Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neďaleká budúcnosť. Štyria mladí pretekári tímu Fastex križujú na svojich futuristických superautách zemeguľu a oddávajú sa najmilovanejšiemu motorovému športu - rýchlostným pretekom NASCAR. Tím pretekárov Fastex tvoria špičkoví športovci a atléti, ktorí milujú hazard a skúšajú prekonávať hranice svojich vlastných fyzických a psychických možností a schopností. Ako obyčajní ľudia prijímajú neobyčajné výzvy. Neodmysliteľnou súčasťou ich športu je vernosť svojmu tímu, rešpekt k fanúšikom a zmysel pre fair-play. Tím úspešných pretekárov Fastex bojuje o vedúcu pozíciu v pretekoch futuristických áut, ktoré môžu dosiahnuť rýchlosť až 400 míľ za hodinu a niekedy doslova lietajú vzduchom, napríklad na diaľnici Motor City, plnej zákrut, ohybov a zvlnených úsekov. Ich úžasné aerodynamické vozidlá poháňajú supermotory osadené turbotryskovým posilňovačom. Pneumatiky menia tvar podľa potreby a prispôsobia sa každému povrchu, v prípade núdze sa z áut vystrelia núdzové padáky. S takýmto vybavením a skvelými pilotmi si pretekársky tím Fastex trúfa poraziť akýkoľvek súperov. Vyráža s plnou nádržou súťaživého ducha, aby dosiahol cieľovú kockovanú zástavu a zvíťazil v pretekoch NASCAR! Na súťažnej trati aj mimo nej je najväčším súperom tímu Fastex konkurenčný tím Rexcor. Majiteľom tímu Fastex je industriálny gigant Fassler Technologies, sponzorom tímu Rexcor je zase Garner Rexton, dlhoročný súper Jacka Fasslera. Tím Rexcor sa tak stal súčasťou temných plánov pomsty Garnera svojmu rivalovi Fasslerovi a jeho jazdcom. Hoci tím Fastex vždy víťazí vďaka svojej odvahe a kolektívnemu duchu, jeho štyria členovia musia často čeliť aj osobným problémom či výzvam. Musia ich zvládnuť, aby boli aj naďalej neporaziteľnými pilotmi pretekov NASCAR. Mark "Charger" McCutchen sa musí prinútiť žiť podľa zdedených princípov, pravidiel a zásad superpretekára, ktoré mu zanechal jeho otec a starý otec. Megan "Spitfire" Fasslerová si zase stále dokazuje, že je neprekonateľnou techničkou, mechaničkou a geniálnou konštruktérkou automobilových motorov. Steve "Flyer" Sharp musí prekonať svoje občasné slabé chvíľky fyzickej aj psychickej slabosti, ktoré mu znemožňujú realizovať jeho poslanie v Akadémii vzdušných síl. Carlos "Stunts" Rey je divoch, pretekár, ktorý riskuje čokoľvek, aby získal finančnú odmenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden zo seriálov môjho detstva, už ani neviem na ktorom televíznom kanáli išiel (myslím že SuperMax), každopádne som to veľmi rád sledoval. Animácia je krásna, niečo na spôsob kresleného SpiderMana, postavy sú viac než kvalitné, mal som rád skoro všetky. Príbehy sú často krát zaujímavé a preteky Nascar dramatické. Teda aspoň pre mňa, keď som bol vtedy ešte dieťa (respektíve 12 ročný puberťák). K seriálu nemám dôvod sa vracať, ale určite ak by som mal deti a teda hlavne chlapcov, rád by som si to s nimi pozrel, preto ak ste v tejto situácií, môžem odporučiť. Predsa len dnešné deti už vyrastajú na strašných sprostostiach, tak prečo si nepozrieť Závody Nascar? ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Se skutečným Nascarem to nemá nic společného, ale nač ta ostrá slova? Mám pocit, že nebýt to na Fox Kids/Jetix, má to tu aspoň přes 40%. Na Supermaxu se sem tam našla taky slušná akční “konina”, ne? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lyle Owens - Collector, za něj jedna hvězda a ta druhá za zkreslení. Příběh celkem častá nuda a hlavní hrdinové taky nejsou žádná sláva. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Skutočný NASCAR nemusím, ale tento môžem. Výborná téma, skvelé vozy, najmä ich funkcie a aj trate boli zaujímavé. Jazdiť dole hlavou to už je niečo, deti by v tejto rozprávke mohli dostať chuť na autá, aj keď možno nie je realistická, je zábavná a nápaditá. Samozrejme to má ešte veľa múch. Najmä to, že to išlo na kanáli Jetix, ktorý ako bolo spomenuté, je ako vymývač detských mozgov. Efekty však niekedy nezachránili prílišnú tvrdosť a drsnosť. Hodnotím to ako pokus o zaujímavý počin, ktorý však v mnohých veciach zlyhal. ()

lekr odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná pitomost!! Futuristické sci-fi z budoucnosti mám sice rád, ale v animované podobě tohle selhává snad ve všem..udělejte z toho celovečerák, svěřte Spielbergovi či Cameronovi a bude to sto procentně lepší!! ()

Attta

všechny recenze uživatele

Dvakrát nebo třikrát jsem na to nechtě narazil v televizi a vím určitě, že kdybych přistihl v budoucnu moje děcko na tohle koukat, tak si jdu s nadsázkou hodit věšák na nejvyšší strom v okolí! Takové to animované seriály pro děti v televizi nemají co dělat!!!!! ()

fars odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo, sdilim svuj pokoj s 12 letym capartem, ktery by se nejradsi od rana do vecera dival na Jetix - katastrofalne debilni kanal, vymyvac mozku, no proste odpad. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Byly tam rychlá auta a zběsilé závody, jako prcek jsem na to koukal, ale už i tehdy mi to připadalo do jisté míry směšné, 1 hvězda. ()

Lukiš odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, něco tak ubohého už nesnesu. Jak se na to můžou děcka dívat ??? Jeden díl mi bohatě stačil. ()

Reklama

Reklama