jako učitelka naučí číst. Přestože byla Melissa unesena proti své vůli, začíná ke Calderovi cítit něco víc, neboť jemu na ní svým způsobem záleží více než jejímu manželovi, který s ní zachází jako se svým majetkem. Když se Brandt vrátí, Melissa už je do Caldera zamilovaná. Brandta únos vlastní ženy rozzuří do nepříčetna a vyráží opět na lov - tentokrát je jeho kořistí Clader se svými muži. (oficiální text distributora)
Rob Roy
Slušný pokus o Peckinpaha, který zabíjí ženská. Sam to věděl, Sam to moc dobře věděl proč do těchhle končin baby netahá. Film, kde další polomagorská postava Genea Hackmana (na ty měl snad na přelom 60. a 70. let patent) střílí dalekonosnou puškou lidi jako slepice a z ženských dělá típátko na doutníky (a tak to má být), nepotřebuje lásku. Rozhodně ne mezi chlapem a ženskou. A Oliver Reed je překvapivě hodně nevýrazný.(17.7.2008)
LiVentura
Krvavý western, kde banda desperátů unese mladou učitelku přímo z vyučování, přičemž zároveň dělají největší chybu svých životů. Rozčilený manžel, vlviný obchodník se zbraněmi, uspořádá hodnbu boháčů s moderními dalekosáhlými puškami. Konec je velmi slušný.(12.4.2012)
RHK
Gangster Frank Calder (Oliver Reed) se svou bandou unese učitelku (Candice Bergen), protože se chce naučit číst... Netuší však, že jde o ženu krutého sadististického farmáře (Gene Hackman), pro kterého se odplata - hon na gangstery stane posedlostí. A navíc má s pomocníky před svými nepřáteli výhodu - dalekonosné lovecké pušky... Western, kde jsme nuceni změnit strany a začít fandit pronásledovaným a jako zvěř zabíjeným gangsterům místo zuřivému manželovi, kterému už nejde o ženu - jen o pomstu. Navíc gangster Reed je sympaťák a manžel Hackman evidentní násilník. Trochu moc krvavý a krutý film na dost jednoduchý vybíjecí scénář bez pointy, přesto si napětí udrží až do konce. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Ush0IBPOLfA(31.10.2009)
Historik
Mně to přišlo nevyvážené, nedotažené. Byla tu řada dobrých momentů, ale jako celek by to chtělo ještě trochu povařit.(2.8.2011)
Pavlík
24. 6. 2009 (179.); Melissa našla ve Frankovi Calderovi mnohev více než v Brandtovi Rugerovi(24.6.2009)
tojowoeZNK
Pro fanoušky Peckinpaha skvělá chuťovka. Gene Hackman jako sadistickej zmrd si u mě spravil reputaci po koňomrdích 700 mil v sedle a prasáka L.Q. Jonese mám čím dál radši. Ženská možná mohla dostat víc přes držku ale jinak spokojenost.(8.11.2011)
tonho
Netradičný western, ktorý ma síce veľmi jednoduchú, ale netradičnú dejovú zápletku. Jeden bandita sa chce učiť čítať a preto unesie ženu (C. Bergen), o ktorej je presvedčený, že je učiteľkou. Jej manželom je G. Hackman, ktorý si ctí nedotknuteľnosť súkromného vlastníctva a preto usporiada hon na banditu a jeho kumpánov s cieľom fyzicky ich zlikvidovať a dostať svoj majetok naspäť. Situácia sa však skomplikuje, pretože obeť únosu „ trpí“ tzv. štokholmským syndrómom a zamiluje sa do svojho únoscu. Podobný problém majú aj diváci tohto atypického westernu, keďže tí fandia banditom -únoscom a nie manželovi, ktorý bráni svoj majetok.(9.2.2011)
agassi68
V rámci žánru nadpriemer. Ženy a náboženstvá spôsobujú najväčšie konflikty. Tu jeden veľký gangster unesie ženu ešte väčšiemu a poľovačka sa môže začať..(30.1.2012)
DANAT
Nemecky nazov: Leise weht der Wind des Todes(17.6.2010)
pebe73
Nemůžu jinak, než za plné. Naprosto úchvatný film. Příběh sice jednoduchý jak facka, ale emoce ro ve mě budilo od začátku až do konce. Hackman super šílenec, Reed skvělej. Výborná hudba. Stojí za to vidět.(12.1.2010)