Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Pro počestného člověka teoreticky snadná rovnice. Jenže – být chudý jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším – to je dilema. Takové řeší i zahradník (V. Menšík) a jeho žena Julie (I. Janžurová). Místní hoteliér (I. Prachař) má krásnou mladou ženu (M. Drahokoupilová), ale bohužel s ní nemůže mít děti, po kterých tolik touží. A tak ho napadne, že by mohl pomoci právě zahradník – má kupu zdravých dětí a v tomto delikátním případě je tedy tou nejlepší volbou… Těžké rozhodování pro zahradníka: prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí? Žádné obavy – nakonec vše dobře dopadne. Každý bude spokojený, i když k nevěře zahradníka nedojde… (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych byl puritán, nebo si liboval v moralizování, ale pointu tohoto kousku nepovažuji za chytrou, ani vtipnou. Mou optikou je nevěra velké svinstvo a když je korunovaná ještě nasazením kukačky...pro to bych měl pochopení, jen kdyby šlo o "manželem vyžádanou akci". Někdo namítne, že přesně to se v tomto příběhu stalo, ale skutečnost je jiná. Postava manželky se chovala jako háravá fena s pofidérním vkusem a tvůrci si s gustem a jistou mírou škodolibosti, smlsli na důvěřivém manželovi. Byla v tom lež dvou vyčůraných lidí. Oceňuji skvělého Menšíka s Janžurovou, pár vtipných míst, ale to je vše. Nechci pokrytečnit...prostě mám rád chytré, nebo ztřeštěné komedie. Tohle je strojené, takový hospodský konstrukt. I proto odhalení v závěru nemohlo fungovat, protože to bylo nedůležité. Jen hříčka...fórek. Bohužel to neumím odfiltrovat a jen se bavit. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

příjemná ale dost natahovaná hříčka, kterou netřeba přeceňovat, stejně jako zdejší herecké výkony, odpovídající, ale ničím neoslňující. Co z celého příběhu plyne? Rozhodně nepodceňovat manželky, které si vědí rady v každé situaci a kýženého výsledku dovedou dosáhnout mnohem elegantnějinež starostliví manželé... ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kvality komedie zvedá především vynikající herecké obsazení a docela zajímavá zápletka, která se navíc ještě zaplete, protože vlastně nic nebylo. Je to opravdu úžasná komedie i díky hereckým mistrovstvím právě V. Menšíka a Ivy Janžurové. Za šedesát sedm minut jsem se pobavil a a jsem si jistý, že V. Menšík mnohokrát opět improvizoval. Snímek navíc doprovází zajímavá hudba a myslím, že se povedl i scénář a ocenil bych do jisté míry kameru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Otázka morálky po Menšíkovsku - s láskou, nadhľadom a veľmi príjemným humorom. Vynikajúca bola aj Janžurová, ako dvojke im to skvele klapalo. Myslím, že tu ide o ideálny komediálny pár, ktorý vtedy u nás nemal konkurenciu. Táto podarená dvojka mala šťastie, že si ten zúfalý pán nepýtal peniaze späť, že bol rád že je rád. A nakoniec sa aj zázrak stal... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Diskrétní inseminační komedie v televizním provedení a ukázka, jak s malým rozpočtem udělat velký film, založený na drobném nápadu ANEB ...kam chodívají lékaři. Scénaristicky vypointovaný příběh se zvládnutým dramatickým obloukem i samozřejmě geniální herectví udržují přes předvídatelnost děje napětí. -"Maminka ti posílá podvlíkačky." -"Jako bych tě strojila do rakve. Nezapomeň na nás, tatínku. A né, aby ses nám tam, ty dobytku, zamiloval." ... Příklad profesní cti drobného řemeslníka: -"Já jsem poctivej člověk, já musím nejdřív vykonat dílo ... Rád bych byl do večera doma, musím ještě zalejvat kedlubny." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Říčanech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • I když měla tato komedie u diváků úspěch, nebyla určitou dobu reprízována, protože vyvolala pro svou údajnou nevkusnost kritiku Rudého práva a hlavního sexuologa města Prahy. (raininface)

Reklama

Reklama