Reklama

Reklama

Casper a strašidelné Vánoce

  • Kanada Casper's Haunted Christmas (více)

Obsahy(1)

Kdo by neznal Caspera, přátelského ducha, kterého se bojí jen ti, kteří nemají čisté svědomí! Před Vánocemi mají on i jeho tři směšně strašidelní strýcové problém, protože vládce všech duchů jim další těžký úkol. Dobrácký Casper totiž za celý rok nevystrašil ani jednoho člověka a strýcové zase strašili příliš mnoho, a tak je všechny poslali do toho nejvánočnějšího městečka v zemi. Casper musí vystrašit alespoň jednoho člověka, zatímco jeho strýcové nejsmějí strašit vůbec! Strašidelné trio zavolá na pomoc bratrance Spookyho, aby strašil místo Caspera. Ten se skamarádil s malou dívenkou Holly, která svátky moc ráda nemá, ale spolu musí vymyslet, jak přelstít Spookyho, vystrašit strýce a zachranit Vánoce! (Intersonic)

(více)

Recenze (31)

monolog 

všechny recenze uživatele

Četli jste někdy od Ladislava Fukse novelu "Pan Theodor Mundstock"? Pokud ne, bude tu z ní veliký spoiler, kdybyste ji někdy případně chtěli číst. Pan Mundstock je žid a co čert nechtěl, druhá světová je v plném proudu. Pan Mundstock je deprimovaný jak ze své práce a života, tak z blížící se deportace do lágru. A tak se pan Mundstock, říkejme mu třeba Teddy Mundy, rozhodne na koncentrák připravit. Začne spát na pryčně bez matrací, málo jí, tělesně i duševně se týrá, prostě se připravuje na následující období, aby jej přežil alespoň v jakés takés kondici. Když má být do toho lágru odveden, cítí, že je připraven a že ho nemůže nic překvapit, že lágr přežije, protože už v něm mnoho měsíců vlastně žije. A pak ho po cestě na vlak, který ho má do koncentráku odvézt, srazí auto a Teddy Mundy umře. Co to má společného s Casperovými strašidelnými Vánoci? Teddyho příprava na koncentrák byla úplně stejně zbytečná, jako tenhle animák. Animace jsou někde na půli cesty mezi 2 a 3D, ale to by až tak nevadilo. Horší je naprostá absence čehokoliv, čemu bych mohl říkat příběh. Uměle protahovaná a ještě ubožeji vyřešená zápletka o tom, že Casper nerad straší, což víme už od prvního Casperova animáku z roku 1945. Film je v určitých momentech docela humorný, tedy tím způsobem, že se člověk ušklíbne. Český dabing celkem ujde, až na dabéry právě Caspera a Svátě, kteří jsou opět o pár desítek let starší, než by měli být. Pro děti bych to nedoporučoval, dospělý člověk se otřepe a jde dál, ale dítě si to zapamatuje a jednoho dne by z toho mohlo dostat duševní poruchu zvanou blbost. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

23.Deň filmového adventného kalendára. Tak ešte jeden deň a mame tu najkrajšie sviatky v roku. Caspera som ako malý chlapec zbožňoval. Videl som asi všetkých okrem tohto vianočného. Nepamätám si ho. Ale efekty boli veľmi veľmi slabé na dnešnú dobu. Ale za nostalgiu a málo percent si to zaslúži lepšie hodnotenie. 3* ()

Reklama

Diamant 

všechny recenze uživatele

Film napriek označeniu MP nie je vhodný pre malé deti, lebo vnáša do ich detských duší chaos - dobrí, aj zlí duchovia tu tvoria jednu rodinu, všetci majú strašiť. Pre starších je to úsmevný film, treba si však dať pozor, aby sme aj na základe tohto filmu nebrali existenciu duchovných bytostí na ľahkú váhu. Pochváliť treba peknú animáciu, až na samotných duchov, ktorí do nej akosi nepasujú. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, aby mi vadila animace, ale jinak jsem byla spokojená. To, že Casper nerad straší je základní kánon celé série a není důvod se s ním nějak nově vyrovnávat. Vtipy na vánoce byly dobré, straši trio taky. Konečně Casperův dvojník měl super kámošku a intro v drive - in bylo sympatické :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Malý, milý duch Casper sa prvý krát objavil na plátnach kín v roku 1945. Bolo to v krátkometrážnom animovanom filme "Casper the Friendly Ghost". Dal som mu štyri hviezdičky. Potom som sa s ním stretol v celovečernom filme z roku 1995. Bolo to zábavné, veselé, miestami dojímavé, trocha ponaučné, vtipné aj roztomilé. Dal som tomu štyri hviezdičky. No a teraz som si pozrel animovaný kanadsko-americký snímok "Casperove strašidelné Vianoce" (Casper´s Haunted Christmas). Vianočné sviatky milujem a aj Caspera som si celkom obľúbil. Avšak v tomto prípade to bolo celé pojaté v naivne prostoduchom štýle detského diváka a ani animátori neodviedli zrovna najlepšiu prácu. Takže tento titul ocením iba dvoma hviezdičkami. ** ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama